Απαλλαγείτε από τα έντομα οικολογικά

1200px-Spider.jpg

Κατσαρίδες, μυρμήγκια, κουνούπια: Μπορείτε να διώξετε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες χωρίς εντομοκτόνα…έντομα απομάκρυνση οικολογικά

Τα έντομα είναι απαραίτητα στη φύση, όμως οι περισσότεροι δεν νοιώθουμε καθόλου ευτυχείς όταν εισβάλλουν στο σπίτι μας. Μπορούμε ωστόσο να διώξουμε τους… ανεπιθύμητους επισκέπτες χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον. Μάθετε πως.έντομα απομάκρυνση οικολογικά

Κατσαρίδες: έντομα απομάκρυνση οικολογικά

Μισούν τη μυρωδιά του αγγουριού και της δάφνης. Σκορπίστε μερικά φύλλα δάφνης ή φλούδες αγγουριού σε σημεία όπου συνήθως περνούν τα έντομα. Ένας ακόμη τρόπος είναι να ρίξετε στα σημεία που περνούν μαγειρική σόδα με ζάχαρη άχνη. Οι κατσαρίδες θα θελήσουν να φάνε τη ζάχαρη με αποτέλεσμα να εξοντωθούν με τη σόδα. Ακόμη για να αποφύγετε τις κατσαρίδες μην αφήνετε να λιμνάζει νερό στο νιπτήρα σας ή ποτήρια με νερό και υπολείμματα τροφίμων μέσα σ’ αυτόν.

Οι κατσαρίδες μπορούν να ζήσουν γύρω στους 3 μήνες χωρίς τροφή και μόλις 3 εβδομάδες χωρίς νερό. Ελέγξτε τα υδραυλικά σας για διαρροή. Τοποθετήστε μονωτικά αυτοκόλλητα στις χαραμάδες και σφραγίστε τρύπες και ρωγμές στους τοίχους. Βάλετε τα τρόφιμα σε κουτιά καλά σφραγισμένα. Μη στοιβάζετε χαρτιά και εφημερίδες που μπορεί να γίνουν καλές κρυψώνες για τις κατσαρίδες. Το χαρτί αποτελεί επίσης τροφή για τα έντομα αυτά. Μην αφήνετε εκτεθειμένα σκουπίδια.

Κουνούπια:

Τα κουνούπια φεύγουν με τη μυρωδιά της σιτρονέλας. Βάλτε στην ειδική κεραμική συσκευή λίγο νερό και 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο σιτρονέλας.   Ένας ακόμη τρόπος  να απαλλαγείτε από τα κουνούπια, είναι ένα σαρκοφάγο φυτό που τρώει τα κουνούπια και λέγεται Ντιοναέα. Έχει άνθη που μοιάζουν με δαγκάνες και εγκλωβίζουν το έντομο μέσα του.  Εντομοαπωθητική δράση διαθέτει και ο βασιλικός. Βάλτε μερικές μικρές γλάστρες με βασιλικό στα παράθυρά σας.

Μυρμήγκια:

Καθαρίστε με ξίδι ή χλωρίνη την περιοχή που περνούν τα μυρμήγκια. Το ξίδι και η χλωρίνη καταστρέφουν το μυρμηκικό οξύ που αφήνουν πίσω τους τα μυρμήγκια για να βρουν τη διαδρομή τους, επομένως με τον τρόπο αυτό και δεν μπορούν να επιστρέψουν στη φωλιά τους και χάνονται. Οι φωλιές των μυρμηγκιών βρίσκονται σε ρωγμές στους τοίχους, καλύψτε με στόκο αυτές τις ρωγμές. Προληπτικά μην αφήνετε ψίχουλα στον πάγκο της στην κουζίνα σας και προσέξτε να μην τον λερώνετε με ζάχαρη ή μέλι.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top