6 διαφορετικοί τρόποι να κάνετε διακοπές φέτος

Καλοκαιρινές-διακοπές.jpg

Μπορεί τα σχέδιά σας να καταστράφηκαν από τον Covid-19, αλλά υπάρχουν ακόμα ασφαλείς τρόποι να κάνετε τις καλοκαιρινές διακοπές σας αυτό το καλοκαίρι.

Καλοκαιρινές διακοπές;

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που μας πέρασε, κήρυξε ανεπίσημα την περίοδο του καλοκαιριού, των αδειών και των διακοπών. Σε μια εποχή όμως, που ο πλανήτης μαστίζεται από την εξάπλωση του ιού Covid-19, οι διακοπές και τα ταξίδια έχουν μετατραπεί σε μία αδύνατη ή τουλάχιστον πολύ δύσκολη υπόθεση. Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και στον συνωστισμό έχουν μετατρέψει το πεδίο του τουρισμού σε ναρκοπέδιο.

Υπάρχουν όμως, κάποιοι τρόποι, και τύποι διακοπών που είναι ταυτόχρονα ασφαλείς και διασκεδαστικοί.

Πάμε να δούμε 6 διαφορετικούς τύπους διακοπών, προσαρμοσμένους στον κορονοϊό:

Απόδραση σε ένα απομονωμένο θέρετρο

Το να κάνετε την καλοκαιρινή σας απόδραση σε κάποιο απομονωμένο θέρετρο, σε ένα ειδυλλιακό μέρος στη μέση του πουθενά, είναι μια ιδανική λύση. Με το απομονωμένο θέρετρο, ειδικά αν διαλέξετε κάποιο στην Ελλάδα, αποφεύγετε και τη μετακίνηση με αεροπλάνο, αλλά και την πολυκοσμία, συνθήκες οι οποίες βοηθούν στην εξάπλωση του Covid-19. Με μία γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο για απομονωμένα θέρετρα και resorts, θα βρείτε πολλές επιλογές, από πολυτελή σπίτια μπροστά στη θάλασσα, μέχρι ξύλινες κατοικίες στο βουνό και bungalows.

Ιδιωτικά τουρ

Κανείς δεν επιθυμεί να στριμωχτεί σε κάποιο τουριστικό λεωφορείο που κάνει τουρ σε όλη την πόλη, αυτό το καλοκαίρι. Τη λύση για αυτό προσφέρουν τα πιο ιδιωτικά τουρ που διοργανώνονται από εταιρείες που παρέχουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και αξιοθέατων. Επιλέξτε μια δραστηριότητα που σας ταιριάζει, όπως για παράδειγμα ένα τουρ σε κάποιο οινοποιείο ή ένα boat tour σε κάποιο νησί της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Φαντασία να έχετε, και θα βρείτε πολλές λύσεις.

Ταξιδέψτε αυθημερόν

Μία πολύ καλή λύση αν δεν θέλετε να μείνετε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία ή Airbnb, είναι να επισκεφθείτε κάποιον προορισμό κοντά στον τόπο κατοικίας σας, αυθημερόν. Είτε με δικό σας όχημα είτε με κάποιο ΚΤΕΛ, θα βρείτε πολλές εξαιρετικές επιλογές για να ξεφύγετε λίγο από την καθημερινότητα και να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε ταξίδι, έστω και για μία μέρα. Αν μένετε στην Αθήνα, για παράδειγμα, μπορείτε να επισκεφθείτε υπέροχους κοντινούς προορισμούς μίας ή δύο ωρών απόστασης, όπως το Σούνιο, το Λαύριο, η Ραφήνα, η Χαλκίδα, το Πόρτο Γερμενό, η Αράχωβα και πολλοί άλλοι.

Road trip με τροχόσπιτο

Μια εξίσου ιδανική λύση για καλοκαιρινή απόδραση, αποτελεί η ενοικίαση ενός τροχόσπιτου. Εκτός από μία πρωτόγνωρη εμπειρία, πρόκειται για μια επιλογή που σας δίνει πλήρη ελευθερία κινήσεων, καθώς μπορείτε να πάτε με το τροχόσπιτο οπουδήποτε θέλετε, και να μείνετε εκεί, χωρίς να χρειαστεί να ανησυχήσετε για ξενοδοχεία και εισιτήρια.

Κάμπινγκ

Για τους πιο τολμηρούς και περιπετειώδεις, το κάμπινγκ με σκηνή αποτελεί μια πολύ καλή λύση διακοπών. Βρείτε περιοχές που επιτρέπεται το οργανωμένο ή το ελεύθερο κάμπινγκ, στήστε τη σκηνή σας και είστε έτοιμοι. Το θετικό με το κάμπινγκ είναι ότι μπορείτε να απομονωθείτε ή να διατηρήσετε μια μεγάλη απόσταση με τις υπόλοιπες σκηνές.

Διακοπές με το ποδήλατο

Σύμφωνα με έρευνες, οι μοναχικές βόλτες, ή με μικρά γκρουπ ανθρώπων με απόσταση μεταξύ τους, είναι ένας ασφαλής τρόπος να περάσετε καλά χωρίς να βρεθείτε σε πολυπληθείς εκδηλώσεις. Μία απόδραση με το ποδήλατό σας, αυτό το καλοκαίρι, με παρέα ή χωρίς, είναι ένας ασφαλής και υγιεινός τρόπος να βγείτε από το σπίτι και να δείτε καινούρια μέρη.

Photo by Scott Goodwill on Unsplash

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top