Οικονομικές διακοπές; Αυτά είναι τα  νησιά που πρέπει να επισκεφθείτε φέτος!

julie-karitinos-ydvy_72ixPg-unsplash.jpg

Περιορισμένο budget διακοπών; Διαβάστε ποια είναι τα πιο φθηνά σε κόστος ελληνικά νησιά για το φετινό καλοκαίρι.

Τα νησιά της Ελλάδας αποτελούν την πιο εγγυημένη επιλογή διακοπών για την καλοκαιρινή περίοδο. Ο ελληνικός ήλιος, οι πανέμορφες παραλίες και οι ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα θα σας χαρίσουν αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές, και, ειδικά αν επισκεφθείτε κάποιο από τα παρακάτω νησιά, θα είναι και οικονομικές. Διαβάστε παρακάτω τα πιο οικονομικά ελληνικά νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε με χαμηλό budget φέτος το καλοκαίρι:

Αγκίστρι

Ειδικά αν μένετε στην Αθήνα, το Αγκίστρι αποτελεί μια εξαιρετική κοντινή σε απόσταση επιλογή. Ένα γαλήνιο και παραδεισένιο νησί όπου η φύση βασιλεύει, τα πεύκα είναι επιβλητικά και τα νερά γαλαζοπράσινα, που προσφέρει πολλές οικονομικές επιλογές σε διαμονή και φαγητό για να περάσετε ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

Κύθνος

Το εντυπωσιακό μικρό νησάκι των Κυκλάδων, προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο χάρη στις μαγευτικές παραλίες του, οι οποίες ξεπερνούν τις 70 σε αριθμό. Ξεχωρίζει η ξακουστή παραλία Κολώνα, λόγω της γεωμορφολογικής ιδιαιτερότητάς της, με μια λεπτή λωρίδα αμμουδιάς που ενώνει δύο στεριές και χωρίζει τη θάλασσα στα δύο. Επισκεφθείτε τα γραφικά χωριουδάκια της, περπατήστε στα καλντερίμια και χαλαρώστε με το κυκλαδίτικο αεράκι που τη διαπνέει.

Λευκάδα

Ένας ακόμη κορυφαίος low-budget προορισμός, η Λευκάδα ενώνεται με την Αιτωλοακαρνανία με μια πλωτή γέφυρα και είναι ένα από τα δύο μοναδικά ελληνικά νησιά που είναι προσβάσιμα οδικώς. Ευλογημένη με καταπληκτική φυσική ομορφιά, καταπράσινα τοπία και αποστομωτικά όμορφες παραλίες, η Λευκάδα θα σας χαρίσει μοναδικές καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Ικαρία

Η Ικαρία δεν αποτελεί απλά ένα νησί, αλλά ξεχωριστό τρόπο ζωής. Επισκεφθείτε το νησί του οποίου οι κάτοικοι έχουν ένα από τα μεγαλύτερα προσδόκιμα ζωής στον πλανήτη, λόγω των πιο αργών ρυθμών και της καλοκαιρινής ραστώνης που επικρατεί. Η Ικαρία είναι επίσης πολύ γνωστή για τα πανηγύρια και τον ξακουστό Ικαριώτικο χορό, τα όποια δυστυχώς αναβάλλονται για φέτος, λόγω της πανδημίας.

Αστυπάλαια

Μέρος των Δωδεκανήσων, η απομονωμένη Αστυπάλαια είναι το νησί που θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από τα καθημερινά σας προβλήματα, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. Γαλήνια ατμόσφαιρα, γραφική αρχιτεκτονική, δαιδαλώδη σοκάκια, μια Χώρα χτισμένη πάνω στις κορυφές λόφων, μία εκ των οποίων φιλοξενεί το κάστρο Κουερίνι, που στέκει ως μακρινή ανάμνηση της εποχής της Ενετοκρατίας.

Ύδρα

Αγαπημένος προορισμός των κατοίκων της πρωτεύουσας, λόγω της κοντινής απόστασης, η Ύδρα αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα ξεκούραστο διήμερο. Για τους πιο περιπετειώδεις παραθεριστές, η Ύδρα διαθέτει πολλά μονοπάτια για πεζοπορία, τα οποία ενώνουν το κέντρο του νησιού με τις καλύτερες παραλίες. Η Ύδρα έχει αγαπηθεί από σπουδαίους θρύλους της τέχνης, όπως ο Λέοναρντ Κοέν, ο Πάμπλο Πικάσο και ο Μαρκ Σαγκάλ.

Σίφνος

Η γενέτειρα του θρυλικού σεφ Νίκου Τσελεμεντέ, προσφέρει μια τεράστια ποικιλία επιλογών και εμπειριών που δεν θα σας αφήσει ασυγκίνητους. Από την σιφνέϊκή κουζίνα που είναι ξακουστή σε όλο τον κόσμο, τις μαγευτικές παραλίες, τα γραφικά χωριά με την λευκή αρχιτεκτονική και τις αμέτρητες εκκλησίες, με χαρακτηριστικότερη όλων την διάσημη Χρυσοπηγή, μέχρι την τεράστια παράδοση στην αγγειοπλαστική, η Σίφνος θα σας χαρίσει αλησμόνητες καλοκαιρινές αναμνήσεις και μία ανάγκη να την ξαναεπισκεφθείτε.

Τήνος

Γνωστή για τους δυνατούς ανέμους και την μεγαλόπρεπη εκκλησία της Παναγίας της Μεγαλόχαρης, η Τήνος είναι ένα ήσυχο νησί που κάθε καλοκαίρι ζωντανεύει. Η άγρια ομορφιά της, με τους σμιλεμένους από τον άνεμο βράχους, τις παραλίες με τα βαθιά νερά και τα γραφικά χωριά θα σας συνεπάρει. Ιδανικός προορισμός για surfers και windsurfers.

Αλόννησος

Η φύση οργιάζει στην Αλόννησο, καθώς αποτελεί καταφύγιο σπάνιων πτηνών και θαλάσσιων ζώων όπως η μεσογειακή φώκια monachus monachus, ενώ φιλοξενεί το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων. Προσφέρεται για ήρεμες διακοπές, με καταπράσινο, κινηματογραφικό φόντο και ειδυλλιακές παραλίες.

Photo by Julie Karitinos on Unsplash

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top