Πώς να καθαρίσετε τον υπολογιστή σας

IBM_PC_5150.jpg

Δείτε πως μπορείτε να κάνετε και πάλι τον υπολογιστή σας και το πληκτρολόγιο  να λάμψει.

*Για να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο καλό είναι πρώτα να το αποσυνδέσετε από τον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια με ένα ειδικό spray αέρα, που θα βρείτε στα καταστήματα με είδη υπολογιστών, μπορείτε να απομακρύνετε τη σκόνη και τα σκουπιδάκια από αυτό.
*Με μία μπατονέτα μπορείτε να καθαρίσετε τις περιοχές ανάμεσα στα πλήκτρα.
*Στα καταστήματα με είδη υπολογιστών μπορείτε να βρείτε ακόμη spray αφρού, τα οποία καθαρίζουν σε βάθος το πληκτρολόγιο και τα πλαστικά μέρη του υπολογιστή. Αφαιρούν τα λίπη, το μελάνι και τη βρομιά από το πλαστικό και διαθέτουν αντιβακτηριδιακή δράση. Περιμένετε να στεγνώσει πριν συνδέσετε ξανά το πληκτρολόγιο.
*Απομακρύνετε τη σκόνη από την οθόνη του υπολογιστή χρησιμοποιώντας ένα καθαρό μαλακό πανί.
*Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ειδικά μαντιλάκια ή spray ειδικά για μόνιτορ υπολογιστή. Για τις TFT οθόνες υπάρχουν ειδικά μαντιλάκια.
*Αν χρησιμοποιήσετε spray με υγρό, προσέξτε να μην πάει στις οπές εξαερισμού της οθόνης.
*Μην παραλείψετε να διαβάσετε τις οδηγίες της οθόνης και του πληκτρολογίου, καθώς μπορεί να έχουν συγκεκριμένες συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τα καθαρίσετε.
*Καθαρίστε με ένα νωπό πανί ή με spray αφρού το πλαστικό μέρος της οθόνης.
*Για να καθαρίσετε το ποντίκι, γυρίστε το ανάποδα, ξεβιδώστε το και κατόπιν βγάλτε την μπάλα και καθαρίστε τη με ζεστό νερό. Φροντίστε να έχει στεγνώσει καλά πριν την τοποθετήσετε ξανά στη θέση της.
*Απομακρύνετε με το χέρι σας τρίχες και σκόνη που βρίσκονται μέσα στο ποντίκι και με μια μπατονέτα που έχετε ποτίσει με λίγο οινόπνευμα καθαρίστε το εσωτερικό του.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top