Πώς να επιλέξετε γυαλιά ηλίου ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας

adnan-shandar-ZKE3sVPPWo0-unsplash.jpg

 Μεγάλος ή μικρός σκελετός; Πλαστικός ή μεταλλικός; Επιλέξτε τα γυαλιά ηλίου που  ταιριάζουν καλύτερα στο πρόσωπό σας

Επιλέξτε μεγάλο καφέ ή μαύρο σκελετό, αν έχετε οβάλ σχήμα προσώπου. Στην περίπτωση αυτή βέβαια μπορείτε να φορέσετε σχεδόν οποιοδήποτε σκελετό θέλετε αρκεί να σας αρέσει καθώς τα περισσότερα γυαλιά ταιριάζουν με το σχήμα του προσώπου σας.

Σε ο,τι αφορά τους φακούς, οι σκούροι θα τονίσουν τα ζυγωματικά σας. Τα γυαλιά τύπου aviator (αεροπορικά), τα γυαλιά με στρογγυλούς ή τετράγωνους φακούς είναι, επίσης, επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Με πρόσωπο σε σχήμα οβάλ, ίσως πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στο χρώμα των μαλλιών και τον τόνο του δέρματος σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα, τα καφέ γυαλιά ηλίου θα μπορούσαν να ταιριάξουν αρμονικά στο δέρμα σας. Εάν έχετε πιο σκούρο δέρμα, τα μαύρα θα ταιριάζουν πολύ καλύτερα. Δοκιμάστε μερικές επιλογές για να δείτε ποια είναι η καλύτερη.

Εάν το πρόσωπό σας είναι ωοειδές και μακρόστενο, επιλέξτε μικρότερα γυαλιά αντί για υπερβολικά μεγάλα, έτσι ώστε να μην κρύβουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Μπορείτε να φορέσετε γυαλιά ηλίου Wayfarer, Frameless,  Hingeless ή με ορθογώνιο σκελετό.

Εάν έχετε σχήμα στρογγυλού προσώπου, επιλέξτε έναν ορθογώνιο σκελετό. Ένας ορθογώνιος σκελετός βελτιώνει τη δομή του προσώπου σας με αποτέλεσμα να δείχνει πιο μακρύ και πιο λεπτό.

Αν έχετε τετράγωνο πρόσωπο, δηλ., έχει έντονες γωνίες, μεγάλο μέτωπο, αιχμηρό πηγούνι και έντονα ζυγωματικά, προτιμήστε σχήματα οβάλ σκελετών με στρογγυλεμένε­ς άκρες.

Τέλος, αν έχετε πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, δηλαδή, μακρύ σαγόνι, ενώ το μέτωπο σας είναι πιο πλατύ τα γυαλιά ηλίου με παχύ σκελετό ταιριάζουν καλύτερα στο σχήμα του προσώπου σας. Προτιμήστε wayfarers, browline, Teashade ή cat-eye σκελετούς.

Τι άλλο να προσέξετε

Δοκιμάστε τα και δείτε στον καθρέφτη ότι εφαρμόζουν καλά στο πρόσωπό σας.

Αν ιδρώνετε πολύ, η καλύτερη λύση είναι ο σκελετός από τιτάνιο, ο οποίος είναι πιο ελαφρύς, σε σχέση με τους άλλους μεταλλικούς σκελετούς και δεν πρασινίζει από τον ιδρώτα.

Κοιτάξτε να έχουν τη σήμανση CE, που σημαίνει ότι πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα γυαλιά ηλίου.

 Επιλέξτε γυαλιά ηλίου που να διαθέτουν υψηλή απορροφητικότητα περίπου 75%, αν θέλετε να τα χρησιμοποιείτε άνετα χειμώνα και καλοκαίρι. Αν έχουν μεγαλύτερη είναι πιθανό να σκοτεινιάζουν το χώρο τις ημέρες του χειμώνα, που δεν έχει πολλή ηλιοφάνεια, ή αν έχουν μικρότερη, δεν θα σας καλύπτουν τις ημέρες που έχει έντονη ηλιοφάνεια.

Απευθυνθείτε σε καταστήματα οπτικών και όχι σε πλανόδιους για να αγοράσετε γυαλιά ηλίου.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top