7 τρόποι να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα

Green-Saving-e1517910546324.jpg

Light bulb, in a hand

Μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα στο σπίτι σας με ορισμένους απλούς τρόπους που θα γλιτώσουν λεφτά από την τσέπη σας και θα προστατεύσουν το περιβάλλον. εξοικονομήσω χρήματα ενέργεια ρεύμα

1. Αγορές με γεμάτο στομάχι

Πολλές φορές γυρνάμε από το σούπερ μάρκετ με ποσότητα τροφίμων που δε χρειαζόμαστε και αυτό γιατί νοιώθουμε πείνα. Η ποσότητα φαγητού που πετάει κάθε νοικοκυριό είναι τόσο μεγάλη που τα σκουπίδια μας γεμίζουν από αυτή. Φάτε λοιπόν πριν από τα ψώνια και φτιάξτε μια λίστα τροφίμων που θέλετε να αγοράσετε και τηρήστε την κατά γράμμα.

2. Προμηθευτείτε ένα πλυντήριο πιάτων

Εφόσον το πλυντήριο λειτουργεί με περιορισμένη κατανάλωση νερού και ηλεκτρικού, το γεμίζετε με πιάτα και ποτήρια, το βάζετε σε χαμηλή θερμοκρασία και χρησιμοποιείτε οικολογικό απορρυπαντικό τότε οι επιπτώσεις στο περιβάλλον είναι μικρότερες από το πλύσιμο στο χέρι. Για καλύτερη λειτουργία του πλυντηρίου εμποδίστε τη δημιουργία αλάτων και αλλάζετε το φίλτρο σε τακτά χρονικά διαστήματα.

3. Πλύση στους 40 βαθμούς

Προκειμένου να γλιτώσετε 30% ενέργεια πλύνετε τα ρούχα σας στο πλυντήριο ρούχων στους 40 βαθμούς Κελσίου αντί στους 60. Τις περισσότερες φορές δε χρειάζονται τα ρούχα μας υψηλή θερμοκρασία για να καθαρίσουν παρά μόνο αν είναι πολύ βρώμικά.

4.Τραβήξτε την πρίζα

Αν αφαιρείτε από την πρίζα όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές όταν κοιμάστε ή όταν λείπετε από το σπίτι θα γλιτώσετε περίπου 10% από τα χρήματα που πληρώνετε για ηλεκτρικό ρεύμα. Οι ηλεκτρονικές συσκευές είτε είναι ανοιχτές είτε σε αναμονή καταναλώνουν ρεύμα που σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα είναι το ίδιο.

5. Προτιμήστε την πετσέτα

Με το πιστολάκι μαλλιών καταναλώνετε χρήμα και ενέργεια αλλά και ίσως προκαλείτε προβλήματα στα μαλλιά σας από την αλόγιστη χρήση του. Ο ζεστός αέρας , καταπονεί τα μαλλιά σας και τα κάνει πιο εύθραυστα. Αφήστε τα λοιπόν να στεγνώσουν φυσικά και χρησιμοποιήστε το πιστολάκι λιγότερο συχνά. 

6. Μακριά η λάμπα από το κλιματιστικό σας

Αν κοντά στο air condition έχετε μια αναμμένη λάμπα ή μια ανοιχτή τηλεόραση τότε θα μπερδέψετε τον θερμοστάτη του air condition, αφού αυτές οι πηγές θερμότητας θα δώσουν λάθος μηνύματα στο κλιματιστικό με αποτέλεσμα να λειτουργεί περισσότερο βγάζοντας κρύο.

7. Προσοχή στις διαρροές

Μια διαρροή από το καζανάκι μπορεί να αυξήσει έως και 50% το λογαριασμό του νερού. Επειδή κάτι τέτοιο ορισμένες φορές μπορεί να μην γίνει άμεσα αντιληπτό βάλτε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής στο καζανάκι σας και σε περίπτωση διαρροής θα στάξει στη λεκάνη σας και θα σας προειδοποιήσει άμεσα.

εξοικονομήσω χρήματα ενέργεια ρεύμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

 

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top