Έξυπνα μυστικά χαλάρωσης από όλο τον κόσμο

tips-relaxing-family.jpg

Τι κάνουν οι Γάλλοι ή οι Ρώσοι για να χαλαρώσουν; Πως καταπολεμούν το στρες στην Ταυλάνδη. Γνώρισε αγχολυτικά μυστικά και κόλπα από όλο τον κόσμο και αξιοποίησε τα για να χαλαρώσεις και εσύ!

Κάνε ο,τι οι Γάλλοι

Αν όταν γυρνάς στο σπίτι έπειτα από μια αγχωτική ημέρα, απολαμβάνεις ένα μικρό ποτήρι κρασί υπό την προυπόθεση ότι δεν θα χάσεις το μέτρο με το αλκοόλ, η συνήθεια αυτή μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις. Το κρασί είναι πράγματι χαλαρωτικό σε λογικές ποσότητες, αλλά το πιο σημαντικό είναι να μετατρέψεις αυτή τη συνήθεια σου σε μια απολαυστική τελετουργία που θα σε βοηθήσει να ξεχάσεις το χάος της εργασίας και να χαλαρώσεις στην άνεση του σπιτιού σου. Χαμήλωσε τα φώτα, βάλε λίγη μουσική και προσπάθησε να διώξεις από το μυαλό σου όλες τις δυσάρεστες σκέψεις.

Ένα μυστικό από την Ρωσία

Οι Ρώσοι για να δώξουν το άγχος και να χαλαρώσουν απλά κάθονται στην έντονη ζέστη μιας σάουνας και ιδρώνουν.  Εσύ για να διώξεις την ένταση μπορείς να κάνεις ένα χλιαρό ντους.  Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ δείχνει ότι το ζεστό νερό από ένα ζεστό ντους μπορεί να προκαλέσει στον εγκέφαλο παρόμοιες αντιδράσεις με αυτές που εκδηλώνει όταν νιώθουμε συναισθηματική ζεστασιά, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ενίσχυση της διάθεσή μας.

Από την Δανία με αγάπη…

Στη χώρα αυτή σκοτεινιάζει γύρω στις 3:30 μ.μ. το χειμώνα, όμως οι Δανοί έχουν βρει τον τρόπο να μην χαλάει η διάθεση τους από μια μουντή και σύντομη σε διάρκεια μέρα. Τα βράδια και κυρίως τα Σαββατοκύριακα πηγαίνουν επισκέψεις σε σπίτια φίλων. Οι περισσότεροι απολαμβάνουν τη ζωή και τις συγκεντρώσεις στο σπίτι, χωρίς να έχουν την ανάγκη να βγούν έξω για να ξεδώσουν και να χαλαρώσουν από την ένταση της ημέρας.  Μην επιτρέψεις στο καλύτερο να γίνει εχθρός του καλού, ψάχνοντας το τέλειο μέρος για διακοπές ή για διασκέδαση. Απόλαυσε λοιπόν χαλαρά την παρέα των φίλων και ανταλάσσετε επισκέψεις.

Ταυλάνδη: Η επιστήμη της χαλάρωσης

Το μασάζ στην Ταυλάνδη στην ουσία αποτελεί επιστήμη. Το ταυλανδέζικο μασάζ συμβάλει σημαντικά στη μείωση του στρες, υποστηρίζουν οι κάτοικοι της Ταυλάνδης και επιβεβαιώνουν οι ειδικοί. Πώς μπορείς να αξιοποιήσεις το μασάζ στη μάχη κατά του στρες; Κάνε ζυμώσεις στον αυχένα σου και τη γύρω περιοχή. Με τον τρόπο αυτό, δηλαδή ασκώντας πίεση στους υποδοχείς της περιοχής, απελευθερώνεται σεροτονίνη, ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό.  Αν δεν είσαι μόνος σου, μπορείς να ζητήσεις από τον/την σύντροφό ή κάποιο φίλο να σου κάνει μασάζ.

Το μυστικό των Σουηδών

Στη Σουηδία για να χαλαρώσουν ακολουθούν συχνά μια ιεροτελεστία την οποία την αποκαλούν «fika». Πρόκειται για ένα διάλλειμα κατά τη διάρκεια του οποίου οι Σουηδοί απολαμβάνουν καφέ με φίλους. Αυτή η συνήθεια αποτελεί μέρος της κουλτούρας τους από το 1700. Αν αυτήν την περίοδο δουλεύεις, βάλε μια υπενθύμιση στο κινητό σου, ώστε να κάνεις ένα διάλειμμα για έναν καφέ στην κουζίνα γραφείου. Μην νιώσεις ενοχές. Σε μελέτη από το MIT, βρέθηκε ότι οι υπάλληλοι που σηκώθηκαν για να συνομιλήσουν με κάποιο συνάδελφο τους κατά τη διάρκεια μιας εργάσιμης ημέρας, ήταν  10 έως 15% πιο παραγωγικοί σε σχέση με εκείνους που δεν έκαναν διάλειμμα.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top