5 επιτραπέζια παιχνίδια για τις μέρες του Πάσχα

robert-coelho-laNNTAth9vs-unsplash.jpg

Θα σας βοηθήσουν να περάσετε τον χρόνο σας ευχάριστα μέσα στο σπίτι τις μέρες του Πάσχα και τις καραντίνας…

Η χαρά, η διασκέδαση και η ψυχαγωγία που προσφέρει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στην οικογένεια ή σε μια παρέα φίλων, είναι αδιαμφισβήτητη. Ειδικά στις μέρες μας, που η πανδημία του κορονοϊού μας έχει αναγκάσει όλους να μένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας, αποτελούν έναν ιδανικό σύμμαχο εναντίον της πλήξης και της βαρεμάρας, που αναπόφευκτα θα μας επισκεφθούν κατά τη διάρκεια της μέρας, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Αυτό το Πάσχα, γεμίστε το σαλόνι σας με γέλιο, ανατροπές, υγιή ανταγωνισμό αλλά και νοσταλγία που θα επισκεφθείτε ξανά τα παιχνίδια τα οποία σας μεγάλωσαν.

Η ποικιλία που υπάρχει στα είδη και τις κατηγορίες των επιτραπέζιων παιχνιδιών, είναι μεγάλη. Είτε προτιμάτε παιχνίδια στρατηγικής, διαπραγμάτευσης ή θέλετε να εξασκήσετε τις γνώσεις σας, η παρακάτω λίστα, θα σας έχει καλυμμένους. Μαζευτείτε γύρω από ένα τραπέζι, απλώστε τα πιόνια επάνω του, φορέστε το ανταγωνιστικό σας κοστούμι και ξεκινάμε:

Scrabble

Με μοναδική αποστολή να συνθέσετε λέξεις με τα γράμματα που έχετε στη διάθεσή σας, το Scrabble φαντάζει να είναι ταυτόχρονα το πιο απλό αλλά και το πιο περίπλοκο παιχνίδι που υπάρχει. Γι’ αυτό και είναι τόσο δημοφιλές, λατρεύεται από πολλές γενιές και παίζεται σε δεκάδες χώρες. Εκτός από διασκεδαστικό, θεωρείται και ένα άκρως επιμορφωτικό παιχνίδι, καθώς επιβραβεύει το πλούσιο λεξιλόγιο, την σωστή ορθογραφία και τους δημιουργικούς συνδυασμούς μεταξύ γραμμάτων και λέξεων, καθώς, μην ξεχνάτε ότι οι πιο μακροσκελείς και δύσκολες λέξεις, κερδίζουν και τους περισσότερους πόντους.

Monopoly

Άλλη μια κλασική επιλογή, η Monopoly είναι ένα παιχνίδι που παίζεται σε σπίτια οικογενειών εδώ και παραπάνω από 100 χρόνια (δημιουργήθηκε το 1904), δημιουργεί φιλίες και έχθρες μεταξύ αγαπημένων προσώπων και βγάζει στην επιφάνεια τον μικρό καπιταλιστή που κρύβει ο καθένας μέσα του. Απαιτεί στρατηγική, καλό προϋπολογισμό, ρίσκα, αποταμίευση και πολλές άλλες οικονομικές έννοιες που στη πραγματική ζωή τις βαριέστε, αλλά στη Monopoly θα τις βρείτε πολύ διασκεδαστικές. Γενικά, έχει το μειονέκτημα ότι μπορεί να διαρκέσει πάρα πολλές ώρες μέχρι να βγει ο τελικός νικητής, αλλά στην εποχή του κορονοϊού και της καραντίνας, μήπως αυτό αποτελεί πλεονέκτημα;

Catan

Το υπέρτατο παιχνίδι στρατηγικής, γνωστό και ως «Άποικοι του Κατάν», είναι ένα άκρως επιτυχημένο παιχνίδι, με πάνω από 22 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και πολλές διαφορετικές επανεκδόσεις, στο οποίο πρέπει να αναλάβετε το ρόλο των αποίκων στο πλούσιο, φανταστικό νησί του Κατάν και να αναπτύξετε εμπόριο, να διαχειριστείτε τους πόρους, και να κερδίσετε νικητήριους πόντους κατασκευάζοντας δρόμους, πόλεις κλπ. Αν και οι κανόνες του είναι εύκολοι και μαθαίνονται γρήγορα, η στρατηγική που απαιτείται είναι αρκετά περίπλοκη και θα σας βάλει στη διαδικασία να σκέφτεστε ενδελεχώς τις κινήσεις σας.

Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο…

Αγαπημένο παιχνίδι στην Ελλάδα. Το περίφημο Παλέρμο είναι ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό και εθιστικό παιχνίδι μυστηρίου και κυνηγητού με δολοφόνους, πολίτες και ρουφιάνους, που ακόμα κι αν δεν έχετε το επίσημο επιτραπέζιο παιχνίδι «Παλέρμο: Το Μεγάλο Ξεκαθάρισμα» μπορείτε να το παίξετε και με μια απλή τράπουλα. Το σημαντικό είναι να έχετε πολλούς παίκτες για να καταφέρετε να διαλευκάνετε το μυστήριο του ποιος είναι ο δολοφόνος.

Cluedo

Κλείνουμε τη λίστα με ένα ακόμα κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι μυστηρίου, που από το 1950, μας βάζει για λίγο στα παπούτσια ενός ντετέκτιβ που προσπαθεί να μαζέψει στοιχεία και αποδείξεις για να βρει τον ένοχο που διέπραξε το έγκλημα. Νιώστε σαν χαρακτήρας σε αστυνομικό μυθιστόρημα της Agatha Christie, ή σαν ένας επίδοξος Sherlock Holmes, με προσοχή όμως, γιατί αν κατηγορήσετε κάποιον και αποδειχθεί ότι κάνετε λάθος, χάνετε τη θέση σας από το παιχνίδι.

Δ Γολεγός

Καλή Ανάσταση!

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top