Ο πιο βαρύς καφές του κόσμου

black-coffee.jpg

Το 2016 ένας Αμερικανός αποφάσισε να δημιουργήσει τον πιο δυνατό καφέ που υπάρχει στον πλανήτη…

Η καφεΐνη μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό κίνητρο για να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Μάλιστα, η προσδοκία για μια αχνιστή κούπα καφέ μας βγάζει από το κρεβάτι το πρωί, μας φτιάχνει τη διάθεση το απόγευμα και μερικές φορές μπορεί να μας κάνει παρέα μια μακρά νύχτα στο γραφείο.

Η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό που μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο ζωντανοί και να σας χαρίσει μια επιπλέον δόση ενέργειας, και περιέχεται στο πιο αγαπημένο ρόφημα σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, όταν καταναλώνεται σε υπερβολικές ποσότητες, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Και όμως, υπάρχει μια τάση στην Αμερική για μεγαλύτερους καφέδες και ισχυρότερες δόσεις του συγκεκριμένου διεγερτικού.

Ο Sean Kristafor ακολούθησε την τάση και απάντησε στην πρόκληση με τον καφέ του Black Insomnia. Μάλιστα, ο Kristafor είχε τεστάρει τον καφέ του με χημική ανάλυση και τον συνέκρινε με εκείνους των ανταγωνιστών του. Διαπιστώθηκε ότι ήταν πάνω από δύο φορές πιο ισχυρός από το τον πιο δυνατό καφέ των Starbucks και κέρδισε τον τίτλο του «Ισχυρότερου καφέ στον κόσμο». Προσφέρει μια γλυκιά γεύση καρυδιού με μια ενισχυμένη δόση καφεΐνης που αποδίδεται στον τύπο των κόκκων καφέ που χρησιμοποιεί. Ονομάζονται robusta, και διαφέρουν και ως προς τον τρόπο που ψήνονται.

Η ιδέα του Kristafor

“Αν θέλετε να ξεχωρίσετε, πρέπει να είστε ο καλύτερος ή πιο δυνατός ή ο φθηνότερος”, δήλωσε ο Kristafor. Έτσι, όταν θέλαμε να ανταγωνιστούμε τους υπόλοιπους μάστερ του καφέ, επιλέξαμε να ενισχύσουμε την ποσότητα καφεΐνης, αφού έπρεπε να είμαστε οι… πιο δυνατοί, αλλά παράλληλα να μην υπερβαίνουμε τις παγκόσμιες οδηγίες.”

Πόση καφεΐνη επιτρέπεται;

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και το Διεθνές Συμβούλιο Πληροφοριών Τροφίμων προτείνουν ότι οι υγιείς ενήλικες δεν πρέπει να λαμβάνουν περισσότερα από 400 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης την ημέρα, δηλαδή, περίπου τέσσερα φλιτζάνια (κανονικού) καφέ. Ο Kristafor λέει ότι ένα από τα φλιτζάνια του θα μπορούσε να περιέχει έως και 702 mg καφεΐνης.

Όντως αυτή είναι μια υπερβολική ποσότητα. Στην πραγματικότητα, ο ιστότοπος πληροφόρησης των καταναλωτών Caffeine Informer θεωρεί τον συγκεκριμένο καφέ ένα από τα «Πιο επικίνδυνα προϊόντα με καφεΐνη». «Αυτός ο καφές πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή και μόνο από άτομα που έχουν υψηλή ανοχή στην καφεΐνη. Μόνο ένα φλιτζάνι περιέχει σχεδόν τη διπλάσια της συνιστώμενης ασφαλούς ημερήσιας δόσης καφεΐνης που πρέπει να καταναλώνει ο μέσος ενήλικας», αναφέρεται στον ιστότοπο.

Η καφεΐνη λειτουργεί ως διεγερτικό στο κεντρικό νευρικό σύστημα που αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό. Τέτοια συμπτώματα συνήθως υποχωρούν μόλις μειωθούν τα επίπεδα καφεΐνης στο σώμα. Ωστόσο, όταν ο μη φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός συνεχίζεται, παρά το γεγονός ότι η καφεΐνη είναι χαμηλή, αυτό θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη υπερδοσολογίας. Οι υπερβολικές δόσεις καφεΐνης συνδέονται με καρδιακή ανακοπή ακόμη και θάνατο.

«Το να πίνετε πολύ καφέ ή να τον πίνετε σε λάθος στιγμή μπορεί να δημιουργήσει δυσάρεστα συμπτώματα. Ένα από τα πιο τρομακτικά είναι η αίσθηση έντονων παλμών ή ταχυπαλμίας», εξηγεί η Stephanie Draus, γιατρός και επίκουρος καθηγητής κλινικών επιστημών στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Επιστημών Υγείας. Σκεφτείτε ότι ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να περιέχει 100 έως 200 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης. Η πρόσληψη καφεΐνης άνω των 500 mg ανά ημέρα μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, τρέμουλο και άλλα συμπτώματα, όπως οι αυξημένοι καρδιακοί παλμοί. ”

Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε εάν αισθανθείτε αίσθημα παλμών; Μειώστε ή εξαλείψτε την ποσότητα καφεΐνης που καταναλώνετε. Οι ασκήσεις βαθιάς αναπνοής και η γιόγκα είναι επίσης ευεργετικές, σύμφωνα με τον Joseph Marine, MD. Α, και σκεφτείτε δύο φορές πριν πιείτε τον πιο δυνατό καφέ του κόσμου…

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top