Τα 10 πιο παράξενα παγκόσμια ρεκόρ Guinness από όλο τον κόσμο

Longest-duration-spinning-a-basketball-on-a-toothbrush-thumbnail_tcm25-478839.jpg

Σίγουρα δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν οι παρακάτω κατηγορίες στο βιβλίο Guinness World Records. Ανακαλύψτε τα 10 πιο παράξενα ρεκόρ

Το βιβλίο Guinness Book of World Records αποτελεί μια ενδιαφέρουσα συλλογή παγκοσμίων ρεκόρ από όλο τον κόσμο. Στις σελίδες του, θα βρείτε πολλά παγκόσμια ρεκόρ που ίσως έχετε ακουστά, αλλά θα βρείτε και πολλά περισσότερα που δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι υπήρχαν σαν κατηγορίες. Καταφέραμε να μαζέψουμε 10 από τα πιο παράξενα παγκόσμια ρεκόρ, και σας τα παρουσιάζουμε!

  1. Τα περισσότερα σπασμένα με το κεφάλι καπάκια τουαλέτας σε ένα λεπτό

Ξεκινήσαμε ήδη με πολύ γελοίο τρόπο, αλλά να θυμάστε ότι είναι ακόμα η αρχή. Ο Kevin Shelley κατάφερε να σπάσει 47 ξύλινα καπάκια τουαλέτας σε ένα μόλις λεπτό, χρησιμοποιώντας μόνο το κεφάλι του. Αυτό το ρεκόρ συνέβη το 2007 και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κανείς δεν έχει αποπειραθεί να το σπάσει έκτοτε.

  1. Τα περισσότερα φιλιά σε 30 δευτερόλεπτα

Πολλοί θα θέλατε να πάρετε μέρος σε αυτό το ρεκόρ. Ο Florian Silbereisen φιλήθηκε από 25 cheerleaders 74 φορές σε 30 δευτερόλεπτα. Το ρεκόρ αυτό επετεύχθη στις 16 Ιουλίου του 2017 και είναι ακόμα ενεργό με τα περισσότερα φιλιά σε μισό λεπτό. Τυχερός ο Florian!

  1. Τα περισσότερα «κόλλα πέντε» σε ένα λεπτό

Αυτό το ρεκόρ έσπασε από δύο άντρες, τον Kaiser Permanente και τον Jason Verrett το 2016 στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Οι δύο άντρες κατάφεραν να κολλήσουν πέντε (high five) 290 φορές σε ένα λεπτό, το οποίο αποτελεί έναν εντυπωσιακό αριθμό, αν ρωτάτε εμάς. Από τότε, οι δύο κάτοχοι του ρεκόρ έγιναν φίλοι και συνέχισαν να κάνουν κόλλα πέντε στις προσωπικές τους στιγμές.

  1. Η ψηλότερη στοίβα από ντόνατς

Επιτέλους, φτάσαμε και στα πιο λαχταριστά ρεκόρ, που θα σας ανοίξουν την όρεξη. Το συγκεκριμένο ρεκόρ ανήκε για πολύ καιρό στους σεναριογράφους της ταινίας The Simpsons, αλλά έσπασε πρόσφατα από τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας «Jewish Life Centre» στην Νότια Αφρική. Τοποθέτησαν το ένα ντόνατ πάνω στο άλλο, δημιουργώντας μια στοίβα σχεδόν 152 εκατοστών.

  1. Το μεγαλύτερο μωσαϊκό από σούσι

Κι όμως, αυτό το ρεκόρ με το σούσι δεν έγινε στην Ιαπωνία. Επετεύχθη από Νορβηγούς σεφ, οι οποίοι έφτιαξαν ένα μωσαϊκό 56 τετραγωνικών μέτρων. Το μωσαϊκό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για να τιμήσουν τα 100α γενέθλια μιας νορβηγικής ομάδας ποδοσφαίρου. Βρήκαν ωραίο τρόπο να τα γιορτάσουν, δε νομίζετε;

  1. Ο μεγαλύτερος μαξιλαροπόλεμος

Αυτό ακούγεται τουλάχιστον διασκεδαστικό. Το ρεκόρ συνέβη στην πρωτεύουσα Σαιντ Πωλ, της Μινεσότα, όπου ένας μεγάλος αριθμός των κατοίκων, συγκεκριμένα 6.261 άνθρωποι, βρέθηκαν σε έναν αγώνα των Saint Paul Saints, και έπαιξαν μαξιλαροπόλεμο μεταξύ τους. Επομένως, δεν ήταν και τόσο δύσκολη η οργάνωσή του.

  1. Μεγαλύτερη παρέλαση μαγιό πάνω σε σκι

Επιστρέφουμε στην κατηγορία των πραγματικά παράξενων ρεκόρ, με ένα ρεκόρ από τη Ρωσία, όπου 1.008 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πόλη Σότσι  και οργάνωσαν μία παρέλαση φορώντας μαγιό. Σε συνθήκες χειμώνα. Πάνω σε σκι. Δεν βγάζει νόημα, αλλά είναι ένα ρεκόρ κι αυτό.

  1. Η περισσότερη ώρα που στριφογυρίζει μια μπάλα μπάσκετ πάνω σε μια οδοντόβουρτσα

Ο Sandeep Singh Kala από τον Καναδά, σημείωσε το ρεκόρ αυτό, το 2019. Αντί για το δάχτυλό του, όπως κάνουν συνήθως οι μπασκετμπολίστες, στριφογύρισε μια πορτοκαλί μπάλα του μπάσκετ με μία οδοντόβουρτσα για 1 λεπτό και 8 δευτερόλεπτα. Ξεχάσαμε να αναφέρουμε ότι κρατούσε την οδοντόβουρτσα με τα δόντια του. Όχι τόσο εντυπωσιακό, αλλά σίγουρα περίεργο θέαμα.

  1. Η μεγαλύτερη καριέρα σαν παγωτατζής

Αυτό το ρεκόρ δεν είναι τόσο παράξενο, όσο είναι συγκινητικό. Ο Alan Ganz δούλευε ως παγωτατζής, για 73 χρόνια, μοιράζοντας παγωτά και χαρά σε χιλιάδες παιδιά από πολλές διαφορετικές γενιές, καθώς τα έβλεπε να μεγαλώνουν. Προβλέπουμε ότι δεν θα σπάσει και τόσο εύκολα αυτό το ρεκόρ.

  1. Η πιο τριχωτή οικογένεια

Ίσως το πιο παράξενο ρεκόρ ως τώρα, καθώς δεν πρόκειται για κάποια επίδειξη ικανότητας, αλλά οφείλεται σε μια γενετική πάθηση. Τα μέλη της οικογένειας Ramos Gomez έχουν μια σπάνια πάθηση που τους γεννά τρίχες σε όλα τα σημεία του σώματος. Σχεδόν το 28% της επιφάνειας του σώματός τους, καλύπτεται από τρίχες.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top