Μυστικά ενέργειας για το καλοκαίρι

summer_energy.jpg

Λίγο η ζέστη, λίγο ο ήλιος και όλοι νιώθουμε κουρασμένοι και άτονοι. Δείτε πως θα αντιμετωπίσετε τη θερινή ατονία και κερδίστε τη χαμένη σας ενέργεια. ενέργεια ατονία καλοκαίρι 

Προσοχή στο αλκοόλ  ενέργεια ατονία καλοκαίρι 

Τα ποτά και τα ξενύχτια αποτελούν δύο συχνούς κλέφτες ενέργειας τώρα το καλοκαίρι. Το αλκοόλ μειώνει τα επίπεδα πολλών θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό σας, ενώ μέσω της διούρησης μπορεί να σας προκαλέσει αφυδάτωση η οποία με τη σειρά της μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ατονία. Το ίδιο ισχύει και για την έλλειψη ύπνου που μειώνει τα επίπεδα ενέργεια στον οργανισμό σας.ενέργεια ατονία καλοκαίρι 

Πείτε ναι στις φυτικές ίνες

Εξαιτίας της ζέστης, πολλοί περιορίζουμε την σωματική μας δραστηριότητα. Αυτό έχει ωστόσο επίδραση στη λειτουργία του εντέρου καθώς η μειωμένη σωματική δραστηριότητα μπορεί να επιφέρει δυσκοιλιότητα που με τη σειρά της μας κάνει να νιώθουμε βάρος. Εντάξτε στη διατροφή σας τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Καταπολεμήστε την αϋπνία

Από τη μια τα κουνούπια, από την άλλη η ζέστη και το αποτέλεσμα είναι να μετράτε προβατάκια στο κρεβάτι σας. Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αποφύγετε τα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη μερικές ώρες πριν τον ύπνο καθώς και τα βαριά γεύματα αργά το απόγευμα ή το βράδυ. Κάντε ένα ζεστό φλιτζάνι γάλα λίγο πριν κοιμηθείτε για να χαλαρώσετε και απομακρύνετε τις δυσάρεστες σκέψεις. Αν το πρόβλημα επιμένει καλό είναι να δείτε ειδικό.

Τρώτε μικρά γεύματα

Αποφύγετε τα λιπαρά και ογκώδη γεύματα που θα σας βαρύνουν και θα αναγκάσουν τον οργανισμό σας να ξοδέψει την ενέργεια του στην πέψη. Από την άλλη τα συχνά και μικρά γεύματα κρατούν σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης με αποτέλεσμα να έχετε πάντα ενέργεια και να μην νιώθετε ατονία.

Μην πείτε το νερό νεράκι

Η αφυδάτωση, έστω και ελαφριάς μορφής αποτελεί μια συχνή αιτία ατονίας τους καλοκαιρινούς μήνες. Μην ξεχνάτε λοιπόν να πίνετε πολλά νερά και ροφήματα ή χυμούς, ενώ τρώτε λαχανικά και φρούτα πλούσια σε νερό (λ.χ. αγγούρι, καρπούζι ).

ενέργεια ατονία καλοκαίρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top