Ηλέσιον : ο οργανισμός που επιχειρεί τομή στα οινικά δεδομένα

Katalogos_Fiales-128-1024x652.jpg

Ο Οργανισμός Περιβάλλοντος και Διατροφής Ηλέσιον, γεννήθηκε για να κάνει τομή στα οινικά δεδομένα και στην συμβατική καλλιέργεια των πρώτων υλών διαφυλάσσοντας τον πλούτο που φυτρώνει στην ελληνική γη. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτότυπη δράση του «ΟΙΝΟΤΟΜΩ με βότανα και παραδοσιακά αμπέλια». Κρασί ελληνικά βότανα

Ο δικός μας πλούτος φυτρώνει στη γη, οι ρίζες του είναι βαθιές και τα βλαστάρια του πολλά. Σώζεται και αξιοποιείται από αγάπη για τον Άνθρωπο, την Ιστορία και το Περιβάλλον μας και… μόνο με ομαδική προσπάθεια! Κρασί ελληνικά βότανα

Ο Οργανισμός Περιβάλλοντος και Διατροφής Ηλέσιον, γεννήθηκε για να κάνει τομή στα οινικά δεδομένα και στην συμβατική καλλιέργεια των πρώτων υλών. Έχοντας ως βάση την αρχαιοελληνική παρακαταθήκη μας, και ώθηση από την μνήμη της γεύσης σε οικοαυτάρκη σπιτικά, ο οργανισμός αναζητάει, διασώζει και διαδίδει τον πλούτο της ελληνικής χλωρίδας, παράγοντας από αυτόν προϊόντα υψηλής διατροφικής ποιότητας.

Αυτό βέβαια δεν γίνεται αυθαίρετα και πρόχειρα, αλλά με την υποστήριξη πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρα και καθηγητές με ανησυχίες στα ζητήματα της τροφής, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του οργανισμού, υιοθέτησαν τους σκοπούς του και προσπαθούν μαζί του για την επίτευξη ηθικών στόχων.

Αναλυτικότερα, σήμερα ο Οργανισμός Περιβάλλοντος και Διατροφής Ηλέσιον, προχωρά μαζί με τα τμήματα Οινολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Χημείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και με το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων – Διατροφής Καρπενησίου), σε κοινή δράση με τίτλο:

«ΟΙΝΟΤΟΜΩ με βότανα και παραδοσιακά αμπέλια» Κρασί ελληνικά βότανα

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην αξιοποίηση:

• Παραδοσιακών και σπάνιων γηγενών άγριων ελληνικών ποικιλιών αμπέλου (vitis vinifera), που ζουν στα βουνά της Κεντρικής Στερεάς.

• Παραδοσιακών γηγενών ελληνικών ποικιλιών αμπέλου (vitis vinifera).

• Παραδοσιακών βοτάνων των βουνών μας.

Για την δημιουργία προϊόντων με σημαντική βιολογική δράση και την παραγωγή νέων προϊόντων με ανώτερα χαρακτηριστικά. Στόχος είναι η ανάπτυξη καινοτόμων τελικών προϊόντων βιολειτουργικών τροφίμων.

Σκοπός του έργου…

…είναι να διερευνήσει τα χαρακτηριστικά των ποικιλιών σταφυλιού και των βοτάνων τις τεχνικές καλλιέργειας τους και τις διεργασίες παραγωγής και διατήρησης των εν λόγω προϊόντων, καθώς και τις συνθήκες που τις επηρεάζουν ώστε να διαμορφωθούν τα όρια των παραμέτρων και οι κανόνες για να βελτιστοποιηθεί η ποιότητα των τελικών προϊόντων και να ενσωματώσουν διατροφικά στοιχεία ωφέλημα στον άνθρωπο.

Επίσης, είναι η βιολειτουργική σύνθεση βοτάνων και σταφυλιού για την παραγωγή Σταφυλόμελου, Ειδυλλίου και φυσικού οίνου με ήπιες κατεργασίες, ώστε να διατηρούν στο μέγιστο τα διατροφικά τους συστατικά και να μην καταστρέφονται οι βιολειτουργικές ουσίες που περιέχουν.

Συνεργασίες

Ο Οργανισμός Ηλέσιον που παράγει τα εν λόγω προϊόντα διαθέτει σχετικό διπλώματα ερασιτεχνίας και το Τμήμα Οινολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το Τμήμα Χημείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων – Διατροφής Καρπενησίου) διαθέτουν την τεχνογνωσία για την υλοποίηση του έργου.

Γίνετε συμμέτοχοι στην προσπάθεια

Σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο σπουδαίο αν είστε δίπλα κι εσείς. Με ένα μικρό λιθαράκι από τον καθένα, θα στηθεί ένα γερό ανάχωμα απέναντι στον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης. Ο οργανισμός μας καλεί να διαφυλάξουμε όλοι μαζί τον πλούτο της πατρίδας μας. Γραφτείτε μέλη στον Οργανισμό Ηλέσιον και δώστε την βοήθειά σας με όποιο τρόπο επιθυμείτε.Κρασί ελληνικά βότανα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

 

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top