Η gaming πλευρά του Facebook

austin-distel-tLZhFRLj6nY-unsplash.jpg

Το Facebook μας παρουσιάζει την καινούρια gaming εφαρμογή του. Ανακαλύψτε την και δεν θα βαρεθείτε ποτέ!

Την προσεχή Δευτέρα 27/4, όπως όλα δείχνουν, το Facebook θα μας ανακοινώσει τη νέα gaming εφαρμογή του, το Facebook Gaming, κάνοντας το μεγάλο βήμα στη βιομηχανία των video games, εκμεταλλευόμενο την ευκαιρία της πανδημίας.

Η δωρεάν εφαρμογή έρχεται μετά από πολλά χρόνια επένδυσης από το Facebook, το οποίο ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 700 εκατομμύρια χρήστες έχουν δοκιμάσει να παίξουν κάποιο παιχνίδι στην εφαρμογή, από ένα σύνολο 2,5 δισεκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών. Το app είναι σχεδιασμένο για να δημιουργεί αλλά και να αναπαράγει live gaming περιεχόμενο, γεγονός που αποτελεί μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια στο διαδίκτυο, με το ανταγωνιστικό Twitch του Amazon, να είναι το πιο δημοφιλές αντίστοιχο app μέχρι στιγμής.

Τώρα που, το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη μένει στο σπίτι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η βιομηχανία του gaming βρίσκεται σε περίοδο μεγάλης άνθησης. Ενώ το Facebook λοιπόν, αρχικά στόχευε να λανσάρει την εφαρμογή τον Ιούνιο, η καραντίνα επίσπευσε τα πλάνα και θα την έχουμε στα χέρια μας σε λίγες μέρες.

«Η επένδυση στο gaming γενικότερα, έχει γίνει μια προτεραιότητα για μας, καθώς βλέπουμε το gaming σαν μια μορφή διασκέδασης που πραγματικά ενώνει τους ανθρώπους», δηλώνει η Fidji Simo, επικεφαλής της εφαρμογής, η οποία δίνει αναφορά στον Mark Zuckerberg. «Είναι μια μορφή διασκέδασης που δεν περιορίζεται μόνο στην παθητική κατανάλωση, αλλά είναι διαδραστική και έχει τη δυνατότητα να φέρνει τους ανθρώπους λίγο πιο κοντά».

Η κα Simo ομολογεί ότι η πανδημία ανάγκασε την εταιρεία να επιταχύνει τις διαδικασίες για το λανσάρισμα της εφαρμογής, προσθέτοντας μάλιστα μια νέα λειτουργεία με τουρνουά. «Παρατηρούμε μια μεγάλη αύξηση στο gaming κατά τη διάρκεια της καραντίνας».

Ο αμερικανικός κολοσσός, τέσταρε το Facebook Gaming app στην βορειοδυτική Ασία και στην Λατινική Αμερική τους τελευταίους 18 μήνες και σκοπεύει να το λανσάρει στο Google Play store για τις Android συσκευές, ενώ η εκδοχή για τα iPhone θα κυκλοφορήσει αφού το εγκρίνει η Apple.

Παρόλο που το Facebook αποτελούσε μία κορυφαία gaming πλατφόρμα πριν μία δεκαετία, στην εποχή του Farmville και του Texas Hold ‘em Poker, τα επόμενα χρόνια έχασε πολλή από τη δύναμή του στον συγκεκριμένο τομέα.

Η νέα εφαρμογή θα προσφέρει πολλά απλά και γρήγορα παιχνίδια, αλλά και πρόσβαση σε gaming κοινότητες, όμως οι ειδικοί λένε ότι η επιτυχία του θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα τα πάει στο live streamάρισμα παιχνιδιών. Μια λειτουργία με το όνομα «Go Live» θα επιτρέπει στον χρήστη να μπορεί να μεταφορτώσει stream από άλλα παιχνίδια που παίζει στο κινητό του και να τα ανεβάσει στο προφίλ του στο Facebook, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε πολλούς χρήστες να γίνουν ερασιτέχνες streamers. Αυτό θα λειτουργήσει ως ένα σημαντικό πλεονέκτημα, απέναντι σε άλλες πλατφόρμες όπως ο μεγάλος ανταγωνιστής που προαναφέραμε, το Twitch, που απαιτούν πολύ περίπλοκες διαδικασίες και εγκαταστάσεις τρίτων προγραμμάτων για να καταφέρει κανείς να streamάρει.

Προς το παρόν, το app δεν περιέχει καθόλου διαφημίσεις, υπολογίζοντας ότι τα έσοδά του θα έρχονται από τις προμήθειες στις καταθέσεις που θα κάνουν οι χρήστες σε άλλους streamers. Η εταιρεία δήλωσε ότι επιθυμεί πρώτα να αποκτήσει ένα μεγάλο gaming κοινό, και έπειτα θα κοιτάξει περισσότερους τρόπους για να φέρνει έσοδα.

Το Facebook στοχεύει αυτή να είναι μια πιο mobile εφαρμογή, που ο χρήστης θα χρησιμοποιεί όταν είναι στο κινητό του, σε αντίθεση με το Twitch, που είναι περισσότερο για desktop gaming. «Δεν θέλουμε να μπορεί κάποιο παιδί να έχει ανοιχτό το streaming, ενώ παράλληλα κάνει τα μαθήματά του» λέει o Vivek Sharma, ο αντιπρόεδρος gaming του Facebook. «Στο κινητό, δεν θα μπορεί να το κάνει αυτό».

 

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top