Viral κατάλογος με οδηγίες χρήσης σε Airbnb σπίτι

airbnb-kleidia.jpg

Το Airbnb είναι η απόλυτη μόδα παγκοσμίως. Η τάση που ήρθε και άλλαξε το στιλ των διακοπών, με τα θετικά του και τα αρνητικά του. ..

Απλοί ιδιοκτήτες σπιτιών έγιναν ξαφνικά… ξενοδόχοι, αναπτύχθηκαν γραφεία που δραστηριοποιούνται ειδικά σε αυτόν τον τομέα και ιδιοκτήτες ακινήτων εξασφάλισαν ένα έξτρα εισόδημα, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις είναι κάτι παραπάνω από σεβαστό. Την ίδια ώρα, από την άλλη πλευρά, η πολιτεία, η κάθε πολιτεία ανά τον κόσμο κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη… λαίλαπα Airbnb τρέχοντας κατόπιν να θέσει κανόνες, να προστατέψει τους ξενοδόχους, αλλά και τους μόνιμους κατοίκους των πόλεων οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με πρόβλημα στέγασης καθώς δεν… βρίσκουν σπίτι να νοικιάσουν καθώς τα περισσότερα έχουν μετατραπεί σε Airbnb εκτοξεύοντας τις τιμές των ενοικίων στα ύψη.

Πέρα από όλα αυτά και από μια εντελώς διαφορετική διάσταση, το Airbnb έχει γίνει αφορμή πολλάκις για πολύ… γέλιο. Ιδιοκτήτες και ενοικιαστές συχνά μοιράζονται απίστευτες ιστορίες που έζησαν στο σπίτι που νοίκιασαν σε κάποια πόλη του κόσμου, για λίγες ημέρες.

Τελευταίο κρούσμα, που έχει γίνει viral στο Ιντερνετ, η περίπτωση του Ian Hickton ο οποίος νοίκιασε ένα Airbnb σπίτι στις 14 Ιουλίου και ήρθε αντιμέτωπος με έναν κατάλογο… περίεργων κανόνων που είχε θέσει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού. Αλλά με πολύ πολύ χιούμορ.

Οι πραγματικά αστείοι κανόνες του οικοδεσπότη αφορούσαν το σχολαστικό το μπάνιο του Airbnb σπιτιού του.

Η λίστα με τους κανόνες ξεκινούσε ως εξής:

  • Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τον νιπτήρα χωρίς να πιάσετε τον καθρέφτη. Αυστηρότατοι όμως οι κανόνες και για τη χρήση του ντους.

  • «Πριν κάνετε ντους, βάλτε το πατάκι στο δάπεδο», έγραφε η λίστα. «Όταν τελειώσετε παρακαλούμε να το απλώσετε για να στεγνώσει. Αν θεωρείτε πιθανό να πεταχτούν νερά στο πάτωμα ενώ χρησιμοποιείτε και τον νιπτήρα, τότε βάλτε ξανά το πατάκι στο πάτωμα και ακολούθως απλώστε το να στεγνώσει».

  • «Αφού κάνετε ντους, χρησιμοποιήστε τον υαλοκαθαριστήρα για να αφαιρέσετε τις πιτσιλιές από το νερό απο το γυαλί, τα πλακάκια και το παράθυρο

  • «Όταν τελειώσετε με τη υαλοκαθαριστήρα, χρησιμοποιήστε την πετσέτα που θα βρείτε στο μπάνιο για να ολοκληρώσετε διαδικασία καθαρισμού στο εσωτερικού του ντους».

  • Φυσικά, ο οικοδεσπότης του Airbnb θέτει κανόνες και για τη χρήση της τουαλέτας.

  • «Η χρήση της βούρτσας τουαλέτας δεν είναι προαιρετική», αναγράφεται στη λίστα οδηγιών, εξηγώντας ότι ο σκοπός της βούρτσας είναι να «αφαιρέσει τυχόν σημάδια από το… πέρασμά σας, από το εσωτερικό της τουαλέτας (πάνω και κάτω από τη γραμμή νερού) από το χείλος της τουαλέτας και από την κάτω πλευρά του καθίσματος τουαλέτας».

  • Ο τελευταίος κανόνας στον κατάλογο ισχύει αποκλειστικά για τους άνδρες επισκέπτες του Airbnb σπιτιού και τους ζητά να κάθονται στην τουαλέτα σε κάθε περίπτωση και για οποιαδήποτε ανάγκη τους.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top