Απλοί τρόποι να γίνετε πιο δραστήριοι αν βαριέστε την άσκηση

askisi.jpg

Είναι αμέτρητες οι έρευνες που έχουν γίνει και έχουν αποδείξει τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας για την υγεία μας.Πώς όμως θα το εντάξουμε στην καθημερινότητά μας;

Το περπάτημα -και γενικά η άσκηση- μπορεί να μας γλιτώσει από τα πρόωρα γηρατειά, αλλά και από πολλά προβλήματα με την υγεία μας. Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι να αθληθεί κάποιος και να έχει το ίδιο αποτέλεσμα, το περπάτημα είναι ο απλούστερος
όλων. Η νόσος Αλτσχάιμερ καθυστερεί σημαντικά με το περπάτημα και γενικότερα έχει διαπιστωθεί ότι η άθληση παίζει ρόλο στο να παρατείνει τη νεότητα του μυαλού μας. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που αθλούνται ή περπατούν έχουν καλύτερη μνήμη στα 70 τους χρόνια σε σύγκριση με εκείνους που κάνουν καθιστική ζωή. Επίσης έχει διαπιστωθεί ότι οι άνθρωποι που κάνουν καθιστική ζωή και δεν αθλούνται, έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποια σοβαρής μορφής αναπηρία στην τρίτη ηλικία. Από την άλλη πλευρά, όσοι ασκούνται, παρουσιάζουν αναπηρίες σε μικρότερο ποσοστό σε σύγκριση με όσους κάνουν καθιστική ζωή. Για να αποκομίσετε τα συγκεκριμένα οφέλη από την άσκηση, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να γυμνάζεστε τουλάχιστον μισή ώρα κάθε ημέρα.

Πώς θα βάλετε την άσκηση στη ζωή σας:

• Επιλέξτε ένα γυμναστήριο που να είναι κοντά στο σπίτι ή τη δουλειά, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση χωρίς κουραστικές μετακινήσεις που μπορεί να σας κάνουν να αναβάλετε την επίσκεψη.

• Βρείτε παρέα για να γυμναστείτε. Αν γυμνάζεστε μαζί με κάποιο φίλο ή φίλη σας θα παρακινεί ο ένας τον άλλον και θα περνάει πιο ευχάριστα ο χρόνος.

• Επιλέξτε μια μορφή άσκησης που σας αρέσει περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο δύσκολο να τα παρατήσετε.

• Ξεκινήστε από τα εύκολα και εντάξτε σταδιακά την άσκηση στη ζωή σας, αν μέχρι σήμερα κάνατε καθιστική ζωή.

άσκηση, γυμναστήριο, άσκηση-απλοί-τρόποι, δραστήριοι, askisi, askhsh, gymnastirio, drastirioi, aploi tropoi askishs

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top