Αντιμετώπισε σωστά τους κιρσούς και τη φλεβίτιδα

Healthy-Feetm.jpg

 Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις κατάλληλα τους κιρσούς και τη φλεβίτιδα και να αποκτήσεις και πάλι υγιή πόδια

*Προσπαθήσε να χάσεις τα περιτταά κιλά και αντιμετωπίσεις τη δυσκοιλιότητα. Να καταναλώνεις όσο το δυνατόν περισσότερο ωμά λαχανικά φρούτα και προϊόντα ολικής αλέσεως και να πίνεις άφθονο μεταλλικό νερό.

* Απόφυγε να φοράς στενά ρούχα, τα οποία εμποδίζουν την κυκλοφορία. Τα τακούνια σου δε θα πρέπει να είναι ψηλότερα από 3 εκατοστά. Μην κάθεσαι σταυροπόδι.

*Σε μακρινά ταξίδια πρέπει να κάνεις διαλείμματα ανά 2 ώρες και να περπατάς. Αν πετάς, πρέπει να σηκώνεσαι κάθε ώρα. Συνιστώνται επίσης για τα ταξίδια κάλτσες φλεβίτιδας.

*Υπάρχουν πολλά θεραπευτικά φυτά που βοηθούν, σε αυτά ανήκουν το ιπποκάστανο (Aesculus hippocastanum), η χαμάμελις (Hamamelis virginiana), η εχινάκεια (Echinacea angustifolia), η άρνικα (Arnica montana), το τζίνγκο (Gingo biliba), η καλέντουλα κ.α.. Κυκλοφορούν στο εμπόριο είτε με τη μορφή σταγόνων από φρέσκα φυτά είτε με τη μορφή αλοιφών ή ροφημάτων είτε σαν ομοιοπαθητικά σκευάσματα.

*Ο γιατρός σου μπορεί ακόμη να σου συστήσει ειδικές μεθόδους ποδόλουτρων, όπως ποδόλουτρα κατά Kneip

*Απόφευγε τη ζέστη και την έκθεση στον ήλιο

* Ο γιατρός μπορεί να σου προτείνει ακόμη να φοράς θεραπευτικές κάλτσες ή καλσόν φλεβίτιδας. Επίσης μπορείς προληπτικά να φοράς, αν είναι αναγκαίο, κάλτσες φλεβίτιδας.  Οι κάλτσες φλεβίτιδας πωλούνται σε ειδικά καταστήματα ή φαρμακεία και πρέπει να μετρηθούν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

*Όλα τα είδη κίνησης που ενεργοποιούν τους μυς των κάτω άκρων είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα. Δοκιμάστε : περπάτημα, πεζοπορία, ελαφρό τροχάδην, κολύμπι, ποδήλατο, ειδική γυμναστική.

 *Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο γιατρός σου μπορεί να σου δώσει απλές ειδικές ασκήσεις για τη δουλειά και το σπίτι σου, που θα σε βοηθήσουν πολύ.

Κιρσοί, φλεβίτιδα, υγιή-πόδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

 

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top