Οι πιο παράξενες θρησκείες του κόσμου

world-religions-2_orig.jpg

Ανακαλύψτε 5 λιγότερο γνωστές θρησκείες και τα πιστεύω τους…Σαϊεντολογία, Ζωροαστρισμός, Τοτεμισμός, Μιθραϊσμός

Σαϊεντολογία Σαϊεντολογία, Ζωροαστρισμός, Τοτεμισμός, Μιθραϊσμός

Την ίδρυσε ο  L. Ron Hubbard την δεκαετία του 1950. Οι πιστοί της θεωρούν ότι όλοι οι άνθρωποι αποτελούν αθάνατες πνευματικές οντότητες, οι οποίες δεν είναι σε θέση να θυμηθούν την πραγματική τους φύση. Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι προγονοί μας ήρθαν στη Γη με διαστημόπλοια, τα οποία οδήγησε στον πλανήτη μας ο εξωγήινος ηγέτης Xenu.Σαϊεντολογία, Ζωροαστρισμός, Τοτεμισμός, Μιθραϊσμός

Ζωροαστρισμός

Αποτελεί μια από τις αρχαιότερες θρησκείες , ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πιστή της συγκεκριμένης θρησκείας. Εμφανίστηκε πριν από 2.600 χρόνια, και ουσιαστικά είναι μια έκφανση  της πολυθεϊστικής ιρανικής θρησκείας, η οποία επικράτησε στην Περσική Αυτοκρατορία με την υποστήριξη του κράτους. Αν και διαμορφώθηκε ριζικά κράτησε ορισμένες από τις πρακτικές της κοινής ινδοϊρανικής προϊστορικής θρησκείας. ‘Έχει, έτσι, κάποιες ομοιότητες με τον Ινδουισμό της βεδικής περιόδου που συνίστανται στην πυρολατρεία και την πίστη και το σεβασμό στις δυνάμεις της φύσης.

Το έθνος του Yahweh

Δεν πρόκειται ακριβώς για θρησκεία, αλλά για μια Αφροαμερικανική θρησκευτική οργάνωση. Την ίδρυσε ο Hulon Mitchell Jr στο Μαϊάμι στα τέλη της δεκαετίας του 70. Η θεωρία του είναι ότι οι Αφροαμερικανοί είναι στην ουσία Ισραηλίτες, οι οποίοι οφείλουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους, δηλαδή, στο Ισραήλ.

Τοτεμισμός

Προέρχεται από ινδιάνικες φυλές του Καναδά. Η λέξη τοτέμ αναφέρεται σε κάθε φυσικό αντικείμενο, ζώο ή φυτό, που θεωρείται ότι διαθέτει ιερές ιδιότητες και το οποίο προστατεύει τη φυλή, αλλά και τον γενάρχη. Κάθε φυλή διαθέτει το δικό της συγκεκριμένο τοτέμ, το οποίο είναι τόσο ιερό που δεν πρέπει κανείς να αναφέρει ούτε καν το όνομά του.

Μιθραϊσμός

Πρόκειται για την εξελληνισμένη ζωροαστρική εκδοχή των μεσογειακών Μυστηρίων, η οποία ενσωμάτωνε αρχαίες ιρανικές παραδόσεις. Η συγκεκριμένη λατρεία έθετε στο ρόλο της λυτρωτικής θεότητας το Μίθρα και είχε τις ρίζες της στη σοφία του Ζωροάστρη. Εμφανίστηκε στην ανατολική Μεσόγειο τον πρώτο αιώνα π. χ. και εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία με ταχύτατο ρυθμό.

Σαϊεντολογία, Ζωροαστρισμός, Τοτεμισμός, Μιθραϊσμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top