Πώς θα μεγαλώσουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σας

kyle-smith-4qYHqQqlwM4-unsplash.jpg

Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να επισπεύσετε την διαδικασία ανάπτυξης των μαλλιών; Οι ειδικοί, μας βοηθούν να καταλάβουμε πως έχουν τα πράγματα.

Τα μαλλιά στο κεφάλι σας μεγαλώνουν ανά κύκλους. Κάθε στιγμή, περίπου το 80% από τα μαλλιά σας αναπτύσσεται ενεργά. Οι υπόλοιπες τρίχες είτε βρίσκονται σε κατάσταση αδράνειας είτε ετοιμάζονται να νεκρωθούν. Εάν τα μαλλιά σας πέφτουν με ραγδαίο ρυθμό, επισκεφτείτε ένα γιατρό για να αποκλείσετε την πιθανότητα κάποιες ασθένειες ή θρεπτικές ανεπάρκειες να επιτείνουν το πρόβλημα. ¨Όμως αν το ψαλίδι του κομμωτή – και όχι η τριχόπτωση- ευθύνονται για το ζήτημα αυτό, θα χρειαστεί να είστε υπομονετικοί καθώς τα μαλλιά αναπτύσσονται περίπου 4 με 6 ίντσες ανά έτος.

Χρήσιμες Συμβουλές για γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών.

Εάν επιθυμείτε να μεγαλώσουν γρήγορα τα μαλλιά σας, οι κάτωθι συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες.

Φροντίστε την υγεία

«Φροντίστε την υγείας σας» λένε οι ειδικοί. Οι ορμονικές δυσλειτουργίες, η αναιμία και άλλες ανεπάρκειες συστατικών μπορεί να βραχύνουν το μοτίβο ανάπτυξης των μαλλιών.  Όπως προτείνουν οι ειδικοί, προτού πειραματιστείτε με τις βιταμίνες ή άλλα σκευάσματα επισκεφτείτε το γιατρό σας για μερικά τσεκ απ προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι δεν αντιμετωπίζετε πιθανές ανεπάρκειες θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό σας.

Να ακολουθείτε ισορροπημένη δίαιτα

Μια ισορροπημένη δίαιτα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά είναι σημαντική για υγεία σας από την κορφή ως τα νύχια, συμπεριλαμβανομένου και του τριχωτού της κεφαλής σας. Αποφεύγετε τις δίαιτες που δεν περιλαμβάνουν ολόκληρες ομάδες τροφών. Επίσης στην περίπτωση που ακολουθείτε δίαιτα με λαχανικά και φρούτα στην πλειοψηφία της, βεβαιωθείτε πρώτα ότι λαμβάνετε όλες τις πρωτεΐνες και τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται. Ένας γιατρός ή διαιτολόγος είναι σε θέση να σας βοηθήσει να φτιάξετε ένα πλάνο ισορροπημένης διατροφής.

Προστατέψτε τα μαλλιά σας

Τα αδύναμα και κατεστραμμένα μαλλιά σπάνε προτού να προλάβουν να μεγαλώσουν πολύ (ή προτού μακρύνουν αρκετά). Αποφεύγετε την αμμωνία και τις χημικές επεξεργασίες μιας και δύνανται να προκαλέσουν ζημιά στα μαλλιά.

 Δροσίστε το κεφάλι σας

Όπως και στην περίπτωση των χημικών ουσιών, η θερμότητα ενδέχεται να καταστρέψει τα μαλλιά σας. Προσπαθήστε να αποφύγετε το σίδερο για τις μπούκλες. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, χρησιμοποιήστε λοσιόν που δρα ως προστατευτικό θερμότητας προτού προχωρήσετε με το χτένισμα των μαλλιών σας.

Τι ισχύει για κάθε τύπο μαλλιών;

Τα λεπτά, τραχιά, σγουρά  και βαμμένα μαλλιά- καθώς και διάφοροι άλλοι διαφορετικοί τύποι μαλλιών- έχουν διαφορετικές ανάγκες. Εάν τα μαλλιά σας είναι ξηρά, πλύνετε τα λιγότερο συχνά και χρησιμοποιήστε μια πιο βαριά μαλακτική κρέμα   Ένα τα μαλλιά σας είναι λεπτά ή  σγουρά, καταστρέφονται πιο γρήγορα. Αποφεύγετε να τα χτενίζετε ενόσω αυτά είναι υγρά και χρησιμοποιήστε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για τον τύπο μαλλιών σας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το κούρεμα μαλλιών

Ο προγραμματισμός για κούρεμα μπορεί να μην σας φαίνεται καλή ιδέα στην περίπτωση που θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας. Τα τακτικά κουρέματα, παρά ταύτα, βοηθούν να μην σπάει η τρίχα και επομένως να μην γίνονται τα μαλλιά κοντύτερα. Η ψαλίδα στις τρίχες απλώνεται σε όλες τις άκρες των μαλλιών, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του σκισίματος στο καλτσόν σας. Οι  φθαρμένες άκρες πρέπει να κοπούν.

Φροντίστε το δέρμα της κεφαλής σας

Ας εξετάσουμε την αιτία του προβλήματος. Εάν το δέρμα της κεφαλής σας δημιουργεί φαγούρα ή αν ξεφλουδίζει, αυτό σηματοδοτεί την ύπαρξη φλεγμονής η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη των μαλλιών. Εάν θέλετε να κρατήσετε το δέρμα της κεφαλής σας  σε καλή κατάσταση, δοκιμάστε τα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας ή αλλιώς αποφύγετε τα αρωματικά  σαμπουάν και τις μαλακτικές κρέμες  αφού αυτές ερεθίζουν το ευαίσθητο δέρμα. Στην περίπτωση που το δέρμα της κεφαλής σας παραμένει υγιές, τα μαλλιά σας θα γίνουν και αυτά πολύ καλύτερα.

Είναι προτιμότερο να αποφύγετε εκείνα τα σαμπουάν και εκείνους τους ορρούς που υποτίθεται ότι περιέχουν βιταμίνες για την ανάπτυξη των μαλλιών και αυτό επειδή αυτά δεν εισχωρούν στην τρίχα.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα για να σας μεταμορφώσει σε Ραπουνζέλ ( γερμανικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ) – τουλάχιστον όχι ακόμη. Οι μεγαλύτεροι οίκοι καλλυντικών διαθέτουν τους καλύτερους χημικούς στον κόσμο. Μια πληθώρα ερευνητών εργάζονται σε αυτό το πρότζεκτ.

Παραθέτουμε έξι συστατικά για να αποκτήσετε μαλλιά «χλιδάτα»

Βιταμινούχα: Οι πολυβιταμίνες  σας βοηθούν να καλύψετε τυχόν ελλείψεις θρεπτικών συστατικών. Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ψευδάργυρος και βιταμίνη D είναι αυτές που χρειάζεστε καθημερινά. Τόσο οι βιταμίνες Β όσο και ο ψευδάργυρος παίζουν ρόλο στην υγεία των αδένων στα μαλλιά, ενώ η βιταμίνη D  μπορεί να δημιουργήσει καινούριους αδένες.

  1. Σίδηρος:  Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη των μαλλιών και γενικά για την υγεία σας. Η έλλειψη σιδήρου προκαλεί αναιμία, η οποία πιθανόν να έχει ως συνέπεια  την απώλεια μαλλιών. Εάν καταναλώνετε κόκκινο κρέας λιγότερο από δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, τότε καλό θα είναι να πάρετε σκεύασμα σιδήρου.

  2. Omega-3 / Λιπαρά Οξέα:Η ουσία  Omega-3 απαντάται σε τροφές όπως τα θαλασσινά  και το λιναρόσπορο, παρά ταύτα διατίθεται ως συμπλήρωμα διατροφής, όπως το ιχθυέλαιο. Η ουσία αυτή είναι καταλυτική για την υγεία των κυττάρων και θεωρείται ότι προάγει την υγεία του δέρματος στο κεφάλι σας.

  3. Βιοτίνη:  H κατανάλωση βιοτίνης ίσως να είναι ο καταλυτικός παράγοντας για τη ανάπτυξη των μαλλιών σας. Μιας και  η βιταμίνη αυτή διατίθεται σε αναβράζοντα δισκία και εμπεριέχει τη βιταμίνη Β, οποιοδήποτε πλεόνασμα απομακρύνεται από το σώμα ας μέσω των ούρων. Χρειάζεστε 3 έως 5 mg σε καθημερινή βάση.

  4. Zinc pyrithione: Το Zinc pyrithione είναι το ενεργό συστατικό σε προϊόντα που δεν απαιτούν συνταγή ιατρού όπως τα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας. Αυτά τα σαμπουάν έχουν ένα κρυφό προνόμιο: Έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα σαμπουάν για την ανάπτυξη των μαλλιών έτσι ώστε να βελτιώσετε την υγεία στο δέρμα της κεφαλής σας, ακόμη και εάν δεν έχετε ούτε πιτυρίδα είτε ξεφλούδισμα.

  5. Μινοξιδίλη(Minoxidil): H  Μινοξιδίλη διατίθεται σε μορφή αφρού ή διαλύματος, το οποίο το βάζετε απευθείας στο δέρμα της κεφαλής σας- Παρόλο που αυτός μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ξαναβγούν νέα μαλλιά στο κεφάλι σας, μερικές φορές παραείναι δραστικό. Είναι κάτι αρκετά ισχυρό εάν το βάλεις σε ένα τμήμα, πιθανόν να παρατηρήσεις ότι φυτρώνουν μαλλιά ακόμη και στο πρόσωπό σου. Επίσης συνιστάται να μην γίνεται χρήση του από γυναίκες που είτε είναι έγκυες είτε θηλάζουν.

Photo by kyle smith on Unsplash

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top