Σπάνε τα νύχια σας; Δείτε πώς θα τα δυναμώσετε!

nail-salon-gift-card-1.jpg

Αν σπάνε τα νύχια σας υπάρχουν λύσεις για να τα δυναμώσετε και να δείχνουν όμορφα και περιθωριοποιημένα. Διαβάστε πώς…

Δυναμώστε τα διατροφικά

*Αυξήστε τις πρωτεΐνες. Η περιορισμένη κατανάλωση κρέατος μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τα νύχια σας να σπάνε πιο εύκολα. Εμπλουτίστε το διαιτολόγιό σας με ψάρι, κρέας, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

*Η έλλειψη ψευδάργυρου είναι μία ακόμη αιτία, καθώς είναι σημαντικός για την ανάπτυξη των νυχιών. Καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, όπως τα θαλασσινά (στρείδια), το σιτάρι ολικής άλεσης, οι ξηροί καρποί και το άπαχο κρέας.

*Η έλλειψη σιδήρου, εκτός από αναιμία και κόπωση, μπορεί να αδυνατίσει και τα νύχια. Γι’ αυτό τρώτε συχνά φακές, σπανάκι, συκώτι και μπρόκολο.
*Αν τα νύχια σας είναι πολύ μαλακά, φοράτε γάντια όποτε κάνετε δουλειές.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς θα σταματήσω να τρώω τα νύχια μου;

Φροντίστε τα σωστά!

Για την διατήρηση της υγεία των νυχιών είναι απαραίτητη η επαρκής ενυδάτωση. Κάντε μασάζ με  κρέμα χεριών ή με ελαιόλαδο, τη διατήρησή τους σε μικρό μήκος και προσέξτε να κάνετε επιμελές σωστό λιμάρισμα με χάρτινη λίμα.

Τι είναι τα λευκά σημάδια στα νύχια;

Ορισμένοι ειδικοί ότι οφείλονται σε έλλειψη ασβεστίου. Τα λευκά σημάδια στα νύχια ουδεμία σχέση έχουν με κάτι τέτοιο. Το πιθανότερο είναι να προκλήθηκαν από κάποιο χτύπημα στα νύχια ή από την κακή κυκλοφορία του αίματος στα άκρα. Επίσης, τα άσπρα στίγματα στα νύχια παρουσιάζονται συχνά σε όσους συνηθίζουν να τρώνε τις παρωνυχίδες, επειδή προκαλούν μικρές κακώσεις στη ρίζα του νυχιού. Αν τα σημάδια είναι πολλά, ίσως να οφείλονται σε δερματική πάθηση. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιο δερματολόγο.

Αυτό το ξέρατε;

τα νύχια είναι από τα “όργανα” του σώματος που ανανεώνεται συνέχεια σε όλη τη ζωή μας. Δυστυχώς, όμως, σπάνε πολύ εύκολα, ενώ μακραίνουν μόνο  0,1 εκατοστό την ημέρα, άρα ένα νύχι χρειάζεται 6 μήνες για να ανανεωθεί.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top