Τηλεργασία: 5 δουλειές που δεν γνωρίζετε ότι γίνονται από το σπίτι

13-remote-working-2.png

Η σημερινή κατάσταση επιβάλλει να κάτσουμε σπίτι όχι όμως και αδρανείς. Τσεκάρετε, λοιπόν, αυτές τις 5 δουλειές που είναι κατάλληλες για τηλεργασία:

Υπάρχουν κάποιες  δουλειές που είναι προφανές ότι μπορούν να γίνουν από το σπίτι, ωστόσο , κάποιες άλλες μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως. Καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες βελτιώνουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων τους προσφέροντας τη δυνατότητα τηλεργασίας (καθώς και μειώνοντας τα δικά τους έξοδα), κάποιες παραδοσιακές θέσεις εργασίας στο γραφείο γίνονται εικονικές για πρώτη φορά. Είστε κατάλληλος για μια από αυτές;

Αν ψάχνετε μια δουλειά τηλεργασίας ή σε περιβάλλον εικονικού γραφείου, βεβαιωθείτε πρώτα ότι είστε καλός υποψήφιος για αυτήν την εργασία. Για πολλούς είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, αλλά για άλλους δεν είναι παρά μια καθημερινή πρόκληση. Χρειάζεστε άριστες δεξιότητες διαχείρισης χρόνου, να μην είστε επιρρεπείς στο να χρονοτριβείτε και τα κατάλληλα τεχνικά μέσα για να μην αφήσετε δυσλειτουργίες να σας επιβραδύνουν. Αν αυτό ακούγεται ότι σας ταιριάζει τσεκάρετε αυτές τις δουλειές που είναι κατάλληλες για τηλεργασία:

 

  1. Εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών

Πιθανότατα έχετε μια αρκετά ολοκληρωμένη ιδέα για το πώς μοιάζει ένα “τηλεφωνικό κέντρο” και πιθανόν να το φαντάζεστε με πολλά γραφεία και δεκάδες ή εκατοντάδες εργαζόμενους. Ωστόσο, αυτό συνήθως δεν αποτελεί προαπαιτούμενο. Πολλές εικονικές θέσεις εξυπηρέτησης πελατών μπορούν εύκολα να γίνουν από το σπίτι, όπως συμβαίνει και σήμερα λόγω του ιού. Ωστόσο, θα χρειαστείτε ένα ήσυχο περιβάλλον για να κάνετε αυτή τη δουλειά και δεν πρόκειται να κάνετε  από το σπίτι κάτι λιγότερο ή παραπάνω σε σχέση με αυτό που θα κάνατε  από το χώρο εργασία σας.

  1. Λογιστική

Οι αριθμοί και υπολογισμοί είναι σε μεγάλο βαθμό μια ατομική δουλειά και οι περισσότεροι λογιστές χρειάζονται ηρεμία και γαλήνη για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Μπορεί να υπάρχουν φορές που πρέπει να συνεργαστείτε με έναν επικεφαλής τμήματος ή τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, αλλά αυτές οι συναντήσεις μπορούν εύκολα να πραγματοποιηθούν μέσω εικονικής συνομιλίας, τηλεφώνου ή συνομιλίας μέσω βίντεο. Είτε είστε ελεύθερος επαγγελματίας είτε ένας πλήρους απασχόλησης εργαζόμενος σε μια μεγάλη εταιρία, ίσως είστε σε θέση να εργαστείτε από το σπίτι.

  1. Μηχανικοί

Υπάρχουν θεωρητικά ατελείωτες ειδικότητες μηχανικών, αλλά σε πολλές περιπτώσεις (όπως αυτή των μηχανικών λογισμικού), μπορείτε να εργαστείτε μόνοι σας από το σπίτι. Πιθανότατα ήδη να έχετε καλέσει τους συναδέλφους και το αφεντικό σας στο chat για γρήγορες ερωτήσεις. Επιπλέον, δεδομένου ότι πολλοί μηχανικοί δουλεύουν σε βάρδιες ή περίεργες ώρες, γιατί να μην εξετάσετε το ενδεχόμενο μιας καριέρας που θα σας επιτρέπει να εργάζεστε από το σπίτι σας με το δικό σας πρόγραμμα;

  1. Συντάκτες περιεχομένου

Είτε πρόκειται για την παραγωγή περιεχομένου για πολλές ιστοσελίδες είτε για μια μόνο εταιρεία, οι συντάκτες συχνά εργάζονται μόνοι τους. Θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους χώρο γραφής, και μερικοί από αυτούς λειτουργούν καλύτερα όταν εργάζονται περίεργες ώρες. Αν χρειάζεται να συνεννοηθείτε με κάποιον ανώτερο, λ.χ. τον αρχισυντάκτη σας είναι εύκολο να το κάνετε μέσω email, τηλεφώνου ή άλλων μέσων εικονικής συνομιλίας. Συχνά δεν υπάρχει κανένας λόγος που να απαιτεί τη φυσική παρουσία κάποιου συντάκτη στο γραφείο.

  1. Εικονική διδασκαλία

Τέλος, τα ηλεκτρονικά σχολεία έχουν απολέσει την κακή φήμη που είχαν στο παρελθόν και οι περισσότεροι άνθρωποι αποδέχονται τα on line μαθήματα ως αξιόπιστα μέσα διδασκαλίας. Είτε θέλετε να εργαστείτε για σε κάποια σχολή είτε να προσφέρετε τις δικές σας υπηρεσίες διδασκαλίας, ή να κάνετε ιδιαίτερα μέσω skype μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις περισσότερες συνεδρίες on line. Μπορείτε ακόμη και να φορέσετε το κάτω μέρος της πιτζάμας σας κάτω από μια επίσημη μπλούζα και οι μαθητές σας δεν θα πάρουν είδηση. Γιατί να μετακινήστε, να ξοδεύετε χρήματα και να αυξάνετε τη ρύπανση στο περιβάλλον όταν μπορείτε να κερδίζετε τα ίδια χρήματα από την άνεση του σπιτιού σας;

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top