5 Περίεργες σεξουαλικές συνήθειες και έθιμα από όλο τον κόσμο!

condoms-best-medium-to-practice-safe-sex-why-feel-embarrassed-while-buying.jpeg.jpg

Δεν έχουν όλοι οι λαοί τις ίδιες αντιλήψεις και συνήθειες γύρω από το σεξ. Δείτε μερικές από τις πιο παράξενες τουλάχιστον για εμάς!

1.Mangaia, η φυλή με τους μέντορες του σεξ

Όταν ένα αγόρι στη φυλή Mangaia φτάνει στην ηλικία των 13 ετών, απομακρύνεται από το χωριό του με έναν μεγαλύτερο άνθρωπο και σε δύο εβδομάδες μαθαίνει από εκείνον όλα όσα αφορούν το σεξ. Εκείνος μπορεί να του δείξει μεταξύ άλλων πώς θα βάζει σωστά το προφυλακτικό χρησιμοποιώντας μια μπανάνα ή να του διδάξει όλα τα βασικά είδη στάσεων με τα οποία θα μπορέσει να ικανοποιήσει την σύντροφό του και να την βοηθήσει να επιτύχει πολλαπλούς  οργασμούς!! Οι γυναίκες της φυλής δεν ακολουθούν παρόμοια τελετουργία, αλλά ενθαρρύνονται να διερευνήσουν πλήρως τη σεξουαλικότητά τους και να έχουν πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους πριν από το γάμο.

2.Μπρούκλιν, ΗΠΑ – όλοι οι καλοί χωράνε

Σε μικρές κλειστές κοινωνίες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ωκεανίας μπορεί να συνηθίζεται κανείς να έχει παράλληλα πάνω από ένα σύντροφο, αλλά στο Μπρούκλιν η πρακτική πολλαπλών εραστών έχει μετατραπεί σε κοινωνική πρακτική. Η πρακτική αυτή έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του ’60 όπου πολύς κόσμος απέρριψε τις παραδοσιακές κυριαρχικές αξίες και την πολιτική και δημιούργησε σεξουαλικές κοινότητες όπου όλα τα μέλη τους μοιράζονταν τα πάντα μεταξύ τους- συμπεριλαμβανομένων των συντρόφων. Σε αντίθεση με ο, τι συνέβαινε με τους χίπις, το πλήθος των πολιτών σήμερα δεν έχει προβλήματα με την mainstream κουλτούρα και είναι εξίσου πιθανό να ακολουθεί τη μόδα και να πίνει τον καφέ του στα Starbucks, όπως όλοι οι άλλοι. Η τάση αυτή εξακολουθεί να θεωρείται πολιτική στάση: Οι πολίτες συχνά εκτιμούν τη συλλογική διαβίωση και πιστεύουν ότι όλοι θα πρέπει να είναι σε θέση να ενεργούν σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες, απαλλαγμένοι από κυβερνητικές παρεμβάσεις.

3.Chhattisgarh, Ινδία – το παράξενο φεστιβάλ

Κάθε χρόνο, η φυλή Muria στο Chhattisgarh της Ινδίας, γιορτάζει το Ghotul, ένα φεστιβάλ όπου οι έφηβοι της περιοχής μαθαίνουν τα πάντα από τραγούδια, χορούς, λαογραφία μέχρι και το σεξ. Μόλις πέσει η νύχτα, τα κορίτσια πίνουν αλκοόλ, το οποίο πιστεύουν ότι βοηθάει στην πρόληψη της εγκυμοσύνης. Στη συνέχεια κατευθύνονται σε κοιτώνες μικτών φύλων, όπου επιδίδονται σε προγαμιαίο σεξ, μερικές φορές με έναν μόνο παρτενέρ και άλλες φορές με αρκετούς. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ  μερικές φορές  οι έφηβοι κάνουν μονογαμικές σχέσεις, ενώ άλλοι αποθαρρύνονται να δεθούν συναισθηματικά με τις παρτενέρ τους. Στην περίπτωση αυτή εκείνοι που κοιμούνται μαζί για περισσότερο από τρεις νύχτες τιμωρούνται. Η φυλή είναι οικονομικά ομοιογενής και λειτουργεί συλλογικά, οπότε αν ένα κορίτσι μείνει έγκυος, το μωρό της υιοθετείται από ολόκληρο το χωριό.

4.Καμπότζη – η φυλή που χτίζει καλύβες για τα κορίτσια

Στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι περισσότεροι γονείς επιμένουν ότι οι έφηβες κόρες τους πρέπει να κρατούν την πόρτα του υπνοδωματίου ανοιχτή, όταν έχουν προσκεκλημένο το φίλο τους ή τη φίλη τους. Δεν συμβαίνει το ίδιο και στη βορειοανατολική γωνία της Καμπότζης, όπου οι γονείς όχι μόνο τους αφήνουν να κλείσουν την πόρτα, αλλά τους παραχωρούν και ολόκληρο το σπίτι.

Οι μητέρες και οι μπαμπάδες στη φυλή Kreung συνηθίζουν να χτίζουν τις καλύβες των κοριτσιών τους όπου εκεί μπορούν να γνωρίσουν οποιοδήποτε ντόπιο αγόρι επιθυμεί η φαντασία τους μέχρι να βρουν αυτό που θέλουν να παντρευτούν. Παραδοσιακά, ο άντρας κάθεται στην πόρτα της καλύβας και παίζει μουσική στην μελλοντική παρτενέρ του. Αν της άρεσε, θα τον φιλοξενήσει μερικές φορές ή για μερικές νύχτες, μήνες ή και χρόνια! Τότε θα αποφασίσουν αν παντρευτούν ή θα χωρίσουν χωρίς να υπάρχει καμία παρεξήγηση. Παρά την προοδευτική και φιλελεύθερη φύση της πρακτικής, η παρεξήγηση τροφοδότησε την επιθετική σεξουαλική συμπεριφορά μεταξύ των ξένων και μετά από μια επίθεση εναντίον ενός νεαρού κοριτσιού από έναν επιχειρηματία το 2003, οι φυλές σταμάτησαν να κατασκευάζουν καλύβες. Τώρα, το έθιμο τηρείται μόνο στα απομακρυσμένα βορειοανατολικά χωριά της περιοχής.

5. Νίγηρας – η φυγή των συζύγων

Κάθε χρόνο στο τέλος της εποχής των βροχοπτώσεων, η φυλή Wodaabe – μια αρχαία ομάδα νομάδων βοσκών στο Νίγηρα της Δυτικής Αφρικής – συγκεντρώνεται για να γιορτάσει το Gerewol, ένα φεστιβάλ κατά το οποίο οι άνδρες ντύνονται με περίτεχνα κοστούμια σε ένα είδος καλλιστείων. Στόχος είναι να εντυπωσιάσουν ή να «κλέψουν» τις συζύγους άλλων ανδρών που επιλέγουν τους αγαπημένους τους για να κοιμηθούν.

Τα λευκά δόντια και η ίσια μύτη θεωρούνται εξαιρετικά ελκυστικά χαρακτηριστικά, οπότε οι άνδρες χρησιμοποιούν ειδικά λευκαντικά για να κάνουν τα δόντια τους να φαίνονται φωτεινά και χρωματίζουν μια λευκή λωρίδα στο κέντρο της μύτης τους, ώστε αυτή να φαίνεται καλύτερα. Οι γυναίκες περιμένουν μέχρι να περάσει ο επιθυμητός άνδρας, στη συνέχεια τον χτυπάει στον ώμο. Κατά το ηλιοβασίλεμα, το ζευγάρι εξαφανίζεται από τον κόσμο και περνάει τη νύχτα μαζί.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top