5 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το αμερικανικό σωφρονιστικό σύστημα

jail.jpg

Κάποιες πληροφορίες που αφορούν τις φυλακές και το σωφρονιστικό σύστημα των ΗΠΑ ξαφνιάζουν… φυλακές Αμερική

Οι κρατούμενοι μπορεί  ενίοτε να γίνουν… σκλάβοι φυλακές Αμερική

Πότε νομίζετε ότι καταργήθηκε η δουλεία; Πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται για πότε καταργήθηκε η δουλεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ορισμένα βιβλία ιστορίας και δάσκαλοι μπερδεύουν τα παιδιά μαθαίνοντας τα ότι με τη χειραφέτηση του ατόμου απελευθερώθηκαν όλοι οι δούλοι, ενώ στην πραγματικότητα απελευθερώθηκαν μόνο οι εκείνοι που βρίσκονταν στα κράτη που επαναστατούσαν.
Έτσι, πολύ σύντομα υποτίθεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επίσημα απαγόρευσαν τη δουλεία. φυλακές Αμερική

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η σχετική τροπολογία άφησε ένα παραθυράκι. Βλέπετε, η τροπολογία είναι σαφέστατη: στις περισσότερες περιπτώσεις δεν επέτρεπε την υποδούλωση κάποιου, εκτός αν αυτός είχε καταδικαστεί για έγκλημα. Με άλλα λόγια, η δουλεία ήταν παράνομη, εκτός αν αφορούσε κάποιον που είχε καταδικαστεί και περάσει χρόνο στη φυλακή! Στην περίπτωση αυτή θα ήταν νόμιμο να γίνει δούλος και να εργάζεται υποχρεωτικά και σκληρά.

Η αμερικανική δουλεία ουσιαστικά καταργήθηκε το 1865, αλλά ένα παραθυράκι στη 13η Τροποπολογία επέτρεψε να συνεχίσει ως «τιμωρία για εγκλήματα» και μέχρι τον 21ο αιώνα. Μάλιστα, εταιρείες άσκησαν πιέσεις για έναν όλο και ευρύτερο ορισμό του όρου «έγκλημα» τα τελευταία 150 χρόνια. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν περισσότερα άτομα που εκτελούν σήμερα υποχρεωτικά, ουσιαστικά, απλήρωτη, σκληρή εργασία στην Αμερική από ό,τι το 1830.

Το 75% των κρατουμένων επιστρέφει στις φυλακές!

Εάν ρωτήσετε τους περισσότερους ανθρώπους, θα σας πουν ότι οι φυλακές υποτίθεται ότι υπάρχουν για να βοηθούν στην αποκατάσταση των ανθρώπων, προκειμένου τελικά να ενταχθούν στην κοινωνική ζωή. Εντούτοις, το σημερινό σωφρονιστικό στις ΗΠΑ σύστημα δεν φαίνεται να λειτουργεί, αφού περισσότεροι από το 75% των ατόμων που πηγαίνουν στη φυλακή στις Ηνωμένες Πολιτείες καταλήγουν να επιστρέφουν στη φυλακή εντός πέντε ετών!

Γνωστά προϊόντα κατασκευάζονται από τους κρατούμενους

Από την εργασία των ανθρώπων που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές, παράγεται μια εντυπωσιακή ποσότητα αμερικανικών αγαθών και αυτό αποτελεί ένα κοινό μυστικό που οι περισσότεροι Αμερικάνοι αναλογίζονται ελάχιστα. Η πραγματικότητά, όμως, είναι ότι καταναλώνουν πολύ περισσότερα αγαθά κατασκευασμένα από κρατούμενους από ό, τι πιστεύουν οι περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες.

Χρυσές δουλειές κάνουν οι ιδιωτικές φυλακές

Ιδιαίτερα χαρούμενοι πρέπει να είναι οι επενδυτές στον κλάδο των ιδιωτικών φυλακών στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού οι ειδικοί αναμένουν έκρηξη δραστηριότητας σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Τραμπ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του και το Spiegel, σε πρόσφατη έκθεση αναλυτών της Deutsche Bank, η τράπεζα δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι είναι πολύ αισιόδοξη όσον αφορά τις προοπτικές δύο αμερικανικών εταιρειών του κλάδου για τις οποίες εξέδωσε και συστάσεις «αγοράς».

Νούμερα που ξαφνιάζουν φυλακές Αμερική

Το 2012, 1 στους 108 ενήλικες βρισκόταν στη φυλακή και 1 στα 28 παιδιά στις ΗΠΑ, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι στις αμερικανικές φυλακές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

 

 

 

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top