Απίστευτο: τι μπορεί να κάνει αυτή η φωτογραφία στην υγεία σου!

pexels-photo-257360.jpeg.jpg

Παρατήρησε προσεκτικά αυτή τη φωτογραφία. Τι ξεχωριστό ότι έχει; Οι ειδικοί λένε ότι κοιτώντας τη μπορείς να απαλλαγείς από το στρες, να ρίξεις την πίεση σου και να νοιώσεις καλύτερα. Μάθε γιατί.φωτογραφία έρευνα υγεία 

Σύμφωνα με μελέτη ακόμη και η απλή θέαση φωτογραφιών που απεικονίζουν φυσικά τοπία είναι αρκετή ώστε να λειτουργήσει ως  ένα φυσικό ερέθισμα για τη μείωση των επιπέδων στρες και κατά συνέπεια της αρτηριακής πίεσης.φωτογραφία έρευνα υγεία 

Οι ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vrije στην Ολλανδία μελέτησαν τις αντιδράσεις 46 εθελοντών που συμμετείχαν σε ένα πείραμα, το οποίο σχεδιάστηκε για να διαπιστώσει το πώς η θέαση εικόνων που δείχνουν το φυσικό στοιχείο θα μπορούσε να μειώσει τα νεύρα και τα επίπεδα άγχους ενός ατόμου.

Οι ειδικοί είχαν τοποθετήσει στους συμμετέχοντες αισθητήρες για την παρακολούθηση των επιπέδων του καρδιακού ρυθμού τους και των επιπέδων στρες, ενώ κλήθηκαν να ολοκληρώσουν μαθηματικά προβλήματα σε έναν υπολογιστή.  Η ομάδα ελέγχου της μελέτης χρειάστηκε να λειτουργήσει τόσο κάτω από φυσιολογικές συνθήκες όσο και σε  συνθήκες στρες. Στη συνέχεια οι εθελοντές παρακολούθησαν μία από συνολικά δύο ομάδες φωτογραφιών.

Και οι δύο σειρές φωτογραφιών απεικόνιζαν αστικό περιβάλλον, αλλά στη μία σειρά υπήρχε πράσινο ανάμεσα στα κτίρια, ενώ η άλλη απεικόνιζε ένα τοπίο χωρίς καθόλου φυσική χλωρίδα.

Όταν οι συμμετέχοντες εξέτασαν τις φυσικές εικόνες στο πείραμα, τα επίπεδα στρες μειώθηκαν, χάρη στην ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού νευρικού τους συστήματος – το οποίο ελέγχει ορισμένες λειτουργίες ανάπαυσης. Αν αναλογιστεί κανείς τον αριθμό των παθήσεων που σχετίζονται με το στρες μπορεί να κατανοήσει αμέσως το πόσο σημαντική για την υγεία μας είναι η καταπολέμηση του.

Τα ευρήματα, δημοσιεύτηκαν στη διεθνή επιθεώρηση Περιβαλλοντικής Έρευνας και Δημόσιας Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top