6 περιπτώσεις που η γιόγκα θα σε βγάλει… ασπροπρόσωπο!

Κάνε τις παρακάτω κινήσεις και απόλαυσε τα οφέλη της γιόγκα όλη μέρα….

Πριν από τον ύπνο

Κάθισε κάτω μπροστά από έναν τοίχο. Ξάπλωσε και φέρε τους γλουτούς στον τοίχο ενώ ανεβάζεις τα πόδια ψηλά. Ακούμπησε το πίσω μέρος των ποδιών στον τοίχο, είτε με τα πέλματα δίπλα-δίπλα (οι φτέρνες προς το ταβάνι) είτε σε ανοιχτό V. Ανάπνευσε και ξεκουράσου μέχρι να νιώσεις αναζωογονημένος/η.

Όταν ξυπνάς

Ξαπλωμένος ανάσκελα στο κρεβάτι, λύγισε τα γόνατα μέχρι οι φτέρνες να ακουμπήσουν στο στρώμα. Άνοιξε τα χέρια σου σε Τ και χαμήλωσε αργά τα γόνατα δεξιά και αριστερά στρέφοντας το κεφάλι προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αντίο, πιασμένη πλάτη.

Στις μετακινήσεις

Κάθισε με την πλάτη ίσια στο αυτοκίνητο και βάλε τα χέρια στις θέσεις 10 και 2 στο τιμόνι (θυμάσαι τι έλεγε ο δάσκαλος οδήγησης;). Σπρώξε αργά το μπροστινό τμήμα της λεκάνης προς τα κάτω, αφήνοντας ένα κενό μεταξύ μέσης και καθίσματος. Τράβηξε την λεκάνη επάνω, πιέζοντας τη μέση στην πλάτη του καθίσματος για να απελευθερώσεις την πίεση.

Στο γραφείο

Στάσου με τα πόδια ενωμένα και σκύψε αργά προς τα εμπρός (με τα γόνατα λυγισμένα ή τεντωμένα). Άφησε χαλαρά τα χέρια, τον αυχένα και το κεφάλι ενώ αναπνέεις για 10 με 20”. Η αυξημένη ροή αίματος στον εγκέφαλο σου «φρεσκάρει» τις ιδέες.

Πριν από άσκηση

Προθέρμανε τους μυς των χεριών, της πλάτης και των ποδιών με τη στάση του σκύλου: από όρθια θέση σκύψε και απομάκρυνε τα χέρια από το σώμα μέχρι οι παλάμες να ακουμπήσουν το έδαφος. Προχώρησε προς τα πίσω με τα πόδια μέχρι να δημιουργήσεις ένα Λ με το σώμα. Σήκωσε τηλεκάνη και σπρώξε το βάρος σου πίσω, κρατώντας τις φτέρνες κολλημένες στο έδαφος. Μείνε για 10”, γονάτισε για 10” κι επανάλαβε.

Εν ώρα/μετά από πτήση

Από όρθια θέση, πλέξε τα χέρια σου πίσω από την πλάτη και σκύψε ελαφρώς μπροστά. Έτσι, ανοίγει ο θώρακας, οι ώμοι και η πλάτη.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top