7 μυστικά φροντίδας για τα ξύλινα πατώματα

white-oak-select_3_1_1_3.jpg

Το ξύλο είναι ένα ζεστό υλικό για το πάτωμα που όμως θέλει ξεχωριστή φροντίδα. Ανακαλύψτε 7 συμβουλές για να το περιποιηθείτε και να το κάνετε να λάμψει…

1.Παίξτε μπάλα

Εάν έχετε κανόνα “απαγορεύονται οι μπάλες στο σπίτι”, ίσως είναι καιρός να το χαλαρώσετε λίγο. Οι μπάλες του τένις μπορούν πραγματικά να χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση των επίμονων γρατζουνιών από το ξύλινο πάτωμα σας. Πιάστε μια μπάλα του τένις και τρίψτε την μπρος-πίσω πάνω σε αυτές τις γρατζουνιές μέχρι να εξαφανιστούν. Φροντίστε να επιλέξετε μια νέα μπάλα. Αυτό που ο σκύλος σας έχει μασήσει δεν θα σας βοηθήσει να κάνετε το σπίτι σας καθαρότερο.

2.Σπάστε καρύδια

Μια συμβουλή καθαρισμού που αποδίδει είναι να χρησιμοποιήσετε το κέλυφος ενός καρυδιού. Όταν εντοπίσετε γρατζουνιά ή ρωγμή στο πάτωμα του σκληρού ξύλου του πατώματός σας, ανοίξτε στα δύο ένα καρύδι και πιάστε ένα μεγάλο κομμάτι κέλυφος. Τρίψτε το κέλυφος πάνω στο πάτωμα και συνεχίστε τρίβοντας την περιοχή με τα δάχτυλά σας, για να βγεί το λάδι του κελύφους στο πάτωμα και να καλύψει τη ρωγμή. Καθαρίστε την περιοχή με ένα πανί μικροϊνών και ανταμείψτε τις προσπάθειές σας με brownies με καρύδια!

3.Βάλτε τσάι

Ίσως σκέφτεστε το μαύρο τσάι ως μια καλή λύση που θα σας βοηθήσει να ξυπνήσετε το πρωί ή να καταπραΰνετε τον πονόλαιμο. Αυτό το βασικό συστατικό της κουζίνας όμως είναι εξίσου ευεργετικό για τα δάπεδά σας, όπως και για το σώμα σας. Οι τανίνες στο μαύρο τσάι  δίνουν στα σκληρά ξύλα σας μια ζεστή λάμψη. Βράζετε μια μεγάλη ποσότητα τσαγιού, περιμένετε να κρυώσει και χρησιμοποιήστε τη με μια σφουγγαρίστρα ή ένα πανί μικροϊνών για να καθαρίσετε με το κρύο τσάι σε όλα σας τα δάπεδα. Ξεκινήστε με ένα μικρό, ασήμαντο σημείο για να βεβαιωθείτε ότι το τσάι δεν είναι πολύ σκοτεινό για τα πατώματα σας.

4.Καθαρίστε τις μπογιές

Μπορείτε να πείτε στα παιδιά χίλιες φορές ότι οι μπογιές και οι μαρκαδόροι προορίζονται για το χαρτί και όχι για το πάτωμα. Αλλά όταν το μελάνι καταλήγει αναπόφευκτα στα πατώματα σας, το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι να το βγάλετε γρήγορα. Το τρίψιμο με λίγο οινόπνευμα μπορεί να σας βοηθήσει να βγάλετε αυτούς τους λεκέδες μελανιού από τα ξύλινα πατώματα σας. Ρίξτε λίγο σε ένα βαμβακερό ή πανί μικροϊνών, τρίψτε απαλά για να αφαιρέσετε το μελάνι και μετά σκουπίστε ξανά με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν ίχνη.

5.Πάρτε το κατάλληλο πανί

Τα πανιά με μικροίνες είναι ο καλύτερος φίλος σας για να διατηρείτε καθαρά τα ξύλινα πατώματα. Αγοράστε μια πολυσυσκευασία και χρησιμοποιήστε τα για τα πάντα – για καθαρισμό υγρών που σας έπεσαν στο πάτωμα, για τη σκόνη ή ακόμη και για να στεγνώσετε απαλά το πάτωμα, αφού το έχετε καθαρίσει . Αυτά τα υφάσματα δεν θα χαράξουν το σκληρό σας ξύλο. Πετάξτε τα στο πλυντήριο για να πλυθούν, όταν τελειώσετε.

6.Βάλτε τις παντόφλες σας

Αν δουλεύετε σκληρά δεν υπάρχει ντροπή να τεμπελιάσετε που και που. Η τεμπελιά και η καθαριότητα μπορούν πραγματικά να συμβαδίσουν δημιουργώντας απλά τις δικές σας παντόφλες που θα καθαρίσουν τα πατώματά σας χωρίς να κουραστείτε. Είναι διαθέσιμες στα καταστήματα, αλλά είναι επίσης σχετικά εύκολο να τις φτιάξετε αφού κολλήσετε με αυτοκόλλητη ταινία τύπου Velcro (αυτή που έχει τα σκρατς) στις υπάρχουσες παντόφλες σας δύο κομμάτια από ύφασμα μικροϊνών. Κάντε βόλτα στο σπίτι σας, και έτσι τα δάπεδα σας θα ξεσκονίζονται χωρίς καμία επιπλέον προσπάθεια από εσάς.

7.Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό

Τα καθαριστικά που αγοράζονται από τα καταστήματα μπορεί να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά είναι γεμάτα με χημικά. Αντ ‘αυτού, φτιάξτε ένα απαλό αλλά αποτελεσματικό καθαριστικό διάλυμα χρησιμοποιώντας ήπιο σαπούνι και νερό. Προσθέστε λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο για να χαρίσετε στο σπίτι ένα άρωμα που σας αρέσει, χωρίς να καταστρέψετε το πάτωμα σας.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top