Κορονοϊός: 5 δωρεάν εφαρμογές για να αντέξετε στην καραντίνα

rob-hampson-cqFKhqv6Ong-unsplash.jpg

Οι συνθήκες καραντίνας που βιώνουμε όλοι μας αυτή την περίοδο, μας έχουν χαρίσει λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο από αυτόν που διαθέτουμε συνήθως. Αυτά είναι τα apps που θα σας σώσουν από τη βαρεμάρα…

Αφού σας συμβουλεύσαμε για το πώς να εργαστείτε αποτελεσματικά από το σπίτι και τρόπους να κάνετε eLearning μαθήματα, σας δείξαμε πώς να γυμναστείτε κλεισμένοι μέσα, σας προτείναμε μερικές ταινίες να δείτε σχετικές με πανδημία, τα καλύτερα ψηφιακά tour που προσφέρουν μερικά από τα διασημότερα μουσεία του κόσμου, ήρθε ή ώρα να μιλήσουμε για τα smartphone σας. Εκτός από το να τα χρησιμοποιείτε για ατελείωτο σκρολάρισμα στα social media και ενημέρωση για τον κορονοϊό, μπορείτε να αξιοποιήσετε και μερικές πολύ χρήσιμες και διασκεδαστικές δωρεάν εφαρμογές για Android και iOS, που αφενός θα σας κάνουν να περάσετε την ώρα σας ευχάριστα και αφετέρου θα σας μάθουν και κάτι καινούριο. Πάμε να τις δούμε:

  1. Nike Training Club

Όπως έχουμε ξαναπεί, είναι πολύ εύκολο εν μέσω καραντίνας και προσωπικής απομόνωσης, να παρασυρθείτε τρώγοντας λίγο παραπάνω ξαπλωμένοι όλη μέρα στον καναπέ. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη φόρμα σας και ευτυχώς, χάρη στην τεχνολογία υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνετε. Ένας από αυτούς, είναι οι αμέτρητες training εφαρμογές που προτείνουν προγράμματα γυμναστικής, όπως η συγκεκριμένη της Nike, που καλύπτει μεγάλη ποικιλία ασκήσεων, μυϊκών ομάδων και διαφορετικών επιπέδων.

  1. Houseparty

Ποιος είπε ότι η κοινωνική απομόνωση σημαίνει και μοναξιά; Με τόσα apps που προσφέρουν δωρεάν επιλογή βιντεοκλήσης με τους αγαπημένους σας ανθρώπους, θα νιώσετε κοντά τους ακόμα κι αν βρίσκεστε μακριά ο ένας από τον άλλο. Το Houseparty έχει γίνει αρκετά δημοφιλές αυτή την περίοδο, καθώς ξεχωρίζει για τον πιο fun χαρακτήρα του σε σχέση με τα υπόλοιπα αντίστοιχα apps. Πέρα από την βιντεοκλήση, προσφέρει και πολλά διασκεδαστικά mini παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε με τους συμμετέχοντες.

  1. Headspace

Ζούμε σε μια εποχή συνεχόμενου πανικού και υστερίας, άγχους και αβεβαιότητας. Επομένως, είναι πιο σημαντικό από ποτέ το να φροντίζουμε για την ψυχική μας υγεία. Μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στο τέλος της κάθε ημέρας για διαλογισμό, και σε αυτό θα σας βοηθήσει η εξαιρετική εφαρμογή Headspace. Μέσω κατευθυνόμενων προγραμμάτων διαλογισμού, θα σας ανοίξει το δρόμο για να εκτιμήσετε τα πράγματα που έχετε και να δείτε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

  1. Duolingo

Λογικά, όταν τελειώσει η καραντίνα θα έχετε όρεξη για ταξίδια, σωστά; Να μην έχετε μάθει και μία ξένη γλώσσα πρώτα; Τo Duolingo αποτελεί ένα από τα καλύτερα apps για να κατεβάσετε εν μέσω απομόνωσης, καθώς θα σας βοηθήσει να ανοίξετε το μυαλό σας και να επικοινωνήσετε με άλλους λαούς σε άλλο τον κόσμο. Μαθαίνοντας μια ξένη γλώσσα, έρχεστε σε επαφή με έναν διαφορετικό πολιτισμό, γνωρίζετε την κουλτούρα του, ενώ είναι και ένα ιδανικό κίνητρο για να κλείσετε εισιτήρια και να τον δείτε από κοντά, μετά την καραντίνα φυσικά.

  1. Youtube

Ναι, προφανώς και γνωρίζατε το Youtube και δεν περιμένατε να το διαβάσετε εδώ, αλλά να κάτι που ίσως δεν γνωρίζατε: αν πληκτρολογήσετε τον προορισμό της επιλογής σας, ακολουθούμενο από τη λέξη «360» ή «VR», θα ανοίξετε μπροστά σας έναν άλλο κόσμο, κυριολεκτικά. Προσδεθείτε, πάρτε έναν κουβά ποπ κορν στο χέρι και ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι σε διαφορετικές χώρες και πόλεις από όλο τον κόσμο.

Δ. Γολεγός

Photo by Rob Hampson on Unsplash

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top