13 Παγκόσμια Μυστικά μέρη (που δεν ξέρεις)

4-1.jpg

Ο εντυπωσιακός πλανήτης μας δεν θα πάψει ποτέ να μας συναρπάζει! Υπάρχουν τόσα πράγματα και μέρη που είναι αδύνατο να αναλύσει ή να εξηγήσει κανείς αφού εξακολουθούν να αποτελούν ένα αίνιγμα για την ανθρωπότητα μαγνητίζοντας, έτσι, το ενδιαφέρον μας

Ορίστε 13 απίστευτα μέρη και φαινόμενα για τα οποία η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!

13.Βράχοι του Μοεράκι

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το μέγεθος και σχήμα τους. Πώς γίνεται αυτοί οι ογκόλιθοι να έχουν τέλειο σφαιρικό σχήμα; Ακόμα δεν έχει δοθεί μια ικανοποιητική εξήγηση.

 

12.Μετανάστευση ζώων

Αποτελεί φυσικό φαινόμενο, μιας και τα ζώα μετακινούνται από το ένα μέρος στο άλλο, συνήθως την ίδια εποχή κάθε χρόνο. Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν την ύπαρξη τόσο έντονου ενστίκτου σε γενετικά μοτίβα που απαντώνται σε διάφορα είδη πουλιών, ψαριών, εντόμων και θηλαστικών.

 

11.Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας

Το μικρό κεφάλι της Σφίγγας οδήγησε τον γεωλόγο Robert Schoch να υποθέσει πως το άγαλμα αρχικά είχε κεφάλι λιονταριού και σμιλεύτηκε αργότερα στο πρόσωπο του φαραώ που χαμογελάει μυστηριωδώς (με εντολή του ίδιου του φαραώ). Ωστόσο, αυτή η υπόθεση δεν υποστηρίχθηκε ούτε από επιστημονικά πορίσματα ούτε από τον συσχετισμό που έκανε ο Graham Hancock πάνω στις τρεις πυραμίδες με τον αστερισμό τριών άστρων του Ωρίωνα τον 11ο αιώνα π.Χ.

 

10.Ατελής πυραμίδα του Zawiyet el-Aryan

Η πυραμίδα του Zawiyet el-Aryan στην Αίγυπτο δεν ήταν προσβάσιμη στους τουρίστες για πολλές δεκαετίες. Η στοά βάθους 22,8 μ. σμιλεύτηκε μέσα σε συμπαγή ασβεστόλιθο και, μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες αναρωτιούνται πώς έκαναν τα τοιχώματα τόσο λεία χωρίς τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας. Πιστεύεται ότι αποτελεί τη βάση πυραμίδας ή τάφου κάποιου φαραώ, παρότι το μέγεθος των στοών είναι πολύ μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη γνωστή πυραμίδα, ενώ δεν υπάρχουν οβάλ τάφοι στην Αίγυπτο. Επιπλέον, το βάρος των γρανιτικών όγκων που στηρίζονται στο δάπεδο είναι απλώς ασύλληπτο. Αυτή η πυραμίδα δεν μοιάζει με καμία άλλη στην Αίγυπτο και εξακολουθεί να εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πώς και γιατί χτίστηκε.

 

9.Συγχρονισμένες πυγολαμπίδες

Αντί να πετούν σε τυχαίες χρονικές στιγμές, οι συγκεκριμένες πυγολαμπίδες φωτίζουν ταυτόχρονα (κάθε 1-2 δευτερόλεπτα), σε τέλειο συγχρονισμό. Ο Jonathan Copeland, ειδικός στις πυγολαμπίδες από το Πανεπιστήμιο Southern Georgia, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για τελετουργικό. Παρόλα αυτά, κανείς δεν γνωρίζει περί τίνος πρόκειται με ακρίβεια.

 

8.Πέτρα Μέρεντιθ

Αυτή η πέτρα βρέθηκε το 1872 κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών στην ομώνυμη πόλη στις όχθες της λίμνης Winnipesaukee (Νέο Χάμπσαϊρ, ΗΠΑ). Η πέτρα Μέρεντιθ είναι ένα κομμάτι επεξεργασμένου χαλαζία. Ωστόσο, δεδομένου ότι στην περιοχή δεν υπάρχει χαλαζίας, η πέτρα πρέπει να προέρχεται από αλλού. Η χρονολόγηση και οι χρήσεις της πέτρας παραμένουν άγνωστες.

 

7.Βόμβος του Taos

Εδώ και αρκετά χρόνια, οι κάτοικοι του Taos στο Νέο Μεξικό (ΗΠΑ) ακούν έναν βόμβο άγνωστης προέλευσης. Ο ήχος θυμίζει ένα βαρύ όχημα που μετακινείται σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν κεντρικές αρτηρίες κοντά στην πόλη.

 

6.Πέτρινοι λαβύρινθοι της Νήσου Bolshoi Zayatsky

Στη Νήσο Bolshoi Zayatsky παρατηρούνται πολλοί σπειροειδείς σχηματισμοί πετρωμάτων. Κανείς δεν γνωρίζει τη λειτουργία τους αλλά οι θεωρίες που κυκλοφορούν είναι πολλές. Ενδεχομένως οι λαβύρινθοι να χρησίμευαν για τελετουργίες ή ως βάση για την κατασκευή διχτυών ψαρέματος.

 

5.Kλιμακωτοί σχηματισμοί στις Νήσους Ryukyu

To 1986, κοντά στο νησί Yonaguni, μια ομάδα δυτών βρήκε μια σειρά παράξενων σχηματισμών που έμοιαζαν με αρχιτεκτονικές κατασκευές. Oι σχηματισμοί (βράχοι με σύμβολα και ανάγλυφα ζώων) οδήγησαν στην υπόθεση ότι πρόκειται για έργο ανθρώπων, παρότι οι ερευνητές δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει.

 

4.Κόκκινη λάμψη στον Ειρηνικό Ωκεανό

Αυτό το παράξενο κόκκινο φως παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από τον Cristiaan van Heijst κατά τη διάρκεια της πτήσης του από το Χονγκ Κονγκ στην Αλάσκα μέσα σε ένα Boeing 747-8. Η λάμψη έγινε ορατή με το φως μιας μακρινής αστραπής. Σήμερα, το φαινόμενο αυτό παραμένει ανεξήγητο, αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να αποτελεί αντανάκλαση ηφαιστειακής έκρηξης στο βάθος του ωκεανού.

 

3.Σφαιρικός βράχος στη Βοσνία

Ορισμένοι εικάζουν ότι οι αρχαίοι πρόγονοί μας κατασκεύαζαν παρόμοιους βράχους ως σύμβολα ουράνιων σωμάτων ή ως οριοθέτηση της επικυριαρχίας τους. Στην ουσία, η προέλευση των σφαιρικών βράχων που απαντώνται σε διάφορες χώρες είναι άγνωστη και ανεξήγητη.

 

2.Το μυστικό του Όρους Rushmore

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του διάσημου μνημείου, ο αρχιτέκτονας Gutzon Borglum θέλησε να δημιουργήσει ένα Hall of Chronicles στην πρόσοψη του βράχου. Για αυτό το σκοπό, έσκαψε μια σπηλιά πίσω από το κεφάλι του Abraham Lincoln. Το 1998, πάνω από 50 χρόνια μετά τον θάνατό του, αντίγραφα σημαντικών εγγράφων και απομνημονεύματα διαφόρων Προέδρων φυλάχθηκαν στο εσωτερικό του Hall, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως χρονοκάψουλα. Κανείς δεν γνωρίζει πώς χρησιμοποιήθηκε η σπηλιά για 50 χρόνια, όσο έμεινε κενή. Μερικοί πιστεύουν ότι στέγαζε μυστικά εργαστήρια. Ποιος ξέρει;

 

1.Τάφος του Genghis Khan

Για αιώνες, οι άνθρωποι αναρωτιόντουσαν πού να βρίσκεται ο τάφος του περιβόητου Genghis Khan. Παρά τη διεξαγωγή πληθώρας ανακαλύψεων στη Μογγολία και την Κίνα, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πού είναι θαμμένο το σώμα του μεγάλου ηγέτη.

παγκόσμια-μυστικά-μέρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top