Τα 5 πιο παραμυθένια μέρη στην Ευρώπη 

Χωρίς-τίτλο-1.png

Αυτά τα μέρη της Ευρώπης ίσως τα γνωρίζετε ήδη από τις ταινίες. Είναι τόσο   όμορφα που νομίζεις ότι είναι βγαλμένα από τα παραμύθια

Η Ευρώπη έχει πολλές ιστορικές πόλεις που είναι από τις ομορφότερες στον κόσμο. Αυτοί οι φαντασμαγορικοί προορισμοί δείχνουν σαν να έχουν ξεπροβάλλει από κάποιο παραμύθι, όμως, όλοι τους είναι πραγματικοί και ένα must για ένα τέλειο ταξίδι.

Σίντρα, Πορτογαλία

Βρισκόμενη στην Ριβιέρα της Πορτογαλίας, η Σϊντρα είναι γνωστή για το Παλάτι Pena, όπου η βασιλική οικογένεια έκανε το καλοκαίρι διακοπές. Με την υπέροχη αρχιτεκτονική της από την εποχή του Ρομαντισμού το 19ο αιώνα και τα όμορφα σοκάκια της, αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών από όλο τον κόσμο που συρρέουν να τη θαυμάσουν καθώς έχει διατηρήσει αναλλοίωτη τη μαγεία της.  Καθώς είναι μια από τις πιο εύπορες πόλεις έχει γίνει συνώνυμο των πολυτελών ξενοδοχείων και του καλού φαγητού. Παρόλο που φαίνεται να απέχει παρασάγγες από τον αέρα που αποπνέει η συναρπαστική αλλά πολύβουη  Λισσαβώνα, βρίσκεται σε απόσταση μονάχα 26χιλ από αυτή και έτσι μπορείτε άνετα να προγραμματίσετε μια ημερήσια εκδρομή. Θέλοντας να ενδυναμώσει περαιτέρω τη φήμη της  ως μαγικός τουριστικός προορισμός, ο λόρδος των παραμυθιών Χανς Κρίστιαν Άντερσεν επισκεπτόμενος κάποτε τη Σίντρα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεγαλείο της.

Annecy, Γαλλία

Έχοντας το παρατσούκλι «η Βενετία των ¨Αλπεων», η Annecy  είναι η πρωτεύουσα της περιοχής Ωβέρνη – Ρον – Αλπ, η οποία βρίσκεται κοντά σε μια λίμνη στην οποία εκβάλει ο ποταμός Thiou. Η παλαιή πόλη, με τους πλακόστρωτους δρόμους της, τα κανάλια της χάρη στην ωραία αρχιτεκτονική της, συμβάλει στην ανάδειξη του φυσικού τοπίου και δημιουργεί μια μαγική ατμόσφαιρα. Το πιο όμορφο σημείο της πόλης είναι το Palais de l’Isleμ, ένα κάστρο χτισμένο στο νησί αυτό που παλαιότερα φιλοξενούσε φυλακές και Δικαστήρια. Θέλετε και άλλα πειστήρια για την παραμυθένια ομορφιά της πόλης  Annecy; Θαυμάστε το Μεσαιωνικό Château de Menthon-Saint-Bernard, το οποίο έχει χτιστεί  πάνω σε ένα βράχο ύψους 200 μέτρων και φιγουράρει πάνω από την πόλη. Αποτέλεσε την έμπνευση για το σκηνικό της ταινίας η Ωραία Κοιμωμένη από το παραμύθι  του Γουόλτ Ντίσνεϋ(1959).

Ποζιτάνο, Ιταλία

Εάν η Ακτή Αμάλφι είναι ο καλύτερος προορισμός που έρχεται στο μυαλό σας, όταν φαντάζεστε μαγικά ευρωπαϊκά μέρη, τότε η Ποζιτάνο είναι σίγουρα η κορώνα της. Βρίσκεται στην περιοχή της Καμπανίας στη Νότιο Ιταλία και είναι διάσπαρτη με πολύχρωμα σπίτια σε έναν απότομο λόφο που καταλήγει στη γαλάζια θάλασσα. Η απότομη κατηφόρα στους δρόμους ενισχύει τη γοητεία του τόπου στον οποίο έχετε πρόσβαση είτε οδικώς είτε μέσω θαλάσσης, με φεριμπότ που αγκυροβολούν στο λιμάνι, δίπλα από την παραλία, από διάφορα σημεία στην ακτή. Η κερδοφόρα βιομηχανία τουρισμού εξακολουθεί να αναδεικνύει τη λάμψη αυτού που κάποτε αποτελούσε ένα μικρό ψαροχώρι, το οποίο  μόνο η ελίτ γνώριζε.

 

Portmeirion, Ουαλία

Αυτή η σουρεαλιστική ακτή της Βόρειας Ουαλίας  είναι πιο μοντέρνα από τις άλλες καταχωρήσεις μας σε αυτή τη λίστα. Ένα χωριό που εξελίχτηκε μεταξύ του 1925 και του 1975 από τον Βρετανό αρχιτέκτονα Sir Clough William-Ellis, ο οποίος  «συνέλεξε» ασυνήθιστα αρχιτεκτονικά στυλ και τα συνένωσε προκειμένου να δημιουργήσει αυτή  τη μαγική και εκκεντρική τοποθεσία. Το Portmeirion αναδείχθηκε τη δεκαετία του 1960, όταν η τοποθεσία αποτέλεσε το «στοιχειωμένο χωριό» στη σειρά επιστημονικής φαντασίας The Prisoner, με πρωταγωνιστή τον σαστισμένο Patrick McGoohan. Εκείνη την εποχή πολλοί θεώρησαν ότι η σειρά αυτή είχε γυριστεί σε κλειστό χώρο, όμως το τοπίο είναι αληθινό και αποτελεί ένα μέρος της Ουαλίας με πολλούς επισκέπτες.

Primošten, Κροατία

Πολλοί τουρίστες έχουν επισκεφτεί την Dubrovnik, η οποία έχει αποτελέσει το σκηνικό για πολλές ταινίες και τηλεοπτικά σήριαλ τα τελευταία χρόνια, όμως σχεδόν κανείς δεν έχει επιχειρήσει να ανακαλύψει τις γραφικές παραλίες της Primošten κατά μήκος της Αδριατικής ακτής. Έχοντας γίνει γνωστό για τους αμπελώνες του, αυτό το πρώην χωριουδάκι, μια χερσόνησος που κατέληξε να ενωθεί με την υπόλοιπη χώρα το 16ο αιώνα,  διατηρεί πολλή από την μεσαιωνική αρχιτεκτονική του. Οι επισκέπτες πρέπει να προσδοκούν να δουν ένα γοητευτικό συνδυασμό ενός όμορφου παραθαλάσσιου θέρετρου στο οποίο φιγουράρουν  ατμοσφαιρικά κτίρια από πέτρα.

Αλάμπρα, Ισπανία

Η Νότιος Ισπανία δεν μοιάζει με καμία άλλη στην Ευρώπη- οι αιώνες της Μαυριτανικής Ισπανίας έχουν αφήσει το ανεξίτηλο σημάδι τους και το μοναδικό μέρος που αποτυπώνεται η επιρροή αυτή καλύτερα είναι το συγκρότημα ανακτόρων Alhambra στη Γρανάδα. Έχοντας ως φόντο τα χιονισμένα βουνά της Σιέρα Νεβάδα, η  Αλάμπρα ή αλλιώς το Κόκκινο Κάστρο, ήταν η κατοικία της Δυναστείας Nasrid, η οποία κυβέρνησε την Ανδαλουσία περισσότερο από 500 χρόνια πριν προτού παρακμάσει. Στις μέρες μας αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς ατραξιόν για τους τουρίστες αποτελώντας μια αυτάρκη πόλη στους λόφους. Μην παραλείψετε από πάτε να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα και επίσης να επισκεφτείτε τους κήπους Generalife.

Bled, Σλοβενία    

Με μια 70-λεπτη διαδρομή με το λεωφορείο από την πρωτεύουσα, Ljubljana, θα βρεθεί κανείς στην πόλη Bled που βρίσκεται στη βόρεια Σλοβενία κοντά στην λίμνη Bled. Γειτονεύοντας με τα σύνορα της Αυστρίας, η πυκνή αυτή δασική περιοχή βρίσκεται μεταξύ της λίμνης και της οροσειράς Karawanks, προσφέροντας λόγω της θέσης της όλα τα απαραίτητα στοιχεία για μία παραμυθένια τοποθεσία. Η περιοχή προσφέρεται για πολλές υπαίθριες δραστηριότητες, κάτι που δεν μας εκπλήσσει δεδομένου του φυσικού τοπίου της πόλης αυτής, με τους περιστασιακούς πεζοπόρους  να συναναστρέφονται με ανέμελους ποδηλατιστές. Η ίδια η πόλη προσφέρει μια χαλαρωτική απόδραση. Αυτό οι Σλοβένοι το έχουν βιώσει στο πέρασμα των αιώνων. Οι ξένοι τουρίστες αρχίζουν και αυτοί να ανακαλύπτουν την πόλη Bled, και έτσι, αυτό είναι  ένα τοπίο που αργά ή γρήγορα θα νιώσετε την επιθυμία να το επισκεφτείτε.

Mittenwald, Γερμανία

Η Γερμανία είναι ευλογημένη με πολλές παραμυθένιες πόλεις και χωριά- τόσα πολλά που στην πραγματικότητα υπάρχει μία λίστα από αυτά, όμως το αγαπημένο μας είναι η πόλη Mittenwald. Ίσως οι ευχάριστοι ήσυχοι δρόμοι της ή ο εξίσου χαλαρωτικός αέρας από τα βουνά να συμβάλλουν στη φήμη αυτής της μικρής πόλης στη Βαυαρία.  Αποτελεί κρυφό διαμάντι αυθεντικής αγροτικής περιοχής. Η πόλη οφείλει τη διασημότητά της στο γεγονός ότι φτιάχνει μερικά από τα καλύτερα σύγχρονα βιολιά. Τα γραφικά της σπίτια επίσης αρχίζουν σιγά σιγά να κερδίζουν την αναγνώριση.

Portree, Σκωτία

Η πρωτεύουσα της νήσου Σκάι, κομμάτι των Εβρίδων στην Σκοτία, αρχικά ήταν ένα ψαροχώρι και ακόμη και τώρα δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου τα τελευταία 200 χρόνια. Υπάρχει τοπική συγκοινωνία για το γύρο του νησιού, όπως επίσης και συχνά δρομολόγια συγκοινωνίας για τις κυριότερες πόλεις, όπως η Ινβερνές και η Γλασκώβη.  Αυτό που πραγματικά τραβάει την προσοχή είναι η περιοχή του κόλπου. Με γραφικά, φιλικά  σπιτάκια στην Ινβερνές τα οποία βρίσκονται παραθαλάσσια, δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι αυτή η πόλη δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί ως τουριστικός προορισμός.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top