8 προϊόντα που συμφέρει να τα αγοράσετε μεταχειρισμένα

eduard-militaru-dtuM342uTmc-unsplash.jpg

Κάποια προϊόντα δεν χάνουν την αξία τους. Είναι καλύτερο να τα αγοράζετε μεταχειρισμένα παρά καινούρια. Πάμε να τα δούμε:

Όταν το παλιό είναι καλύτερο από το καινούριο

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να αγοράσετε ένα προϊόν. Εκτός από να το αγοράσετε καινούριο από κάποιο κατάστημα, υπάρχει η επιλογή και να το αγοράσετε μεταχειρισμένο, είτε από κάποιον ιδιώτη είτε από κάποιο κατάστημα που ειδικεύεται στα second hand αντικείμενα και προϊόντα. Πολλά προϊόντα, ακόμα κι όταν αγοραστούν και κουβαλούν χρόνια χρήσης, δεν φθείρονται και δεν χάνουν την αξία τους, με αποτέλεσμα να σας συμφέρει να τα αγοράσετε αρκετά φθηνότερα από την αρχική τιμή της αγοράς. Αυτά είναι 8 τέτοια προϊόντα:

Όργανα γυμναστικής

Υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα, ένα μεταχειρισμένο όργανο γυμναστικής, όπως ο διάδρομος, το ελλειπτικό ή τα βάρη, να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Είναι πολύ σύνηθες κάποιος να αγοράζει ένα τέτοιο μηχάνημα με σκοπό να ξεκινήσει να γυμνάζεται, αλλά τελικά να τα παρατήσει πολύ γρήγορα. Κάποια στιγμή, θα βάλει τον διάδρομό του για παράδειγμα, προς πώληση. Σε αυτή την περίπτωση αξίζει να κάνετε μία μικρή έρευνα αγοράς στους μεταχειρισμένους διαδρόμους, αν επιθυμείτε να αγοράσετε. Αφενός θα κάνετε καλό στην τσέπη σας, και αφετέρου στο σώμα σας, αφού θα ξεκινήσετε να γυμνάζεστε.

Εργαλεία χειρός

Μια κατηγορία προϊόντων που δεν φθείρονται εύκολα, ειδικά αν τα χρησιμοποιεί κάποιος για μη επαγγελματικό σκοπό. Θα βρείτε πολύ καλές τιμές σε μεταχειρισμένα εργαλεία, και επίσης έχετε την επιλογή να τα ελέγξετε πριν τα αγοράσετε, καθώς οι τυχόν φθορές είναι εμφανείς και με μία γρήγορη ματιά.

Τεχνολογικά gadgets

Στην αγορά των τεχνολογικών συσκευών και gadgets έχετε την ευκαιρία να γλιτώσετε εκατοντάδες ευρώ, αν ακολουθήσετε την οδό του second hand. Κονσόλες όπως τα PlayStation, τα Xbox και τα Nintendo, δεν φθείρονται εύκολα, ενώ τα laptop και τα tablets επίσης, είναι μια αξιόπιστη επιλογή, κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου.

Μηχανές εσπρέσο

Οι καλές μηχανές καφέ, και ειδικά αυτές του εσπρέσο, είναι μια μεγάλη επένδυση. Μπορείτε να γλιτώσετε πολλά χρήματα, αν κάνετε μια καλή έρευνα στην αγορά των μεταχειρισμένων μηχανών καφέ, καθώς είναι κατεξοχήν συσκευές που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και δεν φθείρονται εύκολα.

Οχήματα

Σίγουρα δεν περιμένατε το συγκεκριμένο άρθρο για να μάθετε ότι τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και οι μηχανές μπορούν να σώσουν το πορτοφόλι σας. Το να πάρετε ένα καινούριο αυτοκίνητο είναι ένα εξαιρετικά ακριβό σπορ, και η επιλογή του μεταχειρισμένου όχι μόνο είναι αξιόπιστη, αλλά και η πιο λογική. Υπάρχουν πολλοί τρόποι πλέον, με τους οποίους μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση ενός μεταχειρισμένου οχήματος, στέλνοντας έναν εξειδικευμένο μηχανικό να το τεστάρει διεξοδικά και να σας συμβουλεύσει αν αξίζει να το αγοράσετε ή όχι. Έτσι, θα γλιτώσετε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Έπιπλα

Σε υπαίθριες αγορές, αλλά και online, μπορείτε να βρείτε θησαυρούς μεταχειρισμένων προϊόντων. Ειδικά στον τομέα των επίπλων, μπορείτε να βρείτε τιμές ευκαιρίας σε μεταχειρισμένα έπιπλα όπως καρέκλες και τραπέζια, καθώς δύσκολα φθείρονται με τη χρήση. Επίσης, αν πιάνουν και λίγο τα χέρια σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να αγοράσετε διαφορετικά κομμάτια ενός επίπλου και να τα φτιάξετε εσείς οι ίδιοι.

Ρούχα

Η αγορά των second hand ρούχων βρίσκεται σε άνθηση την τελευταία δεκαετία. Όχι μόνο ιδιώτες, αλλά και πολλές επιχειρήσεις έχουν ανοίξει καταστήματα που πουλάνε μόνο μεταχειρισμένα ρούχα τα οποία μπορείτε με το μάτι εύκολα να διακρίνετε σε τι βαθμό έχουν φθαρεί. Ειδικά στα μωρουδιακά ρούχα, που φοριούνται ελάχιστα, θα βρείτε εξαιρετικές ευκαιρίες.

Μουσικά όργανα

Γενικά μιλώντας, τα μουσικά όργανα, όπως οι κιθάρες, τα ντραμς και τα πνευστά, έχουν αλλάξει ελάχιστα τα τελευταία χρόνια. Επομένως δεν χάνετε κάτι αν τα αγοράσετε μεταχειρισμένα, και ακόμα και με πολλά χρόνια χρήσης στην πλάτη τους, δεν χάνουν την αξία τους. Ίσα ίσα, θα έλεγε κανείς πως μερικά μουσικά όργανα, αποκτούν καλύτερο ήχο με τον καιρό.

Photo by Eduard Militaru on Unsplash

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top