Οι 5 πιο πρωτότυπες οικολογικές ιδέες του πλανήτη!

biology-ecology.jpg

Ανακάλυψε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να σώσεις τον πλανήτη γλιτώνοντας χρήματα και τις πιο πρωτότυπες οικολογικές ιδέες του κόσμου

Yπάρχει ένας εκτυπωτής ιδιαίτερα φιλικός προς το περιβάλλον ο οποίος δεν χρειάζεται ούτε χαρτί, ούτε μελάνι για να εκτυπώσετε τα έγγραφά σου; Θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς ότι θα γευματίζεις δωρεάν σε ένα καλό ξενοδοχείο κάνοντας απλά λίγο ποδήλατο;   Διάβασε τις πιο περίεργες οικολογικές ιδέες που ανακαλύψαμε και σου παρουσιάζουμε

Ξενοδοχείο ανταμείβει τους οικολόγους στη Δανία

Ένα ξενοδοχείο στην Δανία δίνει δωρεάν γεύματα στους πελάτες του που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Πρόκειται για το «Crown Plaza Hotel» όπου οι πελάτες μπορούν να κάνουν εθελοντικά στατικό ποδήλατο, το οποίο είναι συνδεδεμένο με ένα δυναμό και παράγει ηλεκτρισμό καλύπτοντας τις ανάγκες του ξενοδοχείου. Ως αντάλλαγμα το ξενοδοχείο παρέχει στους πελάτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα γεύμα αξίας 26 ευρώ.

Bar στο Λονδίνο που χορεύεις για να παράγεις ενέργεια

Παρόμοια λογική έχουν και οι ιδιοκτήτες ενός μπαρ του Λονδίνου. ΟΙ θαμώνες του χορεύουν όχι μόνο για να ξεφαντώσουν, αλλά και για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Το πάτωμα του μπαρ είναι εξοπλισμένο με ελατήρια τα οποία καθώς κινούνται και συμπιέζονται παράγουν ηλεκτρισμό, που αποθηκεύεται σε μεγάλες μπαταρίες και κατόπιν χρησιμοποιείται για να καλύψει μέρος των ενεργειακών αναγκών της επιχείρησης. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ κ. Χαραλάμπους λέει πως το σύστημα αυτό καλύπτει 60% των αναγκών σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Φθηνό σεξ για οικολόγουςστη Γερμανία

Οίκος ανοχής στο Βερολίνο ανακάλυψε έναν πρωτότυπο και φιλικό γα το περιβάλλον τρόπο να προσελκύσει κόσμο και παράλληλα να συμβάλλει στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής: προσφέρει έκπτωση σε όσους πελάτες φθάνουν εκεί με το ποδήλατό τους.

Εκτυπώσεις χωρίς μελάνι και χαρτί

Ποιός είπε ότι χρειάζεστε χαρτί για εκτυπώσετε; Μάλλον δεν έχετε δει ακόμη τον PrePeat. Η Εταιρεία που κατασκεύασε τον συγκεκριμένο εκτυπωτή, τον σχεδίασε  έτσι ώστε να μην χρειάζεται ούτε μελάνι, ούτε χαρτί για να εκτυπώσεις ένα έγγραφο. Χρησιμοποιεί ένα ειδικό λεπτό πλαστικό που μοιάζει με χαρτί, το οποίο μπορείς να το σβήσεις και να ξανά εκτυπώσεις. Αντί για μελάνι έχει θερμική κεφαλή. Κάθε πλαστικό φύλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω από 1000φορές.

Ο οικολογικός νιπτήρας

Ένας εφευρετικός σχεδιαστής έφτιαξε έναν  οικολογικό νιπτήρα, ο οποίος χρησιμοποιεί μέχρι και την τελευταία σταγόνα νερού. Δίπλα από το νιπτήρα βρίσκεται ένα κανάλι απ΄ όπου όταν ανοίγει κανείς τη βρύση περνάει νερό, το οποίο χρησιμοποιείται για να μεγαλώσει ένα φυτό.

οικολογικές-ιδέες, φθηνό-σεξ, οικολόγοι,ξενοδοχείο, bar

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

 

 

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top