10 “αθώα” συμπτώματα που δείχνουν ότι ο οργανισμός σας κινδυνεύει

Remedies-For-Coughing.jpg

Σας έπιασε ένας επίμονος βήχας; Αυτά είναι τα 10 ύπουλα σημάδια με τα οποία το σώμα σας προσπαθεί να σας πει ότι κινδυνεύει κι εσείς τα αγνοείτε.

Τα συμπτώματα

  1. Απρόσμενη απώλεια βάρους

  2. Φθορές στα δόντια

  3. Φαγούρα στο δέρμα

  4. Διαταραχές στα έντερα ή στην ουροδόχο κύστη

  5. Αιμορροΐδες

  6. Αλλαγές στον τρόπο που γράφετε

  7. Εκρήξεις θυμού

  8. Επίμονος βήχας

  9. Ροχαλητό

  10. Ανεξήγητο μάτωμα

Μην αγνοείτε τα παρακάτω συμπτώματα

Το ανθρώπινο σώμα είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο, αλλά ταυτόχρονα και αξιοπερίεργο. Το σώμα σας έχει την ικανότητα να σας στείλει κάποιο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σας. Από μια φαγούρα στο δέρμα μέχρι έναν έντονο βήχα που δε λέει να περάσει, τα παρακάτω σημάδια σας δείχνουν ότι το σώμα σας μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο, σύμφωνα με τους γιατρούς.

1. Απρόσμενη απώλεια βάρους

Αν έχετε χάσει παραπάνω από 5 κιλά χωρίς να κάνετε δίαιτα ή γυμναστική, καλύτερα να το αναφέρετε στον γιατρό σας. Η ανεξήγητη απώλεια βάρους μπορεί να οφείλεται σε καρκίνο του παγκρέατος, του στομάχου, του οισοφάγου και του πνεύμονα.

2. Φθορές στα δόντια

Πολλές φορές, μπορεί κάποιος ασθενής να πάσχει από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και να μην εκδηλώνει τα συνήθη συμπτώματα, όπως το έντονο κάψιμο στο στήθος. Παρ’ όλα αυτά, το σμάλτο των δοντιών τους παρατηρείται διαβρωμένο, με αποτέλεσμα να μένουν απροστάτευτα και να φθείρονται. Όσο τα ζαχαρώδη ποτά και τροφές καταπονούν τα δόντια σας, το οξύ από τον οισοφάγο τείνει να διαλύει το σμάλτο των δοντιών. Άλλα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης είναι ο ξηρός λαιμός, το βήξιμο και η δυσοσμία του στόματος.

3. Φαγούρα στο δέρμα

Αυτή η αντίδραση, που εμφανίζεται στους αγκώνες, τα γόνατα, την πλάτη ή το κρανίο, μπορεί να σας θυμίζει έκζεμα, αλλά υπάρχουν πιθανότητες να πάσχετε από κοιλιοκάκη, μία αυτοάνοση πάθηση κατά την οποία, η κατανάλωση έστω και ελάχιστης ποσότητας γλουτένης προκαλεί το σώμα σας να επιτεθεί στα ίδια σας τα σπλάχνα. Το 25% των πασχόντων από κοιλιοκάκη εμφανίζουν κοκκινίλες στο δέρμα που ακολουθούνται από έντονο αίσθημα φαγούρας.

4. Διαταραχές στα έντερα ή στην ουροδόχο κύστη

Η ξαφνική αύξηση ή η μείωση στη συχνότητα που ουρείτε μπορεί να είναι προπομπός του καρκίνου του προστάτη ή της ουροδόχου κύστης. Η δυσκοιλιότητα ή η διάρροια μπορεί να σημαίνουν καρκίνο του παχέος εντέρου ή της ωοθήκης. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα κατηγορήσετε τη διατροφή σας όταν έχετε πολλά αέρια, μιλήστε στον γιατρό σας.

5. Αιμορροΐδες

Περίπου το ένα τρίτο των ανθρώπων που πάσχουν από τη Νόσο του Κρον (ελκώδη κολίτιδα) βιώνουν συμπτώματα στην περιοχή του πρωκτού. Εμφανίζεται με μορφή πληγών, και μοιάζει με τις αιμορροΐδες. Ξαφνικά, το να κάθεστε είναι βασανιστικό, και η αφόδευση, αφόρητη.

6. Αλλαγές στον τρόπο που γράφετε

Το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν τρέμει το χέρι σας, είναι η νόσος Parkinson, αλλά η αλήθεια είναι πως μπορείτε να την παρατηρήσετε πολύ νωρίτερα, όταν γράφετε με το χέρι σας. Αν αρχίσετε να γράφετε πολύ πιο στενά, μπορεί να βρίσκεστε στην πρώιμη μορφή της νόσου Parkinson. Η νόσος αυτή οφείλεται στην σταδιακή καταστροφή των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου. Άλλα συμπτώματα του πρώιμου Parkinson, είναι η απώλεια της όσφρησης και τα πολύ έντονα όνειρα. Όσο πιο νωρίς διαγνωστείτε, τόσο καλύτερη ποιότητα ζωής θα έχετε.

7. Εκρήξεις θυμού

Η κατάθλιψη δεν εμφανίζεται μόνο με τη μορφή θλίψης και στεναχώριας, αλλά και θυμού. Αν ξαφνικά αρχίσετε να ξεσπάτε σε νεύρα χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο, καλύτερα να επισκεφθείτε έναν ψυχολόγο.

8. Επίμονος βήχας

Αν έχετε έναν βήχα που δε λέει να φύγει, μπορεί να οφείλεται σε αλλεργίες, άσθμα, κάποια φλεγμονή ή στη χειρότερη περίπτωση, καρκίνο του πνεύμονα.

9. Ροχαλητό

Ένα αρκετά κοινό σύμπτωμα της υπνικής άπνοιας, είναι το ροχαλητό, το οποίο σχετίζεται με την αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακής ασθένειας. Το ροχαλητό επίσης συνδέεται με τη στένωση των καρωτίδων στο λαιμό, σύμφωνα με μία έρευνα του 2013 που δημοσιεύτηκε στο The Laryngoscope.

10. Ανεξήγητο μάτωμα

Το να βήχετε ξαφνικά αίμα ή να ματώσει το αιδοίο, ή να παρατηρήσετε αίμα στα κόπρανα και τα ούρα σας, μπορούν να αποτελούν ενδείξεις καρκίνου του πνεύμονα, του ενδομητρίου, του παχέος εντέρου και του ορθού.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top