Γιατροσόφια για να αποφύγετε το Hangover

item_813_880.jpg

Το hangover σίγουρα το έχεις γνωρίσει έστω και μια φορά στη ζωή σου. Μάθε τα μυστικά καταπολέμησης του σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Ρωσία

Για να ξεπεράσουν τα συμπτώματα του Hangover μπαίνουν στη σάουνα.  Θεωρούν ότι  μέσω των πόρων του σώματος απομακρύνονται οι τοξίνες από το αλκοόλ. Μάλιστα πολλές φορές η σάουνα γίνεται με ενδιάμεσα διαλείμματα για κρύο ντούζ.

Puerto Rico

Εκεί έχουν επινοήσει μια λιγότερο ζεστή μέθοδο από την προηγούμενη. Τρίβουν μια φέτα λεμόνι κάτω από την μασχάλη του χεριού που χρησιμοποιούν για να πιούν. Τώρα κατά πόσο αποδίδει η συγκεκριμένη μέθοδος είμαστε επιφυλακτικοί.

Βρετανία

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Newcastle, υποστηρίζουν ότι ο συνδυασμός μπέικον και ψωμιού, καταπολεμά τον πονοκέφαλο. Αυτό μάλλον το ακολουθούν οι Βρετανοί, καταναλώνοντας άφθονο μπέικον. Πιστεύουν ότι οι ευεργετικές ιδιότητες αυτής της επιλογής οφείλονται στο λίπος που περιέχει το μπέικον.

Σκωτία

Εκεί αφού ξέρουν από καλό ουίσκι λογικό είναι να γνωρίζουν καλύτερα πώς θα αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.  Πίνουν, λοιπόν, ένα ποτό με το όνομα Irn-Bru «iron brew» το οποίο αποτελεί ένα από τα ποιο δημοφιλή ποτά στην χώρα.

Κορέα

Στην Κορέα προτιμούν τη σούπα για να ξεπεράσουν τα συμπτώματα του hangover όχι, όμως, μια οποιαδήποτε σούπα, αλλά την Haejangguk που στα Κορεάτικα σημαίνει «σούπα για το κυνήγι του πονοκέφαλου». Είναι πλούσια συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός για να ανταπεξέλθει στα συμπτώματα της υπερκατανάλωσης αλκοόλ.

Ιαπωνία

Οι Ιάπωνες προτιμούν κάποιο είδος των ξηρών ξινών δαμάσκηνων που λέγονται Umeboshi.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top