Ρίξτε την πίεση και διώξτε το στρες με ένα τετράποδο

can-dogs.png

Τα περισσότερα παιδιά αγαπούν ιδιαίτερα τα ζώα. Θυμάμαι ότι όταν ήμουν παιδί κάθε λίγο και λιγάκι έφερνα στο σπίτι και ένα νέο κατοικίδιο, το οποίο φιλοξενούσα κρυφά από τους γονείς μου. Χελωνάκια, γατάκια, αδέσποτα σκυλιά μπαινόβγαιναν σχεδόν καθημερινά στο σπίτι. Η αγάπη μου για τα ζώα δε μειώθηκε βέβαια καθώς μεγάλωνα. Οι ειδικοί λένε ότι τα ζώα κάνουν καλό στα παιδιά. Τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια έχουν ανεπτυγμένο αίσθημα ευθύνης, ασκούνται περισσότερο και σύμφωνα με έρευνες έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αλλεργίες στο μέλλον. Αλλά και εμείς οι ενήλικες μπορούμε να αποκομίσουμε πολλαπλά οφέλη από αυτήν την τετράποδη παρέα.

Που μπορεί να σας βοηθήσει η τετράποδη παρέα

Ένα κατοικίδιο δεν είναι μόνο ένας πιστός σύντροφος που δε θα μας προδώσει ποτέ, αλλά και μέσο θεραπείας. Οι περισσότεροι επιστήμονες παραδέχονται σήμερα ότι τα κατοικίδια μπορούν να απαλύνουν το στρες και να ρίξουν την αρτηριακή πίεση. Πάρτε λοιπόν ένα κατοικίδιο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι πραγματικά αγαπάτε τα ζώα, φροντί-
στε το και ασχοληθείτε μαζί του. Τα ζώα μας βοηθούν να νοιώσουμε ψυχικά και σωματικά καλά.

Χρήσιμες συμβουλές

Πριν αποφασίσετε όμως ποιο είναι το ιδανικό κατοικίδιο για σας, θα πρέπει να συνυπολογίσετε πρώτα κάποιους παράγοντες που αφορούν τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής σας.

Αν λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι, τότε σίγουρα το κατάλληλο κατοικίδιο για σας δεν είναι ο σκύλος και θα πρέπει να προτιμήστε μια γάτα που είναι πιο ανεξάρτητη. Αν μένετε σε διαμέρισμα προτιμήστε ένα μικρόσωμο σκύλο, πτηνό ή ψάρι.

Αν σας ενοχλεί το τρίχωμα των ζώων μπορείτε να επιλέξετε ράτσα με τρίχωμα που δεν “πέφτει”, όπως είναι το κανίς.

Αν αγαπάτε την άσκηση, ένα κυνηγόσκυλο ίσως είναι το ιδανικό για σας. Ακόμη θυμηθείτε ότι πολλά αδέσποτα ζώα αναζητούν στέγη, επομένως μπορείτε να πάρετε για κατοικίδιο σας ένα άστεγο ζωντανό από κάποιο φιλοζωικό σωματείο ή από το δρόμο κάνοντας έτσι και μια καλή πράξη.

αρτηριακή-πίεση, στρες, κατοικίδιο, χαλάρωση, κατοικίδιο-οφέλη, artiriaki-piesh, stress, katoikidio, xalarosi, katoikidio ofelh

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top