7 πράξεις καλοσύνης την εποχή του κορονοϊού που μας γεμίζουν ελπίδα

dan-meyers-hluOJZjLVXc-unsplash.jpg

Ανακαλύψτε φωτεινή πλευρά της πανδημίας μέσω από κάποιες πράξεις καλοσύνης μας δείχνουν ότι είμαστε ακόμη άνθρωποι…

Η ζωή όπως την γνωρίζαμε έχει αλλάξει από τότε που ο ιός Covid-19 εισέβαλλε με τη βία σε αυτήν. Η πανδημία έχει σπείρει τον φόβο, τον πανικό και την αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα, στις περισσότερες χώρες του πλανήτη. Τα καλά νέα, είναι ότι ακόμα και σε αυτές τις σκοτεινές εποχές που ζούμε, μπορούν να βρεθούν κάποιες τυχαίες πράξεις καλοσύνης, που θα μας γεμίσουν ελπίδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πάμε να δούμε μερικές από αυτές.

Δωρεές στους επαγγελματίες της υγείας

Στις 24 Μαρτίου, στο Μόναχο της Γερμανίας, ένας υπάλληλος ενός ιατρείου έλαβε ένα μεγάλο πακέτο με πολλά δώρα, από ιατρικές μάσκες, μέχρι λιχουδιές όπως γλυκά και ζελεδάκια, και μία κάρτα που έγραφε «Τα χρειάζεσαι περισσότερο από μένα αυτή τη στιγμή. Καλή τύχη και καλό κουράγιο για τις επόμενες εβδομάδες. Ευχαριστώ για την προσφορά σου!».

Δωρεά ιατρικών μασκών

Σε πολλές περιοχές, παρατηρήθηκε το φαινόμενο ανθρώπων να δωρίζουν ιατρικές μάσκες σε επαγγελματίες της υγείας ή σε ανθρώπους που λόγω δουλειάς και συνθηκών, είχαν περισσότερο ανάγκη να τις φορούν επειδή βρίσκονταν συχνά σε κλειστούς και συγχρωτισμένους χώρους. Μπορείτε να δωρίσετε και εσείς από ένα πακέτο με μάσκες, ή να φτιάξετε τις δικές σας, ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ.

Ευχές για υπομονή και κουράγιο σε πόρτες και τοίχους

Σε ένα πεζοδρόμιο έξω από το New York University Langone Health Hospital στη Νέα Υόρκη, ένας άνθρωπος έγραψε με κιμωλία ένα εμψυχωτικό μήνυμα: «οι σκληροί καιροί, σκληραίνουν τους ανθρώπους» στις 12 Απριλίου. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε, είναι σημαντικό να μοιραζόμαστε λόγια αγάπης και στήριξης, όχι μόνο στους γνωστούς μας, αλλά και σε αγνώστους, μέσω ανώνυμων μηνυμάτων σε δημόσιους χώρους. Κάποιος θα περάσει από το σημείο, θα κοντοσταθεί να το διαβάσει, και θα συνεχίσει την πορεία του με ένα χαμόγελο στα χείλη.

Εθελοντές αγοράζουν φαγητό για τους ηλικιωμένους

Σε πάρα πολλές χώρες, έχουν οργανωθεί συλλογικότητες και ομάδες εθελοντών που βοηθούν τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή αυτούς που κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό, πηγαίνοντας για τα ψώνια τους και αφήνοντάς τα στην πόρτα.

Μηνύματα στήριξης στους επαγγελματίες της υγείας, διανομείς φαγητού και υπαλλήλους σουπερμάρκετ

Όπως και στην Ελλάδα, σε πολλές κεντρικές πόλεις, κάτοικοι οργάνωσαν ένα ταυτόχρονο δημόσιο χειροκρότημα από τα μπαλκόνια τους προς τιμήν των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επαγγελμάτων που αντιμετωπίζουν πρόσωπο με πρόσωπο τον κορονοϊό, δείχνοντας τη στήριξή τους για την σκληρή και σημαντικότατη δουλειά που προσφέρουν.

Δωρεές φαγητού

Η πανδημία του κορονοϊού και η αναγκαστική καραντίνα, έφερε χιλιάδες ανθρώπους σε οικονομικό αδιέξοδο, με μαζικές απολύσεις, μειώσεις μισθών και αλλαγές συμβάσεων να τους φέρνουν σε δύσκολη θέση. Σε πολλές πόλεις, όπως στην Heidelberg Township της Πενσυλβάνια στις 18 Απριλίου, εθελοντές ετοίμασαν γεύματα με κοτόπουλο και τα δώρισαν σε ανθρώπους που περίμεναν στα αυτοκίνητά τους για ένα ζεστό πιάτο φαγητό.

Πάρτι γενεθλίων στο δρόμο

Η καραντίνα δεν εμπόδισε πολλούς από το να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, διατηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις ασφαλείας. Εικόνες από αυλές σπιτιών με ανθρώπους σε απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους, από καλεσμένους να γιορτάζουν το πάρτι από το αυτοκίνητό τους και πολλές άλλες έξυπνες ιδέες έδωσαν τη δυνατότητα σε πολλά παιδιά και ενηλίκους να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους σε όσο πιο κανονικές συνθήκες τους επιτράπηκε. Αυτά, θα είναι τα πιο αξέχαστα γενέθλια των περισσότερων.

Photo by Dan Meyers on Unsplash

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top