Πώς προστατεύουν οι Γάλλοι την καρδιά τους; Μάθε το μυστικό τους!

Happy-france-thumbs-up.jpg

Το ποσοστό εμφάνισης καρδιοπαθειών στη Γαλλία –και ειδικά στη νότια- είναι ίσο με το 1/4 του αντίστοιχου ποσοστού για την Αγγλία και τη Σκοτία. Τι κάνουν διαφορετικά, λοιπόν, οι Γάλλοι; Μάθε το μυστικό τους

Την απάντηση έχει ο John S. Yudkin από το University College του Λονδίνου: οι Γάλλοι καταναλώνουν κατά 30% περισσότερα οινοπνευματώδη σε σχέση με τους Βρετανούς.

Σύμφωνα με τον καθηγητή μια σημαντική διαφορά είναι πως οι Γάλλοι πίνουν πολύ κρασί, ιδιαίτερα κόκκινο, ενώ οι Άγλλοι προτιμούν τα “σκληρά” οινοπνευματώδη (π.χ., ουίσκι, τζιν).

Σύμφωνα με τον ειδικό είναι ο συνδυασμός διαφορετικών συστατικών της Μεσογειακής Διατροφής που ενδεχομένως εξηγεί το γαλλικό αυτό φαινόμενο. Τα συστατικά αυτά δεν είναι άλλα από  το ελαιόλαδο, το ψάρι, τα λαχανικά και τα φρούτα, το κρασί, οι φυτικές ίνες και το σκόρδο.

Μια ακόμη διαφορά που διακρίνει την οινοποσία στις μεσογειακές χώρες από αυτήν των Βορείων, είναι ότι οι πρώτες συνήθως πίνουν το κρασί τους κατά τη διάρκεια του φαγητού στο οικογενειακό τραπέζι. Αντίθετα στη βόρεια Ευρώπη και στις ΗΠΑ, η κατανάλωση του δεν σχετίζεται με την κοινωνικότητα, και επομένως δεν συνοδεύουν το κρασί με το φαγητό.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top