10 πληροφορίες που δεν ήξερες για τον πύργο του Άιφελ

photo11.jpg

Ανακάλυψε 10 άγνωστες και πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτό το όμορφο μνημείο της Γαλλίας.

Tags: πύργος Άιφελ πληροφορίες

10. Προοριζόταν να είναι προσωρινός πύργος Άιφελ πληροφορίες

Ναι, ο Πύργος του Άιφελ υποτίθεται ότι ήταν μια προσωρινή εγκατάσταση για την Παγκόσμια Έκθεση του 1889 που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι για να τιμήσει τα 100 χρόνια από τη Γαλλική Επανάσταση. Δεν τον κατεδάφισαν, ωστόσο, επειδή τοποθετήθηκε μια κεραία στην κορυφή του Πύργου για τη εκπομπή ασύρματων σημάτων. Ο πύργος του Άιφελ χρησιμοποιείται ακόμα σήμερα για τη μετάδοση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών σε όλο τον κόσμο. πύργος Άιφελ πληροφορίες

9. Ο Gustave Eiffel δεν σχεδίασε τον Πύργο του Άιφελ

Παρά το όνομά του, ο Πύργος του Άιφελ σχεδιάστηκε από τους Maurice Koechlin και Emile Nouguier, δύο ανώτερους μηχανικούς στην εταιρεία του Gustave Eiffel. Εντούτοις, ο τελευταίος έβαλε το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης και αργότερα αγόρασε το δικαίωμα του διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

8. Οι άνθρωποι στο Παρίσι τον μισούσαν

Όταν ο Πύργος του Άιφελ χτίστηκε, πολλοί διακεκριμένοι διανοούμενοι -συμπεριλαμβανομένου του διάσημου γάλλου συγγραφέα Guy de Maupassant- διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον πύργο, αποκαλώντας τον «γιγάντιο μαύρο καπνό» που θα κατέστρεφε την ομορφιά του Παρισιού.

7. Ο Χίτλερ διέταξε την κατεδάφιση του

Το 1944, όταν ο Χίτλερ επρόκειτο να χάσει το Παρίσι από τις συμμαχικές δυνάμεις, διέταξε να κατεδαφιστεί ολόκληρη η πόλη, συμπεριλαμβανομένου και του Πύργου. Ευτυχώς, ο υπεύθυνος στρατιωτικός κυβερνήτης δεν ακολούθησε αυτή την εντολή!

6. Ο πύργος του Άιφελ συνδέεται με το Bollywood

Και όχι, δεν εννοούμε με τις ταινίες που έχουν γίνει εκεί. Ένας από τους κύριους μηχανικούς του έργου, ο Maurice Koechlin, είναι συγγενής του Andre Koechlin, του παππού της Kalki Koechlin, της ηθοποιού του Bollywood!

5. Κάποιος παντρεύτηκε τον Πύργο του Άιφελ

Όχι, η κα Eiffel δεν είναι η σύζυγος του μηχανικού Eiffel που έχτισε τον πύργο, αλλά του ίδιου του πύργου! Στην πραγματικότητα, είναι μια Αμερικανή που ονομάζεται Erika Aya ή Erika Eiffel, όπως προτιμά να την αποκαλούν. Παντρεύτηκε τον… Πύργο σε μια τελετή το 2007! (Λέγεται ότι αντιμετωπίςι μια κατάσταση που ονομάζεται παραφυλία, κατά την οι άνθρωποι αναπτύσσουν σημαντικές σχέσεις με άψυχα αντικείμενα).

4. Είναι τεχνικά παράνομο να τον φωτογραφίσεις

Ο Πύργος ανάβει κάθε βράδυ σε ένα show που ονομάζεται Show Illumination. Ωστόσο, μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο για τη λήψη φωτογραφίας και για την κοινοποίησή της στο Facebook, καθώς η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αυτή η φωτεινή ένδειξη είναι «έργο τέχνης» και ως εκ τούτου, προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Την φωτογραφία που βλέπεις δεν την τραβήξαμε εμείς πάντως!

3. Βάφεται στο χέρι

Από την κατασκευή του, ο Πύργος του Άιφελ έχει ξαναβαφτεί 18 φορές και έχει περάσει από κόκκινο-καστανό, κίτρινο έως το σημερινό του χάλκινο χρώμα. Αυστηρά παραδοσιακές μέθοδοι ακολουθούνται κατά την επισκευή του πύργου, πράγμα που σημαίνει ότι βάφεται ακόμα με πινέλο και δεν επιτρέπεται η μηχανική ζωγραφική.

2. Διαθέτει παγοδρόμιο

Το χειμερινό παγοδρόμιο άνοιξε πρόσφατα και λειτουργεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα, από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο, ενώ βρίσκεται 200 πόδια από το έδαφος, προσφέροντας εκπληκτική θέα στο Παρίσι!

1. Έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από όλα τα αξιοθέατα στον κόσμο

Ο Πύργος του Άιφελ φιλοξενεί περισσότερους από 6 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, καθιστώντας τον το πιο επισκέψιμο μνημείο στον κόσμο! Λοιπόν, τι περιμένεις να επισκεφτείς. αυτό το περίεργο, αγαπημένο, όμορφο μνημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

 

πύργος Άιφελ πληροφορίες

Share this post

PinIt
submit to reddit

1 Reply to “10 πληροφορίες που δεν ήξερες για τον πύργο του Άιφελ”

  1. Γιώργος Πλούσος says:

    Ο ΧΙΤΛΕΡ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Ή ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ – ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΤΟΛΗ.

    Η μοναδική μαρτυρία προέρχεται από τον γερμανό στρατηγό Dietrich von Choltitz, ο οποίος ανυπομονούσε να σώσει το μέλλον του ως μελλοντικού αιχμαλώτου. Είχε ήδη ένα βεβαρυμένο παρελθόν, ιδίως στις μάχες του Ρότερνταμ και της Σεβαστούπολης και ήθελε να κερδίσει χρόνο για να παραδοθεί σε αξιωματικό των Συμμάχων. Ειδικότερα:

    ● Το 1940 διέταξε την καταστροφή της Σεβαστούπολης και το 1941 το κάψιμο του Ρότερνταμ.

    Κατά τη διάρκεια της μάχης του Παρισιού:

    ● Στις 23 Αυγούστου διέταξε το κάψιμο του Grand Palais που καταλαμβάνεται από την αντίσταση του FFI.

    ● Στις 19 Αυγούστου διέταξε την καταστροφή των μεγάλων ανεμόμυλων του Παντίν για να λιμοκτονήσει τον πληθυσμό.

    ● Στις 16 Αυγούστου διέταξε την εκτέλεση 35 μελών της αντίστασης στον καταρράκτη Bois de Boulogne.

    Ο Von Choltitz εξηγεί λοιπόν ότι δεν εκτέλεσε τις εντολές που έλαβε για να καταστρέψει το Παρίσι επειδή ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΡΕΛΟ, αλλά αυτή η δήθεν εντολή του επιτρέπει να ποζάρει ως «σωτήρας» του Παρισιού. Στην πραγματικότητα η καταστροφή του Παρισιού δεν ενδιέφερε τον Χίτλερ.

    Ως κρατούμενος, ο Dietrich von Choltitz αφέθηκε ελεύθερος από τους Συμμάχους το 1947.

Comments are closed.

scroll to top