Πώς δεν θα πάρετε κιλά στην καραντίνα

i-yunmai-5jctAMjz21A-unsplash.jpg

Οι λύσεις για να μην αποκτήσετε επιπλέον βάρος και να αποφύγετε τα περιττά κιλά την περίοδο της απομόνωσης λόγω πανδημίας είναι απλές. Ακολουθήστε τις…

Φάτε έξυπνα

Οι περισσότεροι αναμφισβήτητα προσπαθούν να αποθηκεύσουν τρόφιμα μακράς διαρκείας κατά τη διάρκεια της επιδημίας κοροναϊού σε μια προσπάθεια αποφυγής επιπλέον επισκέψεων στο παντοπωλείο ή στο μάρκετ. Αλλά το ότι αγοράζετε τρόφιμα που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής δεν σημαίνει ότι αυτά δεν μπορούν να είναι υγιεινά.

Συχνά επιλέγουμε να αγοράζουμε κατεψυγμένα κρέατα και λαχανικά σε κονσέρβες που μπορεί να είναι υψηλότερες σε νάτριο (αλάτι). Εάν δεν έχετε μεγάλο χώρο στην κατάψυξη, θα  ήταν καλύτερο να ψάξετε για κονσερβοποιημένα προϊόντα που είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο. Όταν πρόκειται για κονσερβοποιημένα τρόφιμα τις πληροφορίες αυτές μπορείτε να τις βρείτε στην ετικέτα.

Και ενώ μπορεί να είναι δελεαστικό να αποθηκεύσετε τρόφιμα, καφεϊνούχα ποτά και αλκοόλ για να αντιμετωπίσετε την πλήξη στο σπίτι, μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και σωστό πρόγραμμα ύπνου, όταν είστε διαρκώς κλεισμένοι μέσα και έχετε άμεση πρόσβαση σε ανθυγιεινές επιλογές.

Τα άτομα που βρίσκονται υπό καθεστώς άγχους, κινδυνεύουν να καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ. Έτσι, όμως, λαμβάνουμε πολλές θερμίδες με την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών και αυτό μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο στην αύξηση του σωματικού μας βάρους, αλλά και σε πεσμένη διάθεση.

Οι ειδικοί συνιστούν την αγορά προϊόντων ολικής άλεσης και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου στο σπίτι για τον πειραματισμό μας με νέες θρεπτικές συνταγές, αντί να στοκάρουμε και να καταφεύγουμε σε επεξεργασμένα τρόφιμα. Με τα σχολεία κλειστά, μια καλή ιδέα θα ήταν να ωθήσουμε τα παιδιά να συμμετέχουν στην προετοιμασία του γεύματος. Αν θελήσετε να παραγγείλετε φαγητό από έξω είναι σημαντικό να προσέξετε τα μεγέθη και τα συστατικά των μερίδων.

Σκεφτείτε αν το γεύμα που πραγματικά παραγγείλατε θα μπορούσε να είναι τέτοιας ποσότητας που θα μπορούσατε να το χωρίσετε σε δύο ή τρία διαφορετικά γεύματα! “Πάντα να συνοδεύετε το γεύμα σας με σαλάτα.

Βρείτε χρόνο για άσκηση

Ο χρόνος που θα αφιερώσετε για άσκηση είναι εξίσου σημαντικός για να αποφευχθεί η ακούσια αύξηση του σωματικού βάρους και η διαχείριση του άγχους. Η άσκηση αυτήν την περίοδο είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.

Οι ειδικοί συνιστούν να αφιερώνετε κάποιες ώρες της ημέρας για άσκηση, είτε αυτός περιλαμβάνει μια έντονη προπόνηση μέσα στο σπίτι είτε κάτι τόσο απλό όσο το περπάτημα γύρω από το τετράγωνο ή το σπίτι σας. Η άσκηση μειώνει το άγχος και μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο ύπνο, γεγονός που με τη σειρά του καθιστά ευκολότερο να μειωθεί το άσκοπο και «συναισθηματικό» φαγητό

Πώς να διαχειριστείτε το άγχος και το άγχος

Οι άνθρωποι που είναι δραστήριοι αντιμετωπίζουν λιγότερα επίπεδα άγχους. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνετε fitness maniac. Ένας απλός περίπατος κάθε μέρα κοντά στο σπίτι σας μετά το δείπνο, είναι αρκετός για να σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς. Ακόμα κι αν ποτέ δεν έχετε σηκώσει βάρη ή δεν λιώσατε στον ιδρώτα, μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας να παραμείνει υγιές περπατώντας για 30 λεπτά την ημέρα.

Παρόλο που οι άνθρωποι μπορεί σήμερα να μην έχουν πλέον πρόσβαση στα γυμναστήρια της γειτονιάς τους αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να ασκούνται. Η Nike έχει σταματήσει να χρεώνει τέλη συνδρομής για την υπηρεσία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία προσφέρει βίντεο προπόνησης και προγράμματα κατάρτισης. Ακόμη, πολλά γυμναστήρια και στούντιο γιόγκα έχουν αρχίσει να προσφέρουν μαθήματα online.

Τα αντικείμενα οικιακής χρήσης, όπως τα μπουκάλια νερού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάρη, ενώ υπάρχουν επίσης πολλοί τρόποι να παραμείνετε δραστήριοι χωρίς οποιαδήποτε μορφή εξοπλισμού ή εφαρμογής. Ακόμα και ο χρόνος που θα χρειαστεί για να σηκωθείτε και να περπατήσετε γύρω από το σπίτι σας μπορεί να έχει τόσο ψυχικά όσο και σωματικά οφέλη για την υγεία σας κατά τη διάρκεια αυτής της αγχωτικής περιόδου.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε τους εαυτούς μας να μπουν σε μια ανθυγιεινή ρουτίνα, να τρώμε τα λάθος φαγητά και να μην κάνουμε τις δραστηριότητες που κανονικά θα κάναμε. Απεναντίας πρέπει να εντάξουμε αυτές τις δραστηριότητες στο καθημερινό ημερολόγιό μας και πρέπει να δείξουμε δυνατοί ώστε να μην αφήσουμε άλλες ανθυγιεινές δραστηριότητες να πάρουν τη θέση τους.

Photo by i yunmai on Unsplash

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top