Γαλλικό μανικιούρ: τα μυστικά και η ιστορία του!

french-manicure.png

Θέλετε ευπαρουσίαστα και ανθεκτικά νύχια; Η λύση είναι το γαλλικό μανικιούρ. Το επιπλέον βερνίκι στις άκρες των νυχιών τα προστατεύει από τις φθορές και στα σπασίματα. Γνωρίστε τα μυστικά του…

Διαχρονικό, κλασικό και απλά όπως είναι, το γαλλικό μανικιούρ (χέρια) ή το πεντικιούρ (στα πόδια) είναι μια από τις πιο κοινές κούρες ομορφιάς και φροντίδας για τα νύχια. Ένα γαλλικό μανικιούρ είναι ένα κλασικό πεντικιούρ ή spa μανικιούρ / πεντικιούρ το οποίο χρησιμοποιεί δύο χρώματα: καθαρό ή ανοιχτό ροζ χρώμα ως βάση για τα νύχια και μια διακριτική λεπτή άσπρη λουρίδα στην άκρη.

Ανάλογα με το μήκος των νυχιών, το πλάτος της «γραμμής» λευκού χρώματος ποικίλλει. Το γαλλικό πεντικιούρ είναι ένα δημοφιλές στυλ πεντικιούρ για τις γυναίκες που θέλουν τα νύχια τους να φαίνονται φυσικά, αλλά και να γυαλίζουν, ενώ τα πόδια τους να φαίνονται όμορφα, όταν φορούν ανοιχτά παπούτσια ή σανδάλια.

Σε αντίθεση με όσα πιστεύουν οι περισσότεροι, το γαλλικό μανικιούρ δεν προήλθε από τη Γαλλία, ούτε επινοήθηκε από κάποιον Γάλλο. Ήταν στην πραγματικότητα μια εφεύρεση ενός Αμερικανού.

Ο όρος “γαλλικό μανικιούρ ” χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 1978 από τον Jeff Pink, ιδρυτή της μάρκας Orly. Ωστόσο, η τεχνική πιστεύεται ότι προέρχεται από τη δεκαετία του 1930, όταν ο Max Factor, ο πατέρας των σύγχρονων καλλυντικών, ισχυρίστηκε ότι ήταν εμπνεύστηκε το στυλ από τους fashionistas του Παρισιού (έτσι προέκυψε και η γαλλική του ονομασία).

Παρ ‘όλα αυτά, το γαλλικό μανικιούρ άρχισε να γίνεται δημοφιλές, όταν ο Jeff Pink δημιούργησε το πρώτο DIY γαλλικό κιτ μανικιούρ για τους ηθοποιούς του Χόλυγουντ στη δεκαετία του ’70 και γρήγορα έγινε δημοφιλές. Λέγεται ότι οι σκηνοθέτες του Χόλυγουντ παραπονέθηκαν για το πόσο χρόνο χρειαζόταν οι ηθοποιοί να αλλάξουν τα χρώματα των νυχιών τους και έτσι ήθελαν ένα τρόπο να κάνουν εύκολα αυτή την αλλαγή. Σκέφτηκε, λοιπόν, ότι, για να δείχνουν τα νύχια όμορφα και κομψά πρέπει να έχουν το φυσικό τους χρώμα. Δημιούργησε έτσι ένα γυαλιστερό βερνίκι και στη συνέχεια πρόσθεσε άσπρο βερνίκι για την άκρη των νυχιών δημιουργώντας το “Kit Natural Nai Kit”. Οι σκηνοθέτες το αγάπησαν, καθώς τους έσωσε χρόνο και χρήμα στην παραγωγή. Οι στιλίστες και οι ηθοποιοί το λάτρεψαν!

Πώς θα το πετύχετε

Βήμα 1ο:

Ξεβάψτε καλά τα νύχια. Δώσε τους το σχήμα που σου αρέσει με χάρτινη λίμα. Μουλιάστε τα για λίγη ώρα. Έπειτα, κόψτε πετσάκια ή παρωνυχίδες, σπρώξτε τα πετσάκια με το ειδικό ξυλάκι και κόψε μόνο ό,τι περισσεύει απ’ τις παρωνυχίδες.

Βήμα 2ο:

Αν τα νύχια σας σπάνε, βάλτε σκληρυντικό βερνίκι βάσης.

Βήμα 3ο:

Βάψτε προσεκτικά μόνο τις άκρες των νυχιών με το λευκό βερνίκι και περιμένετε να στεγνώσουν καλά. Χρησιμοποιήσεις πινελάκι με λεπτή μύτη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά αυτοκόλλητα-οδηγούς για το γαλλικό.

Βήμα 4ο:

Αφού στεγνώσουν καλά οι άκρες, αφαιρέστε με προσοχή τα αυτοκόλλητα. Στη συνέχεια περάστε όλο το νύχι με ροζ ή μπεζ βερνίκι νυχιών. Στην περίπτωση που χρειαστεί άλλο ένα χέρι περιμένετε να στεγνώσει καλά πρώτα το πρώτο.

Βήμα 5ο:

Τέλος χρησιμοποιήστε διαφανές βερνίκι για λάμψη.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top