Κούραση: Πώς θα κερδίσετε την χαμένη σας ενέργεια

summer_energy.jpg

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας κάνουν συχνά τη ζωή μας δύσκολη με αποτέλεσμα  να νοιώθουμε εξουθενωμένοι. Δείτε πώς θα κερδίσετε τη χαμένη σας ενέργεια!

Υπάρχουν διάφορες φυσικές λύσεις που μπορούν να μας δώσουν πίσω τη χαμένη ενεργητικότητα και να μας βοηθήσουν να νοιώσουμε ευεξία.  Εμείς σας προτείνουμε τις λιγότερο επισφαλείς και περισσότερο αποτελεσματικές λύσεις. Λύσεις εύκολες που μπορείτε να εφαρμόσετε άμεσα οπουδήποτε και όλο το εικοσιτετράωρο. Σας προτείνουμε διάφορους τρόπους που μπορούν να σας προσφέρουν ενέργεια, ευεξία αλλά και να αποτοξινώσουν τον οργανισμό σας (απαραίτητη προϋπόθεση για να νοιώθει κανείς ευεξία). Ανάλογα με το χρόνο που μπορείτε να διαθέσετε, τη στιγμή, την εποχή  αλλά και τα γούστα σας  ή τη διάθεσή σας, μπορείτε να επιλέξετε την πρόταση που σας ταιριάζει καλύτερα.

Αλλάξτε διατροφή

Η ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αισθανόμαστε πάντοτε ενεργητικότητα και ευεξία. Θα πρέπει να μας παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας για να αποκτήσει ενέργεια. Σημαντικό είναι να διατηρείται το επίπεδο της γλυκόζης του αίματος σε σταθερά επίπεδα. Εάν το σάκχαρο του αίματος μειωθεί τότε μπορεί να προκληθεί αίσθημα κόπωσης. Για να το διατηρούμε σε σταθερά επίπεδα ας αποφεύγουμε την μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης. Έχουμε συγκεντρώσει στις προτάσεις μας τα καλύτερα γεύματα για να αποκτήσετε ενέργεια τρώγοντας παράλληλα υγιεινά, πολλούς τονωτικούς χυμούς και αφεψήματα. Ανάλογα με την εποχή , την ώρα αλλά και τη διάθεση ή τα διατροφικά σας γούστα , επιλέξτε το ανάλογο τονωτικό γεύμα , χυμό ή αφέψημα.

Κάντε γιόγκα

Οι κατάλληλες ασκήσεις  θα χαλαρώσουν τους σφιγμένοι μύες, θα ξανανιώσει το σώμα σας, θα επανακτήσετε ευλυγισία στις αρθρώσεις και τους συνδέσμους σας.

Καλά θα ήταν να βγάλετε το τηλέφωνο και να ξαπλώσετε στο μέρος που μπορείτε να ασκηθείτε με μεγαλύτερη άνεση. Ένα ζεστό και άνετο περιβάλλον έχει ζωτική σημασία για την εξάσκηση της γιόγκα Μη προσπαθήσετε να υπερεκτιμήσετε τις δυνατότητές σας παρ΄όλο που μπορείτε να εξασκηθείτε σπίτι σας. Στις σελίδες που ακολουθούν σας προτείνουμε μερικές εύκολες ασκήσεις που θα σας χαρίσουν ευεξία και θα αυξήσουν την ενεργητικότητά σας. Οι ασκήσεις της γιόγκα γυμνάζουν κάθε μέρος του σώματος, τεντώνοντας και εναρμονίζοντας τους μυς και τις αρθρώσεις, τη σπονδυλική στήλη και ολόκληρο το σκελετικό σύστημα. Επιπλέον, λειτουργούν πάνω στα εσωτερικά όργανα, τους αδένες και τα νεύρα, διεγείρουν και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Καθώς αυτές οι ασκήσεις συνδυάζονται με τη σωστή αναπνοή, βοηθούν και στην ομαλή λειτουργία του διαφράγματος, που σχετίζεται άμεσα με τον ψυχισμό του ανθρώπου και την καλή κατάσταση των σπλάχνων. Ακόμα, φέρνουν περισσότερο οξυγόνο στο αίμα και στον εγκέφαλο. Για ένα πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα καλό είναι να βρείτε έναν κατάλληλο δάσκαλο για να σας καθοδηγήσει.

Το dance-stretching

Eίναι ένα είδος χορευτικής γυμναστικής, ένας συνδυασμός από στοιχεία που δανειζόμαστε από τον κλασικό αλλά και από τον σύγχρονο χορό, εμπλουτισμένα με πολλές διατάσεις των μυών. Έτσι γυμνάζουμε και δυναμώνουμε όλο το σώμα, ενώ ταυτόχρονα κερδίζουμε σε ψυχική ευεξία, που μόνο ο χορός μπορεί να μας δώσει.

stretching

Ενδυναμωτικές ασκήσεις ηπίων διατάσεων σε συνδυασμό με αναπνοή, τονώνουν  το σώμα και τους μύες, ανοίγοντας τους χώρους ανάμεσα σε σπονδύλους και αρθρώσεις, ώστε το αίμα να κυκλοφορεί και πάλι ελεύθερα, με αποτέλεσμα την αρμονική κατανομή ροής της ενέργειάς μας.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η σωματική ευεξία και μπορούμε να φέρουμε εις πέρας τις δραστηριότητές μας χωρίς να νιώθουμε κόπο ή εξάντληση. Η σωστή αναπνοή και ο συγχρονισμός είναι, και σε αυτή την περίπτωση, ο πυρήνας και το κέντρο των ασκήσεων.

Ρεφλεξολογία

Μια από τις γνωστότερες πανάρχαιες μεθόδους θεραπείας, που βασίζεται στη δακτυλική πίεση συγκεκριμένων σημείων των πελμάτων και των χεριών, που αντανακλούν και σχετίζονται με διάφορα μέρη του σώματος. Χρησιμοποιείται για την αύξηση της ζωτικότητας, όπως και για την πρόληψη και θεραπεία πολλών προβλημάτων υγείας (πόνοι, εντάσεις, αδύναμη κυκλοφορία, πονοκέφαλος, άγχος, κόπωση, αϋπνίες, γυναικολογικά προβλήματα κ.ά.)

Βασίζεται στη θεωρία ότι η καλή υγεία εξαρτάται από τη διαρκή ροή ενέργειας μέσα στο σώμα. Εξαιτίας του άγχους και της έντασης, η ενέργεια αυτή μπλοκάρεται. Εμείς μπορούμε να δουλέψουμε πάνω στις ενεργειακές ζώνες που ξεμπλοκάρουν όλο το σώμα, ακόμα και στον εαυτό μας, αφού έχουμε μάθει πού ακριβώς βρίσκονται αυτές οι ζώνες και σε ποια ακριβώς όργανα αντανακλούν.

Γεμίστε την μπανιέρα

Ένα τονωτικό μπάνιο ή ποδόλουτρο μπορεί να είναι χαλαρωτικό ιδιαίτερα αν χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα αρωματικά έλαια ή άλατα. Αν μάλιστα κάνετε και ένα απολαυστικό μασάζ στις πατούσες σας, η ευχαρίστηση και η απόλαυση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, και θα ενισχύσει σημαντικά τη σωματική και ψυχική σας ευεξία.

Κάντε μασάζ

Φυσικά αποτελεσματικότερο είναι το μασάζ που γίνεται από επαγγελματίες. Επειδή όμως δεν μπορούμε να έχουμε πάντα δίπλα μας ένα καλό μασέρ σας προτείνουμε κάποιες κινήσεις που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Ένα καλό μασάζ μπορεί να ξεκουράσει το σώμα σας και να σας γεμίσει ευεξία και ενέργεια. Οι προτάσεις μας αφορούν σχεδόν όλο το σώμα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με την περιοχή που αισθάνεστε πιο κουρασμένη λ.χ πόδια ή πρόσωπο

Αποτοξινωθείτε

Αποτοξίνωση σημαίνει να καθαρίσουμε το σώμα μας (πεπτικό και το
καρδιαγγειακό σύστημα) από περιττές ανεπιθύμητες, άχρηστες και επιβλαβής
ουσίες. Τα λαχανικά και τα όσπρια σε συνεργασία με πολύ νερό, βελτιώνουν ή και
εντείνουν την κινητικότητα του εντέρου. Συγχρόνως επειδή τα λαχανικά, τα φρούτα και τα όσπρια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες (μάλιστα τα όσπρια είναι πλούσια σε φυτοστερόλες, με τις οποίες  εμπλουτίζουμε άλλα τρόφιμα!), κρατούν στο πεπτικό μας σύστημα μεγάλο ποσοστό της χολής που αποτελείται από χοληστερίνη (η χολή εκκρίνεται για να βοηθήσει την πέψη και αφομοίωση λιπών και χοληστερίνης που τρώμε). Το αποτέλεσμα είναι να μειώνεται η ποσότητα κακής χοληστερίνης (LDL) στο αίμα μας οπότε βελτιώνεται η καρδιαγγειακή λειτουργία. Το συκώτι και τα νεφρά έχουν λιγότερη πρωτεΐνη να επεξεργαστούν άρα και λιγότερη ουρία να εκκρίνουν.

Μ.ΣΙΓΑΝΟΣ, ΠΗΓΗ

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top