Φράουλες: τα 9+1 οφέλη τους για την υγεία!

strawberries.jpg

Οι φράουλες είναι ένα από τα ιδανικά φρούτα για το καλοκαίρι, αφού είναι δροσιστικές και περιέχουν πολύ νερό. Ανακαλύψτε 9+1 λόγους για να τις προτιμήσετε…

Δεν περιέχουν λίπος ενώ έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες, ιδιαίτερα Α, C και φυλλικό οξύ. Η βιταμίνη C που διαθέτουν έχει αντιοξειδωτική δράση και συμβάλλει στην αναγέννηση του κολλαγόνου του δέρματος, του συνδετικού ιστού που καταστρέφεται από την υπεριώδη ακτινοβολία και συμβάλλει στη δημιουργία ρυτίδων.

Στο πλαίσιο μελέτης στην οποία μετείχαν περισσότεροι από 20.000 εθελοντές, διαπιστώθηκε ότι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως οι φράουλες, περιορίζουν τον κίνδυνο εμφάνισης πολυαρθρίτιδας. Πρόκειται για μια μορφής ρευματοειδούς αρθρίτιδας που εκδηλώνεται σε περισσότερες από δύο αρθρώσεις. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο «Annals of the Rheumatic Diseases».

Είναι ιδανική επιλογή για μετά την άσκηση καθώς η βιταμίνη C που έχουν βοηθά στους μυς να «αναρρώσουν» μετά από την άσκηση.

Ειδικά το καλοκαίρι και τις ημέρες που έχει έντονη ζέστη παρέχουν στον οργανισμό σημαντικές ποσότητες υγρών. Οι φράουλες αποτελούνται κατά 93% από νερό.

Σύμφωνα με βρετανική μελέτη που διήρκεσε 18 χρόνια και συμπεριέλαβε 93.000 γυναίκες, μια διατροφή πλούσια σε φράουλες προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού, την αρτηριοσκλήρυνση και την υψηλή χοληστερίνη.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση φράουλας σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Συγκεκριμένα τα οφέλη προκύπτουν  για όσους καταναλώνουν τουλάχιστον 2-3 μερίδες φράουλες την εβδομάδα.

Περιέχει ουσίες, όπως η ανθοκυανίνη, που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του κυκλοφορικού. Επίσης διαθέτουν διουρητική της δράση.

Το συγκεκριμένο φρούτο είναι ακόμη πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία (σίδηρος, μαγνήσιο, θείο, ιώδιο, πυρίτιο, χαλκός, ψευδάργυρος).

Αυτό το ξέρατε;

Στο πλαίσιο μελέτης ερευνηθήκαν δεκάδες είδη φρούτων, οι φράουλες αναδείχθηκαν ως η καλύτερη πηγή φρούτου σε βιταμίνη C. Βρέθηκε ότι προσφέρει πάνω από δύο φορές περισσότερη βιταμίνη C σε σχέση με τα υπόλοιπα φρούτα που μελετήθηκαν.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top