Ιαματικά λουτρά onsen (Ιαπωνία): απίστευτη χαλάρωση και ευεξία!

onsen.jpg

Με τον όρο Onsen είναι γνωστές οι θερμές πηγές της Ιαπωνίας που βρίσκονται σε όλη σχεδόν την επικράτεια της χώρας. Στα onsen, τα ιαματικά λουτρά που «εξαγνίζουν» το σώμα και το πνεύμα, ανακαλύπτεις την πιο υποβλητική πλευρά της Ιαπωνίας.

Για να μπεις στο κλίμα, πρέπει να βγάλεις γρήγορα τα ρούχα σου και να φορέσεις ένα κιμονό. Το προσωπικό θα φροντίζει κάθε λεπτομέρεια. Εσύ, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το φυσικό περιβάλλον. Αυτή είναι η πιο όμορφη στιγμή στο Onsen. Πολλοί λένε μάλιστα ότι αξίζει να επισκεφτείς την Ιαπωνία μόνο και μόνο για να απολαύσεις τα ζεστά ιαματικά λουτρά. Τα Onsen περιέχουν στοιχεία όπως μαγνήσιο, ασβέστιο αλλά και σίδηρο. Πραγματικά μπορούν να κάνουν πολύ καλό και να θεραπεύσει το σώμα σου.  Για αυτόν τον λόγο άλλωστε για τους Ιάπωνες, τα onsen, είναι κάτι πολύ περισσότερο  από μια απλή απόλαυση. Αποτελούν μία συνήθεια που πρέπει τηρείται με πιστή  ιεροτελεστία. Στη θεραπευτική αξία των θερμών λουτρών πίστευαν και άλλοι λαοί, όπως οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι, που θεωρούσαν ότι τα νερά των onsen μπορούν να θεραπεύσουν ασθένειες, πόνους και ενοχλήσεις ενώ παράλληλα βελτιώνουν τη γενικότερη υγεία του λουόμενου.

Τι να προσέξεις

Έχε υπόψη σου ότι αντενδείκνυται η βύθιση του κεφαλιού μέσα στο νερό για τον κίνδυνο λιποθυμίας από την υψηλή θερμοκρασία.

H απόσταση που πρέπει να διανύσεις πριν φτάσεις στο λουτρό δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5-10 βήματα (τα οποία βέβαια δεν είναι εύκολη υπόθεση αφού η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν)

Πως θα φθάσεις στο ιαματικό πάρκο

Περίπου δύο ώρες χρειάζονται για να φύγεις από το Τόκιο και να βρεθείς στην χαλαρωτιή ατμόσφαιρα της Χακόνε. Το απευθείας τρένο αναχωρεί από το Tokyo-Shinjuku , ενώ η ταχεία Shinkansen κάνει μισή ώρα για την Ονταβάρα. Από εκεί θα συνεχίσεις με τη γραμμή Odakyu.

Πληροφορίες και διαμονή στο Hakone National Park

Πρόκειται για το εθνικό ιαματικό πάρκο όπου μπορείς να απολαύσεις τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών λουτρών.

Gora Kadan: Κλασικό ryokan –Γιαπωνέζικο ξενοδοχείο- με 40 δωμάτια. Οι άντρες και οι γυναίκες μπαίνουν εναλλάξ, ενώ διαθέτει εντυπωσιακές μπανιέρες.

Διεύθυνση: 1300 Gora, Hakone, Ashigarashimo District, Kanagawa Prefecture 250-0408, Ιαπωνία Τηλέφωνο: +81 460-82-3331

Taiseikan: Στην καρδιά του Hakone National Park, στη Χακόνε, τα δωμάτια έχουν θέα στο ρυάκι. Στο ένα από τα δωμάτια, μάλιστα, η μπανιέρα βρίσκεται έξω, περίπου κάτω από τον καταρράκτη. Υπάρχει, μάλιστα, και μια μπανιέρα για δύο μέσα στο δάσος και κοντά στους καταρράκτες

http://www.taiseikan.com/en/

Hiiragiya: Αυτό το ryokan, που ιδρύθηκε το 1818 και θεωρείται ένα από το πιο παραδοσιακά της περιοχής. https://www.hiiragiya.co.jp/en/

TEL:+81-(0)75-221-1136,  FAX:+81-(0)75-221-1139

Nakahakusancho, Fuyacho Anekoji-agaru, Nakagyo-ku, Kyoto, Japan 604-8094

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top