Νερό: ποιες είναι οι ανάγκες μας και τι μας προσφέρει;

WaterBottle-58dd39845f9b584683cbd554.jpg

Γιατί είναι απαραίτητο το νερό στον οργανισμό μας και πόσο χρειαζόμαστε την ημέρα; Πότε χρειαζόμαστε περισσότερο; νερό ανάγκες σώμα υγεία

Το νερό είναι πηγή ζωής και δεν είναι δύσκολο να το αντιληφθούμε, αφού αρκεί απλά να σκεφτούμε ότι αποτελεί το 2/3 του σώματός μας. νερό ανάγκες σώμα υγεία

Δύο τρίτα περίπου του νερού περιέχονται στα κύτταρα του σώματος, ένα τρίτο στα αιμοφόρα αγγεία και μικρή ποσότητα ανάμεσα στα κύτταρα δίνοντας ελαστικότητα στους ιστούς. Το νερό είναι ένα φυσικό συστατικό που έχει σπουδαία σημασία γιατί αποτελεί ένα από τους βασικά συστατικά της ζωής και την ανάπτυξη.

Αποτελεί την περισσότερο διαδεδομένη ανόργανη χημική ένωση στην επιφάνεια της Γης, καλύπτοντας πάνω από το 70% του πλανήτη μας.

Ο οργανισμός μας κατά μέσο όρο χρειάζεται περίπου 2 λίτρα νερό την ημέρα, χειμώνα και καλοκαίρι, ώστε να αντισταθμίζει τις απώλειες που έχει καθημερινά λ.χ. από τον ιδρώτα ή την πέψη.

Που μας χρειάζεται; νερό ανάγκες σώμα υγεία

Είναι απαραίτητο για τον οργανισμό και την επιβίωση μας καθώς μεταφέρει απαραίτητες θρεπτικές ουσίες στα όργανα και τους ιστούς του σώματός μας, ενώ συμμετέχει σε όλες τις βιοχημικές διεργασίες.

Εκτός από το νερό που πίνουμε την ημέρα, οι υπόλοιπες ανάγκες μας σε νερό μπορούν να καλύπτονται από τις διάφορες τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.

Το νερό συμβάλει να νοιώθουμε υγεία και ευεξία, ενώ βοηθάει στην καταπολέμηση διαφόρων παθήσεων όπως η Κυστίτιδα, η νεφρολιθίαση και η Δυσκοιλιότητα. Επιπλέον μπορεί να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε την Κυτταρίτιδα και την Παχυσαρκία. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι όλες οι δίαιτες αδυνατίσματος γίνονται αποτελεσματικότερες, όταν συνοδεύονται με άφθονο νερό .

Το νερό περιέχει μαγνήσιο , ένα στοιχείο, που διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και την διατήρηση της υγείας των οστών, των δοντιών, του νευρικού, καρδιαγγειακού και μυϊκού συστήματος, ασβέστιο που είναι απαραίτητο για τη δημιουργία, την ανάπτυξη και τη διατήρηση γερών και υγιών οστών και δοντιών. νερό ανάγκες σώμα υγεία

Ακόμη περιέχει νάτριο που συμβάλει στη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών του σώματος και κάλιο που είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του νευρικού και του μυϊκού συστήματος.νερό ανάγκες σώμα υγεία

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top