5 τρόποι να ξεκουράσετε τα πόδια σας

02-bald-subtle-signs-disease-feet-reveal-14292820-ValuaVitaly-1.jpg

Ακολουθήστε  αυτές τις τεχνικές και ξεκουράστε τα πόδια σας από την ορθοστασία

1.Παίξτε με τα πόδια σας

Πιάστε ένα  – ένα  δάκτυλο χωρίστε και κάντε του απαλές κυκλικές κινήσεις. Έπειτα τραβάτε πιέζοντας ελαφρά ένα-ένα δάχτυλο προς τα έξω. Κάνετε κυκλικές κινήσεις, με τους αντίχειρες στο κάτω μέρος του πέλματος. Χρησιμοποιήστε τη γροθιά σας για να τρίψετε το πέλμα. Ασκήσετε κυκλικές πιέσεις στο σημείο που βρίσκονται μεταξύ 2 ου και 3ου δακτύλου και στα σημεία πάνω από τα νύχια.

Στα πέλματα των ποδιών βρίσκονται πολλά αντανακλαστικά σημεία που επιδρούν ευεργετικά και σε ολόκληρο το υπόλοιπο σώμα. Ας μην ξεχνάμε ότι το πόδι μας αποτελεί  μία μικρογραφία του σώματός μας.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό στην αρχή της ημέρας και ενώ βρίσκεστε ακόμη στο κρεβάτι σας ή στο τέλος της μέρας μετά από ένα αναζωογονητικό ποδόλουτρο ή το μπάνιο σας. Οι πιέσεις αυτές είναι πιο εύκολο να γίνουν στο κρεβάτι σας ή τον καναπέ σας.

2.Κάντε μαλάξεις στις γάμπες σας

Καθίστε  στο κρεβάτι σας, βγάλτε τα ρούχα από τη μέση και κάτω και αρχίστε να κάνετε μαλάξεις στις γάμπες σας σαν να θέλετε να τις ζυμώσετε. Πιάστε ένα μικρό τμήμα του μυ κάθε φορά με τον δείκτη και τον αντίχειρά και τα υπόλοιπα δάκτυλα με όλο το χέρι. Ξεκινήστε από τον αχίλλειο και αργά μέχρι το γόνατο και ξανά προς τα κάτω κάνοντας  ελαφρές πιέσεις. Στη συνέχεια αφήστε τα χέρια σας να γλιστρούν πάνω στις γάμπες σας. Μπορείτε να βάλετε λίγη κρέμα ή κάποιο λαδάκι για να γλιστρούν τα χέρια σας.

Με τις μαλάξεις στις γάμπες θα βοηθήσετε να απορροφηθούν τυχόν οιδήματα , θα ξεπρηστούν τα πόδια σας σε περίπτωση που είναι πρησμένα και θα βελτιωθεί η ελαστικότητα των ιστών της περιοχής. Επιπλέον αυξάνεται η θερμοκρασία τοπικά και έτσι βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος.  Το αποτέλεσμα είναι να νιώσετε τα πόδια σας  ξεκούραστα  και ανανεωμένα. Αν μάλιστα συνεχίσετε με ένα ποδόλουτρο τότε τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά. Πολύ καλή ιδέα είναι κάνετε αυτήν την κούρα όταν γυρίσετε από τη δουλειά και ειδικά αν έχετε προγραμματίσει να πάτε για ψώνια το απόγευμα και δεν μπορείτε να αποφύγετε την ορθοστασία το απόγευμα που έρχεται.

3.Τονώστε τα πόδια σας

Καθίστε σε μια καρέκλα και τοποθετήστε το δεξί σας πόδι πάνω στο αριστερό (σταυροπόδι). Προσπαθήστε με το αριστερό σας χέρι να  πιέσετε τα δάκτυλα του ποδιού σας προς  τα πάνω για δεκαπέντε δευτερόλεπτα. Κάντε το ίδιο και με το άλλο πόδι. Επαναλάβετε μέχρι τρεις φορές. Αν βρίσκεστε στο σπίτι σας βγάλτε τα παπούτσια σας για να κάνετε καλύτερα την άσκηση. Ένας ακόμη τρόπος να ενδυναμώσετε τις γάμπες σας είναι ο εξής: Σε καθιστή θέση λυγίστε τα γόνατά σας και σηκώστε τις πτέρνες σας, στηριζόμενοι στις μύτες των ποδιών. Θα τονώσετε τις γάμπες σας και θα διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα. Μετά από αυτή την άσκηση θα νιώσετε τα  πόδια πιο ξεκούραστα και δυναμωμένα. Μπορείτε να κάνετε τη συγκεκριμένη άσκηση ακόμη και στο γραφείο σας (μόλις νιώσετε ότι τα πόδια σας αρχίζουν να πιάνονται) καθώς είναι αρκετά διακριτική. Τα πόδια σας θα είναι κάτω από το τραπέζι και δεν θα σας καταλάβει κανείς ότι κάνετε άσκηση.

4.Κάντε τα πόδια σας να πετούν

Σε μία λεκάνη με ζεστό νερό προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική Σόδα, 2-3 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο λεμονιού, τρεις με τέσσερις σταγόνες λεβάντα και δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο από δεντρολίβανο. Αφήστε τα πόδια σας μέσα στο νερό για πέντε με δέκα λεπτά. Η λεβάντα καταπραΰνει τα πόδια ενώ το λεμόνι, και το δεντρολίβανο τα αναζωογονούν και τονώνουν την κυκλοφορία.  Η μαγειρική σόδα ξεκουράζει τους μύες καθώς απομακρύνει το γαλακτικό οξύ που προκαλεί αίσθημα μυϊκής κόπωσης. Δοκιμάστε αυτό το ποδόλουτρο στο τέλος μίας κουραστικής και γεμάτης ορθοστασία μέρας. Θα δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα.

5.Βάλτε ένα μπαλάκι κάτω από τα πόδια

Ακολουθήστε μια τεχνική που χρησιμοποιούν και οι ρεφλεξολόγοι για να διώξουν το στρες : Καθίστε σε μια καρεκλά. Βγάλτε τα παπούτσια σας και τοποθετήστε κάτω από το πέλμα σας ένα μπαλάκι του τένις. Κάντε κυκλικές κινήσεις ώστε το  μπαλάκι να πιέσει όλα τα σημεία του πέλματος.  Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό κυλινδρικό ρόλερ για τα πόδια.  Σύμφωνα με τους ρεφλεξιολόγους στα πέλματα βρίσκονται πολλά αντανακλαστικά σημεία από τα οποία μπορεί να  αποκομίσουμε ενέργεια και ευεξία. Τα πόδια μας αποτελούν μία μικρογραφία του σώματός μας.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top