Παράξενες συμβουλές και κόλπα για την υγεία και το σώμα σου

vodka-for-foot-odor.jpg

Female legs in pink sandals out from the car. Summer trip concept.

Σε τρώει ο λαιμός, έχεις δυσπεψία, θες να ενισχύσεις τη μνήμη σου ή έπαθες ένα ελαφρύ έγκαυμα. Ανακάλυψε ασυνήθιστα κόπλα που μπορεί να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις από έναν πονόδοντο μέχρι τη φαγούρα στο λαιμό.ναυτία, καούρα, δυσπεψία, πονόδοντος, άσθμα

Εάν σε γαργαλάει ο λαιμός σου, ξύσε το αυτί σου ναυτία, καούρα, δυσπεψία, πονόδοντος, άσθμα

Ένας έξυπνος τρόπος για να απαλλαγείς από το γαργαλητό που αισθάνεσαι στο λαιμό σου είναι να… ξύσεις το αυτί σου. Με τον τρόπο αυτό διεγείρονται τα νεύρα που υπάρχουν στο αυτί, και επιδρούν αντανακλαστικά στο λαιμό προκαλώντας σπασμό που ανακουφίζει από το γαργαλητό σύμφωνα με τον Δρ. Scott Schaffer, πρόεδρο του Κέντρου Ωτορινολαρυγγολογίας στο Νιού Τζέρσεϊ. ναυτία, καούρα, δυσπεψία, πονόδοντος, άσθμα

Άκου καλά

Εάν είσαι σε κάποιο μέρος με θόρυβο και δεν μπορείς να ακούσεις καλά τον συνομιλητή σου, ο οποίος μιλάει ψιθυριστά, τότε σκύψε προς το μέρος του με το δεξί σου αυτί που μπορεί να «αντιληφθεί» καλύτερα το λόγο, σύμφωνα με ερευνητές της Ιατρικής Σχολής David Geffen του UCLA.

Απόφυγε τις καούρες και τη δυσπεψία

Το φαγητό που έφαγες σου έχει προκαλέσει καούρες και δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ; «Κοιμήσου με το αριστερό πλευρό», λέει ο Anthony Star, γαστρεντερολόγος και βοηθός καθηγητή στην Ιατρική Σχολή της Νέας Υόρκης. Μελέτες δείχνουν ότι όσοι κοιμούνται με το αριστερό τους πλευρό, δεν εκδηλώνουν παλινδρόμηση γαστρικών υγρών.

Ανακουφίσου από τα εγκαύματα με πίεση

Αν έκαψες λίγο το δάχτυλό σου πάνω στο σίδερο, καθάρισε το δέρμα και πίεσε ελαφρά το σημείο που καήκες με το μαξιλαράκι των δαχτύλων σου. Σύμφωνα με τη Δρ. DeStefano, η μέθοδος αυτή επαναφέρει στο δέρμα τη φυσιολογική του θερμοκρασία και αποτρέπει τη δημιουργία φουσκάλας.

Το κόλπο για να σταματήσεις τη ρινοραγία

Ένας λιγότερο γνωστός τρόπος για να σταματήσεις τη ρινορραγία είναι να τοποθετήσεις βαμβάκι στα άνω ούλα σου στο βαθούλωμα που βρίσκεται κάτω από τη μύτη και να πιέσεις έπειτα με δύναμη, σύμφωνα με τον Peter Desmarais, ωτορινολαρυγγολόγο στο νοσοκομείο Entabeni στη Νότιο Αφρική.

Μούδιασμα στοπ

Εάν μουδιάσει το χέρι σου την ώρα που οδηγείτε ή κάθεστε σε περίεργη στάση, κουνήστε το κεφάλι σου πέρα δώσε και το μούδιασμα θα εξαφανιστεί στο λεπτό. Το μούδιασμα αποτέλεσμα της συμπίεσης των νεύρων που βρίσκονται στον αυχένα. Χαλαρώνοντας τους μύες του αυχένα, απελευθερώνετε την πίεση.

Πώς να ελευθερώσεις την αναπνοή σου

Αν είναι φραγμένη η μύτη σου, εκτός από τα αποσυμφορητικά ή το φυσιολογικό ορό μπορείς να χρησιμοποιήσεις την παρακάτω μέθοδο Buteyko που θα σε βοηθήσει να ελευθερώσεις και πάλι την αναπνοή σου:
*Πάρε μια κανονική εισπνοή
*Έκπνευσε ήρεμα τον αέρα.
*Κράτα την αναπνοή σου και τη μύτη σου, ενώ παράλληλα κίνησε απαλά το κεφάλι πάνω – κάτω με αργό ρυθμό μέχρι να χρειαστεί να αναπνεύσεις ξανά.
*Έπειτα αφήνεις τη μύτη σου εισπνέεις και εκπνέεις κανονικά, ενώ παράλληλα ελαττώνεις το ρυθμό της αναπνοής σου αν είναι απαραίτητο.
*Μπορείς να επαναλάβεις έως και 5 φορές την ίδια διαδικασία.
Ένας ακόμη τρόπος για να ανακουφίσεις την πίεση της ρινικής κοιλότητας είναι να τοποθετήσεις τη γλώσσα στον ουρανίσκο και έπειτα να πιέσεις με το δάχτυλό σου ανάμεσα στα φρύδια. Σύμφωνα με την Lisa DeStefano, βοηθό καθηγητή οστεοθεραπευτικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, αυτή η διαδικασία θα σε βοηθήσει να ελευθερώσεις την αναπνοή σου.

Διώξε τον πονόδοντο

Ο πόνος στα δόντια είναι πολύ δυνατός και συχνά για να τον αντιμετωπίσεις είναι αναπόφευκτό να πρέπει να πάρεις παυσίπονο. Αν δεν έχεις μαζί σου (ή θες να το αποφύγεις) μπορείς να ανακουφιστείς εφαρμόζοντας εξωτερικά στην περιοχή που βρίσκεται το δόντι που σε πονάει κομπρέσες με κρύο νερό. Αυτό θα καλμάρει τον πόνο. Ένας ακόμη τρόπος να απαλλαγείς από τον πονόδοντο είναι να τρίψεις λίγο πάγο στην παλάμη σου, στην καμάρα που κάνει ο αντίχειρας με τον δείκτη. Καναδέζικη μελέτη έδειξε πως αυτή η τεχνική μειώνει τον πονόδοντο έως 50%.

Ξεγέλασε τη ναυτία

Αν με το ταξίδι με το πλοίο σου προκαλεί ναυτία μπορείς να πας στο κατάστρωμα να σε φυσήξει καθαρός αέρας, ωστόσο υπάρχει και τρόπος να ξεγελάσεις το σώμα σου και να το «πείσεις» ότι δεν ταξιδεύει με πλοίο. Προτίμησε λοιπόν να κάτσεις στο κέντρο του καραβιού, που κουνάει λιγότερο. Εστίασε το βλέμμα σου στη γραμμή του ορίζοντα όταν βρίσκεσαι έξω. Στο εσωτερικό του πλοίου προτίμησε τα διαμερίσματα του πλοίου που βρίσκονται χαμηλά και στο κέντρο.

Εξάσκησε τη μνήμη σου μασώντας τσίχλα

Αν θες να αποκτήσεις μνήμη ελέφαντα τότε μάσα τσίχλα. Σύμφωνα με μία νέα έρευνα Ιαπώνων επιστημόνων, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “New Scientist”, το μάσημα της τσίχλας μπορεί να αποτελεί το κλειδί που θα μας βοηθήσει να εξασκήσουμε και να διατηρήσουμε τη μνήμη μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς η συγκεκριμένη συνήθεια αυξάνει τη δραστηριότητα στο τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τις αναμνήσεις και τη μάθηση. Καλό είναι ωστόσο να επιλέξεις τσίχλες δίχως ζάχαρη αν θες να προστατεύσεις και τα δόντια.

ναυτία, καούρα, δυσπεψία, πονόδοντος, άσθμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

 

 

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top