8 είδη ψωμιού που θα λατρέψει ο ουρανίσκος σου

idi-psomiou.jpg

Με αυτά τα υπέροχα και νόστιμα είδη ψωμιού από όλο τον κόσμο ένα είναι σίγουρο: ότι αν τα δοκιμάσεις δεν θα πεις το ψωμί… ψωμάκι

1.Brioche, Γαλλία

Κίτρινο, πικάντικο, ελαφρύ αρτοσκεύασμα, με χρυσαφένια όψη και ψιλή κόρα με χαρακτηριστική μυρωδιά του βουτύρου που το κάνει να ξεχωρίζει. Ταιριάζει και με γλυκές αλλά και με αλμυρές γεύσεις. Περιέχει αρκετή ζάχαρη και βούτυρο, και έχει μια ελαφριά υπόγλυκη γεύση.

2.Φοκάτσια, Ιταλία


Το ελαιόλαδο δίνει πλούσιο άρωμα σε αυτό το λαχταριστό και δημοφιλές ψωμί που προέρχεται από την Ιταλία. Η Ιταλική Φοκάτσια, θα μπορούσε να θεωρηθεί και η μητέρα της πίτσας. Είναι νόστιμη και παρασκευάζεται εύκολα. Την συναντάμε σε όλη την Ιταλία.

3.Τσιαπάτα, Ιταλία


Η τσιαπάτα είναι άσπρο ψωμί που φτιάχνεται από σταρένιο αλεύρι και μαγιά. Στα ιταλικά σημαίνει «παντόφλα». Η ονομασία του οφείλεται στο σχήμα του που είναι μακρόστενο, πλατύ και επίπεδο. Από τη δεκαετία του ’90 έγινε παγκοσμίως γνωστό για τη χρήση του στην παρασκευή σάντουιτς. Μπορεί να έχει λίγη ψίχα, αλλά η λεπτή και τραγανή κόρα σου δίνει τη δυνατότητα να του βάζεις παραπάνω γέμιση.

4.Μπαγκέτα, Γαλλία


Έρχεται από την Γαλλία και συνήθως είναι καλοψημένη και τραγανή, αυτός είναι και ο λόγος που δεν τρώγεται την επόμενη μέρα. Ταιριάζει με πολλές διαφορετικές γεμίσεις.

5.Pão de Queijo, Βραζιλία


Αυτά τα λατρευτά ψωμάκια τυριού βρίσκονται εύκολα σε όλη τη Βραζιλία και σε πολλές άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής. Είναι φτιαγμένα από μανιτάρια (ταπιόκα) ή αλεύρι καλαμποκιού, είναι ευχάριστα στη γεύση χωρίς γλουτένη, καθιστώντας τα ένα ιδανικό ψωμί για όσους έχουν δυσανεξία. Τα αυγά βοηθούν τη ζύμη να γίνει καθώς δεν χρησιμοποιείται οποιοδήποτε άλλο μέσο διογκώσεως.

6.Πάνα ντε Μενάγκε, Κεμπέκ, Καναδάς


Αυτή η λευκή φραντζόλα είναι γαλλο-καναδικής προέλευσης. Στην πραγματικότητα είναι ένα απλό χωριάτικο ψωμί, που είναι γνωστό και ως ψωμί του αγρότη. Μπορεί να γίνει απλά με αλεύρι, νερό και μαγιά, αλλά στην καλύτερη εκδοχή του γίνεται με λαρδί.

7.Ναάν, Ινδία


Αυτό το είδος ψωμιού που είναι ψημένο στο φούρνο θα το βρεις σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία. Είναι καλύτερα να το απολαύσατε με βούτυρο, ενώ είναι ακόμα αρκετά ζεστό για να το λειώσει. Η ομορφιά του ναάν είναι ότι μπορείς να το γεμίσεις με τα πάντα, από βότανα μέχρι σπόρους κολοκύθας και τυρί με πατάτες.

8.Pretzel, Γερμανία


Αυτό το ψωμί – κουλουράκι είναι νόστιμο και αξίζει να το δοκιμάσεις. Είναι λεπτό και αλμυρό αρτοσκεύασμα, σε σχήμα χαλαρού κόμπου και είναι πολύ δημοφιλές στις ΗΠΑ. Παρασκευάζεται από αλεύρι, μαγιά, νερό, σταχτόνερο και βέβαια αλάτι. Το μέγεθος ενός κλασικού πρίτζελ, είναι σχεδόν ίδιο με το δικό μας κουλούρι.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top