5 ασκήσεις για μεγαλύτερη ενέργεια και ευεξία

eutuxia.jpg

Θέλετε να νιώσετε ευεξία, να τονωθείτε και να ανανεωθείτε σε λίγα λεπτά; Αυτές οι ασκήσεις θα σας βοηθήσουν

1.Χαλαρώστε τον αυχένα

Με το αριστερό σας χέρι να περνάει πάνω από το κεφάλι, αγγίξτε το δεξί σας αυτί κάνοντας πλάγια κάμψη του κεφαλιού προς τα αριστερά. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 15 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε το ίδιο με το άλλο χέρι προς την αντίθετη φορά. Επαναλάβετε μέχρι τρεις φορές. Έτσι, θα δραστηριοποιήσετε τους μυς του αυχένα. Οι συγκεκριμένες μυϊκές διατάσεις αυξάνουν τη φυσική κινητικότητα των μυών του αυχένα, ελαττώνουν τη μυϊκή ένταση και βελτιώνουν το συντονισμό των κινήσεων και τη λειτουργία των αρθρώσεων. Αυτή την άσκηση μπορείτε να την κάνετε στο γραφείο ή στο σπίτι, μετά από πολλές ώρες μπροστά από την τηλεόραση ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

  1. Χαλαρώστε τους ραχιαίους

Σταθείτε όρθιοι με τα γόνατά σας ελαφρά λυγισμένα. Γείρετε ελαφρά το κεφάλι σας προς τα μέσα, έτσι ώστε να κοιτάζει τα γόνατά σας, και κάντε μία χαλαρή επίκυψη με τα χέρια ίσια, χαλαρά προς τα κάτω, σαν να θέλετε να φτάσετε στο πάτωμα. Μείνετε σε αυτή τη στάση για δεκαπέντε δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την άσκηση μέχρι τρεις φορές. Με την άσκηση αυτή θα τεντώσουν οι ραχιαίοι μύες, θα τονωθεί και θα ξεπιαστεί το πάνω μέρος του σώματός σας. Μπορείτε να κάνετε αυτή την άσκηση κάθε φορά που νιώθετε κουρασμένους τους ραχιαίους μυς και θέλετε να τους χαλαρώσετε.

  1. Ξυπνήστε ολόκληρο το σώμα σας

Σταθείτε σε όρθια θέση και κάντε αργά έκταση του κορμού σας προς τα πάνω. Τεντώστε τα χέρια σας προς τα πάνω σαν να θέλετε να αγγίξετε το ταβάνι και σταθείτε στις μύτες των ποδιών σαν να θέλατε να γίνετε πιο ψηλοί. Μείνετε σε αυτή τη θέση για δεκαπέντε δευτερόλεπτα και επαναλάβετε. Με την άσκηση αυτή θα ξεπιαστεί ολόκληρο το σώμα σας και θα νιώσετε πιο ξεκούραστοι. Είναι μία πολύ καλή πρόταση για να ξεκινήσετε τη μέρα σας ή για να ξεπιαστείτε στο γραφείο, π.χ. τη στιγμή που περιμένετε να βγουν οι φωτοτυπίες.

  1. Αναζωογονήστε τα χέρια σας

Κάντε μερικές διατάσεις των μυών που κάμπτουν τα δάχτυλα και τον καρπό. Τεντώστε το δεξί σας χέρι και με το αριστερό σας πιέστε τα δάχτυλα του αριστερού χεριού ενωμένα προς το σώμα. Επαναλάβετε με το άλλο χέρι. Προσοχή, όμως, η δύναμη που θα ασκήσετε, δεν πρέπει να είναι τόσο μεγάλη ώστε να αισθανθείτε πόνο.

Με τη συγκεκριμένη άσκηση θα ξεπιαστούν τα χέρια σας και θα τα νιώσετε πολύ καλύτερα από πριν. Η άσκηση αυτή είναι ιδανική μετά από πολύωρη γραφική δουλειά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αν νιώθετε πολύ κουρασμένα τα χέρια σας, μπορείτε να επαναλάβετε μέχρι τρεις φορές.

  1. Αντικαταστήστε την καρέκλα σας με μία μπάλα!

Μία πολύ καλή ιδέα για να συνδυάσετε τη γυμναστική με την καθιστική εργασία, εναλλάσσοντας την καρέκλα σας με μία μπάλα γυμναστικής. Η μπάλα γυμναστικής φουσκώνει με αέρα και είναι αρκετά ανθεκτική, ώστε να μπορεί να αντέξει το βάρος σας. Η διάμετρός της είναι γύρω στα 60 εκατοστά. Θα τη βρείτε σε καταστήματα με είδη γυμναστικής και κοστίζει περίπου 10 ευρώ.

Η στάση που παίρνει το σώμα σε μια συνηθισμένη καρέκλα επιβαρύνει την σπονδυλική στήλη, και το πολύωρο καθισιό έχει ως αποτέλεσμα να αδρανούν από την ακινησία οι μύες που βρίσκονται γύρω από τη σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε όλο το σώμα κουρασμένο. Όταν καθόμαστε στην μπάλα, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κυκλικές κινήσεις με τη λεκάνη και έτσι οι μύες δεν αδρανούν. Επιπλέον, επειδή δεν διαθέτει στήριγμα για τη μέση, αναγκάζει τους μυς να «δουλέψουν» για να κρατήσουν ίσια την πλάτη.

 

Αν έχετε προγραμματίσει να περάσετε το βράδυ σας μπροστά από την τηλεόραση βλέποντας την αγαπημένη σας εκπομπή, αντί να βυθιστείτε στον καναπέ, προτιμήστε να κάτσετε για λίγη ώρα στην μπάλα γυμναστικής. Ακόμη μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά με την καρέκλα σας, όταν πρέπει να κάτσετε για πολλές ώρες στο γραφείο του σπιτιού σας. Στην αρχή μπορεί να σας φανεί λιγάκι άβολο να κάθεστε πάνω σε μία μπάλα, αλλά στη συνέχεια θα διαπιστώσετε πόσο σας βοηθάει να ξεκουράσετε το σώμα σας. Έχοντας μία τέτοια μπάλα σπίτι σας, μπορείτε να κάνετε ένα σωρό εύκολες και ευχάριστες ασκήσεις.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top