Ινδονησία: γνωρίστε το πιο… πράσινο χωριό του κόσμου!

GV-Kelapa-House-3.jpg

Στο τροπικό νησί Μπαλί, στην Ινδονησία, υπάρχουν σπίτια κρυμμένα στη ζούγκλα που μοιάζουν με εκείνα των παραμυθιών. Είναι εντυπωσιακά και όλα φτιαγμένα 100% από μπαμπού..

Τα σπίτια έχουν σχεδιαστεί για να έχουν ψηλές οροφές, λίγους τοίχους ή παράθυρα – και σχεδόν όλα είναι φτιαγμένα από μπαμπού. 

Όλα αυτά συμβαίνουν στο Green village ή αλλιώς στο πράσινο χωριό στην Ινδονησία.Το Green Village είναι μια ενεργή κοινότητα ατόμων από όλο τον κόσμο που νοιάζονται για τη φύση και αναπτύχθηκε από τον John Hardy.

Το συγκρότημα κατοικιών, που βρίσκεται στις πλαγιές του ποταμού Ayung στο Μπαλί, φιλοξενεί 12 μοναδικά και βιώσιμα σπίτια από μπαμπού όλα κατασκευασμένα με το χέρι από την αρχιτεκτονική ομάδα IBUKU.

Το χωριό έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενήσει άτομα που θέλουν να απολαύσουν έναν άνετο τρόπο ζωής. με όλη την πολυτέλεια που η Μπαλινέζικη φύση έχει να προσφέρει. Το Green Village έχει προσελκύσει λάτρεις της φύσης, επιχειρηματίες και διασημότητες από όλο τον κόσμο.

Η κοινότητα

Περισσότερο από ένα απλό μέρος, το Green Village αντιπροσωπεύει μια κοινότητα ατόμων που μοιράζονται παρόμοιες αξίες, πάθος και προοπτικές για βιώσιμη στέγαση και διαβίωση.

Οι κάτοικοι του Green Village εκτιμούν την πολυτέλεια να μπορούν συνδέονται μεταξύ τους ζώντας σε μια κοινότητα ατόμων που έχουν τις ίδιες απόψεις και αντιλήψεις σχετικά με τη φύση και τον τρόπο ζωής. Στο χωριό διοργανώνονται τακτικά πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Εκεί υπάρχει, μάλιστα, και η πανεπιστημιούπολη του Green School.

Στις μέρες μας για έναν φυσιολάτρη είναι μια πολυτέλεια να γνωρίζει κανείς ότι ζει κάπου περιτριγυρισμένος από γείτονες που απολαμβάνουν να ζουν αρμονικά με τη Φύση – όπως και ο ίδιος.

Δείτε το βίντεο εδώ

 

 

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top